Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 10 d’agost de 2011

Frango com quiabos e angú {són ocres}


Hi ha dies que el cos et demana descansar i posar-te a la cuina molta estona  no ve gens de gust.  Penses en menjar bé però amb el mínim esforç. Vaig descobrir fa temps uns pollastres rostits que venen al Mercadona, i la veritat que la relació qualitat/preu surt molt ben parada. Acostumo a tenir-ne al frigorífic per situacions imprevistes, o de vegades, ben previstes com la d'avui.
El frango com quiabos e angú és una recepta brasilera de les que són fàcils de fer. Us la passo.
Necessitarem:
 - 1 pollastre
 - 3 dents d'all
 - 1 cullerada de cafè de sal
 - el suc d'una llimona
 - l cullerada de postres de pebre vermell dolç
 - quiabos (ocres) 
 - 3 cullerades soperes oli d'oliva
 - 3 tasses d'aigua bullent
 - farina de fubà
 - 1 tasses d'aigua bullent
 - aigua freda
 - 1 cullerada de mantega
 - 1 dent d'all picat

Farem:
Jo avui he amprat el pollastre ja fet i tallat a octaus, però l'he deixat confitar durant una hora amb els alls picats, el suc de la llimona, la sal i el pebre vermell. Acte seguit l'he posat en una cassola amb oli d'oliva i l'he cuit uns cinc minuts. Si no l'hagués tingut fet només calí rostir-lo i afegir-hi un rajolí de conyac (això és collita meva). Un cop enrossit afegir l'aigua bullent i deixar-lo coure uns 25 minuts fins que quedi tendre. Els quiabos (ocres) tallats a trossos d'un centímetre els haurem cuit en una paella amb aigua i oli d'oliva fins que hagin deixat anar totes les baves. Els repescarem amb una escumadora i els afegirem a la cassola del pollastre i deixarem un parell de minuts. Aquesta vegada he fet d'acompanyament un angu. L'angu es fa amb farina  de fubà (es pot trobar en botiga de productes afroamericans). Es posa aquesta farina en una cassola i es dissol amb aigua freda. Coure en foc una mica alt afegint aigua calenta. Hi afegim l'all picat i la mantega. Ha de quedar amb consistència de puré. Si us dic la veritat aquesta farina té el gust una mica especial i s'hi ha d'estar acostumat perquè agradi. 

He volgut donar-vos a conèixer una de les receptes conegudes del Brasil amb un producte especial: els quiabos. El quiabo va ser portat al Brasil des de l'Àfrica pels esclaus. Molts plats brasilers es preparen amb aquesta verdura. També molts del Carib i Sudamèrica.

Mentres el cuinem ens podriem deixar acompanyar pel grup Exaltasamba amb la canço Mais uma vez. Els acompanya el gran Jorge Aragão. Intenteu anar remanant la cassola amb aquest pagode. Veureu que es pot cuinar d'una altra manera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada