Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 16 d’agost de 2011

Préssec en copa {un postre gustós}


Ahir era dia 15 i tocava posar la recepta per als Fogons de la Bordeta. 
Però havíem d'aprofitar el dia de sol i se'ns va fer tard.
Avui la deixem amb ganes de que us agradi.
Unes flors de presseguers ens acompanyen.
Vam preparar la recepta ja fa dies i vam fer servir per persona:
 - 1 préssec
 - 200 dl d'aigua
 - 40 g de sucre
 - 1 fava tonka
 - 1 cullerada sopera de mantega
 - 1 crema tipus danet

Primer vam fer una melmelada ràpida amb l'aigua, el sucre i uns 60 g del préssec tallats a trossos. Ho vam perfumar amb trossos de fava tonka ratllada (a mi m'agrada molt). Durant un 1/4 d'hora ho vam coure fins a espessir-se.
Acte seguit ho vam posar en un got i hi vam afegir la crema ja feta. Amb més temps la podem fer nosaltres. Però jo sóc una mica falsària de vegades, per anar ràpida.
La resta del préssec el vam tallar a dauets. La meitat el vam deixar cru i l'altre meitat els vam passar per una paella amb la mantega. I tots barrejats per damunt de la crema.
Amb una mica de sucre per sobre vam fer servir el bufador  i va ser ja el toc final.
Es notaven els diferents punts del préssec.
Per a vosaltres fogons.

La copa va ser compartida mentre escoltàvem Michael Bolton a How Am i supposed to live without you, tot sucre.

3 comentaris:

  1. Hola Nani! Quina il·lusió descobrir que tens bloc, té molt bona pinta... ara em posaré a xafardejar una miqueta! jejeje De moment em quedo amb aquest copa, que em sembla molt temptadora!
    Moltes gràcies per participar maca!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Deliciosa receta.
    Me gusta mucho tu blog, me quedo por aquí viendo tu cocina.
    Besos

    ResponElimina
  3. Hola Nani! per fi et podré comentar totes les receptes!!!! ja veig que finalment tens bloc! ;). Molts petonets i endavant amb aquesta cuina de color violeta!!!! petonets

    ResponElimina