Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 8 d’agost de 2011

Pipocas {fent crispetes al ritme dels Rolling Stone}


Aquesta fotografia la vaig fer a la Favela da Rocinha de Rio de Janeiro. Les pipocas són les nostres crispetes. Els seus venedors estan per tot arreu.  Acostumen a ser persones molt humils. La flaire que deixen anar amb el seu producte  forma part dels records de la memòria i de l'ambient de la ciutat. Recordo el Sr. José (pronuncieu Jusè en català i ho fareu com un autèntic brasiler) que estalviava tot l'any per a poder desfilar per carnaval amb la seva escola de samba. L'home mantenia la paradeta de venda sempre al mateix lloc i tota la canalla del barri el coneixíem. 
Avui us proposo una manera de fer crispetes per a  passar una bona tarda de cinema a casa.

Necessitarem:
 - 1 paquet de moresc per a fer crispetes
 - 5 cullerades soperes de mantega
 - 1 cullerada sopera de curri
 - 1 cullerada (postres) de nou moscada en pols

Farem:
Les crispetes jo les acostumo a fer al microones segons indica el fabricant.
Un cop fetes les posem en un bol.
Desfem la mantega al microones un minut i l'aboquem sobre les crispetes. 
Hi afegim espècies i remenem ben remenat.
Podeu fer-les igualment en una paella, sense microones.
Acompanyades d'una bona cervesa seran un bon aperitiu.

Si sentiu la cançó Miss You dels Rolling Stone mentre les crispetes peten al microones semblarà que la cançó va ser escrita com a banda sonora d'aquesta recepta. Poseu-la una mica forta i balleu. El temps passarà ràpid.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada