dilluns, 29 d’agost del 2011

Ajo blanco {un plat refrescant}


Aquest anys hem tingut ajuda al plegar les ametlles. La Violeta està amb nosaltres i hem aprofitat per passar l'estona i  ensenyar-li a estimar la terra. Això, si es pot, s'ha de fer des de petits.
Un cop plegades  hem trencat  i pelat unes quantes. Algunes com que eren molt tendres s'ha pogut fer molt fàcilment. Així que hem decidit fer un ajo blanco que una andalusa de Còrdova em va ensenyar fa uns quants anys.
A les fotografies unes flors de l'ametller florit.

Necessitarem:
 - 160 g d'ametlles tendres picades i pelades
 - 1 l d'aigua
 - 2 dents d'all
 - 60 g d'oli d'oliva
 - 160 g de molla de pa trossejat
 - sal

Farem:
Barregem tots els ingredients i els passem per la batedora. Jo ho he fet amb la Thermomix durant dos minuts a potència màxima. Per aconseguir millor textura, si volem, ho podem colar. Ho posem en una sopera i al frigorífic fins l'hora de servir. Fregirem uns crostonets de pa per a acompanyar o unes perles d'oli d'oliva que s'hi escauen tant de gust com de color. Aquesta sopa freda entra molt bé amb la calor.

Asseguts a la fresca ens la beurem mentre sentim Com un arbre nu de Lluís Llach, perquè nus quedaran els ametllers aviat. 

3 comentaris:

  1. Una de les meves cremes estiuenques preferides! I més si són amb ametlles collides per vosaltres :)
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Acabo d'entrar al teu blog a partir de receptes.cat. Ara m'hi passejo.
    Quin gust poder fer un ajoblancoamb ametlles acabades de collir!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Hola Dolça,
    Jo també veig les teves receptes per receptes.cat.
    Només et vull comentar que fa molta pena passar per camins i veure una gran quantitat d'ametllers abandonats perquè no paga la pena plegar les ametlles!
    Una abraçada.

    ResponElimina