dimecres, 10 d’agost del 2011

Frango com quiabos e angú {són ocres}


Hi ha dies que el cos et demana descansar i posar-te a la cuina molta estona  no ve gens de gust.  Penses en menjar bé però amb el mínim esforç. Vaig descobrir fa temps uns pollastres rostits que venen en una parada on compro al Mercat Central de Tarragona, i la veritat que la relació qualitat/preu surt molt bé. Acostumo a tenir-ne al frigorífic per situacions imprevistes, o de vegades, ben previstes com la d'avui.
El frango com quiabos e angú és una recepta brasilera de les que són fàcils de fer. Us la passo.
Necessitarem:
 - 1 pollastre
 - 3 dents d'all
 - 1 cullerada de cafè de sal
 - el suc d'una llimona
 - l cullerada de postres de pebre vermell dolç
 - quiabos (ocres) 
 - 3 cullerades soperes oli d'oliva
 - 3 tasses d'aigua bullent
 - farina de fubà
 - 1 tasses d'aigua bullent
 - aigua freda
 - 1 cullerada de mantega
 - 1 dent d'all picat
 - vinagre

Farem:
Jo avui he amprat el pollastre ja fet i tallat a octaus, però l'he deixat confitar durant una hora amb els alls picats, el suc de la llimona, la sal i el pebre vermell. Acte seguit l'he posat en una cassola amb oli d'oliva i l'he cuit uns cinc minuts. Si no l'hagués tingut fet només calí rostir-lo i afegir-hi un rajolí de conyac (això és collita meva). Un cop enrossit afegir l'aigua bullent i deixar-lo coure uns 25 minuts fins que quedi tendre. Els quiabos (ocres) tallats a trossos d'un centímetre els haurem cuit en una paella amb aigua i vinagre fins que hagin deixat anar totes les baves. Els repescarem amb una escumadora i els afegirem a la cassola del pollastre i deixarem un parell de minuts. Aquesta vegada he fet d'acompanyament un angu. L'angu es fa amb farina  de fubà (es pot trobar en botiga de productes afroamericans). Es posa aquesta farina en una cassola i es dissol amb aigua freda. Coure en foc una mica alt afegint aigua calenta. Hi afegim l'all picat i la mantega. Ha de quedar amb consistència de puré. Si us dic la veritat aquesta farina té el gust una mica especial i s'hi ha d'estar acostumat perquè agradi. 

He volgut donar-vos a conèixer una de les receptes conegudes del Brasil amb un producte especial: els quiabos. El quiabo va ser portat al Brasil des de l'Àfrica pels esclaus. Molts plats brasilers es preparen amb aquesta verdura. També molts del Carib i Sudamèrica.

Mentres el cuinem ens podriem deixar acompanyar pel grup Exaltasamba amb la canço Mais uma vez. Els acompanya el gran Jorge Aragão. Intenteu anar remanant la cassola amb aquest pagode. Veureu que es pot cuinar d'una altra manera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada