Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 8 d’agost de 2011

Empadinhas {una recepta emocional}


Aquesta recepta és una de les que feia la meva mare. Aquí la teniu amb la seva lletra. És del seu llibre de receptes i deu estar datada més o menys de l'any 1960. Són pastes salades que es fan per les festes i reunions familiars al Brasil. Us la dono perquè la pugueu fer i veureu el resultat.

Necessitarem:
 - 3 cullerades soperes de margarina
 - 4 rovells d'ou
 - 200 g de farina

Farem:
Ho pastem tot i fem una bola que deixarem reposar durant 30 minuts a la nevera tapada amb un tovalló.
Passat el temps farem petites boles que estirarem amb la mà i les posarem en els motlles. Les podem farcir d'allò que ens vingui de gust. Jo he fet un sofregit amb mitja ceba, mig pebrot verd tallat a daus i 100 g de gambetes trossejades. Després he afegit una tassa (cafè) de llet amb una cullerada sopera de maizena i ho he salpebrat. S'ha espessit una mica. Tot seguit he cobert cada motllo amb una rodona de la mateixa pasta i amb un pinzell sucat en clara d'ou les he pintat. Si es vol podem empolvorar amb formatge. El forn a 180º, escalfat prèviament, durant uns 15/20 minuts i ja està.
Avui ens hem reunit per dinar i aquí les teniu.

Mentre les preparava he escoltat el gran Jorge Aragão amb les seves dolces cançons. Tot un gran concert i per a mi sola...
Quin luxe!

1 comentari:

  1. Una recepta de sempre, i segur que boníssima! Com les mares i les àvies no cuina ningú, veritat?

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina