Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 14 de setembre de 2011

Cuinant amb...Salvador Arimany {un mestre}


Desmuntada. És com em vaig quedar quan el Sr. Arimany va entrar a la cuina amb un peu de rei a la mà. Em vaig adonar en aquell moment de la precisió que caldria per a fer la recepta. Llavors em van venir a la memòria les safates, tant salades com dolces, que servien a l'Arimany. Totes les pastes eren de la mateixa mida i estaven en un perfecte ordre d'exposició. Moments abans havíem estat parlant de cuina i em va explicar que en un sofregit hi podem posar un tomàquet més o menys, si es vol mitja ceba o una de sencera o podem variar la quantitat dels productes si ens ve de gust.
En canvi, a la pastisseria s'ha de seguir la recepta tal com és. No podem improvisar. Veient-lo treballar no tenia cap dubte de que estava davant d'un professional que exercia amb mètode i rigor. I així m'ho va fer saber: a la cuina cal treballar de manera ordenada i seguint una pauta. Em va preparar uns rodets salats. Per a fer-los

Necessitarem:
 - bastonets de pa
 - salmó fumat
 - bacallà fumat
 - formatge
 - llonganissa seca fina
 - pernil dolç
 - mantega en pomada
 - les fulles del mig del julivert
 - tàperes
 - gra de civada
 - gra de roselles
 - olives negres

Farem:
De l'embotit, del salmó i del bacallà en tallarem tires, en aquest cas de tres centímetres (aquí vam fer servir el peu de rei), i les untarem de mantega amb un pinzell. No massa quantia perquè no embafi. Així quan caragolem les tires als bastonets quedarà enganxat. Ho guarnirem al gust de cadascú. En aquesta part el Sr. Arimany m'ha ensenyat a fer un cornet de paper de forn i omplir-lo de mantega per anar fent els petits detalls en els rodets. Que si un trosset d'oliva negre, que si una fulla d'alfàbrega, que si un gra de civada damunt d'una petita gota de mantega i així segons la imaginació del moment. Ha quedat una safata ben plena que feia molt de goig. 
El Sr. Arimany em fa l'observació de que és la primera vegada que ha fet els canapès amb bastonets de pa. Tot una primícia per a nosaltres.

Li he demanat que em cités una cançó i ho ha fet sense pensar-s'ho: Pel teu amor (Rosó) i cantada per Jaume Aragall. No cal que us digui el nom del gran amor de la seva vida...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada