Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 14 de juny de 2011

Bôlo fondant {estrenem blog}


Ahir vaig fer el meu primer pastís fondant. La veritat és que sempre  m'han fascinat aquests pastissos. Són molts comuns a tot Sud-amèrica.
Quan vivíem al Brasil la veïna de casa, la Belmira, els feia per encàrrec i a mi m'encantava anar a veure com els preparava. 
Allà els pastissos són bôlos.
En feia per a casaments, batejos, comunions, aniversaris i altres festes. I els recordo grans i molt bonics. 
A la llibreta de receptes de la meva mare, un gran tresor, guardo receptes de la Belmira i algun dia en faré alguna.
Total, que ahir vaig fer un curs amb la Maria de Sugarcakes i el resultat el teniu aquí.

Com es preparen aquests pastissos:
Primer cal fer un coc. Jo l'he fet amb la recepta del iogurt, bé n'he hagut de fer dos i fins i tot hauria estat millor fer-ne tres.
Després s'obre pel mig i es reguen amb almívar preparat a tal fi. L'hem farcit amb nutella, cadascú el pot farcir com més li agradi, i per sobre s'ha cobert amb ganache de xocolata, perquè s'enganxés el fondant.
La cobertura l'hem feta amb fondant comprat fet i tenyit amb el color que he triat. Ha calgut donar-li forma i guarnir-lo amb molta paciència. La veritat és que el resultat ha valgut la pena i demà l'obrirem i ja us en diré el resultat.

Aquí hi podeu afegir escoltar una cançó que m'agrada molt d'un cantant brasiler: Chico César. À primeira vista tota una declaració d'amor en poques paraules...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada