Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 22 de setembre de 2011

Cuinant amb... David Solé {del Barquet}


David Solé a la seva cuina. Avui el protagonista de Cuinant amb... és un conegut cuiner mediàtic. Estem acostumats a sentir-lo en programes de ràdio, entre ells el Tapias variades, i de veure els seus llibres  als aparadors de les llibreries. 
El restaurant on cuina: el Barquet, molt conegut a Tarragona i sempre recomanable.
El David ens dóna la seva recepta per a fer Espineta amb caragolins.
Per a quatre persones

Necessitarem:
 - 400 g d'espineta dessalada
 - 800 g de cargols (ell ha posat els bovers) 
 - 2 patates grosses esqueixades
 - oli d'oliva
 - aigua/brou (m'ha remarcat que sigui de crancs)

pel sofregit:
 - 1 ceba grossa picada
 - 2 tomaques madures sense pell ni llavors
 - 2 alls

per la picada:
 - 1 grapadet d'avellanes o ametlles torrades
 - 1 bri de safrà
 - 1 polsim de pebre vermell
 - 1 galeta
 - 1 bon raig de vi ranci
 - 1/2 bitxo

Farem:
El sofregit amb la ceba i quan estigui enrossida hi posarem els tomàquets i els alls que haurem triturat amb la batedora. Quan estigui confitat hi afegirem les patates. Farem un parell de remenades perquè agafin el gust. Hi abocarem el brou i quan comenci a bullir ja hi podrem posar els caragols, l'espineta i la picada. Coure fins que les patates estiguin cuites.

No cal que us digui com ha quedat de bo el plat. I com que demà és Santa Tecla, tot imitant els Dames i Vells podrem dir: ...Santa Tecla, gloriosa, mare dels tarragonins, què farem demà per a dinar?
¡Espineta amb caragolins!
Tarragonins, tarragonines: Feliç Festa Major!

Ah, per l'acompanyament musical no cal que us digui que sentirem el himne de la festa: el pasdoble Amparito Roca mentre ens bevem un Chartreuse amb un parell de glaçons.

1 comentari:

  1. Bona festa major tarragonina!!!
    Els ganxets diumenge.

    Ens podem comunicar pels missatges del facebook si vols, o et passo el meu mail i llestos mmoheda2@gmail.com

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina