Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dijous, 29 de setembre de 2011

Melmelada de pebrot vermell escalivat {us agradarà}


A casa ens agrada molt l'escalivada i sobretot a l'estiu que la fem a foc viu.
Un dia en varem fer més del compte per a provar de fer melmelada de pebrot vermell escalivat.
Ja n'havíem fet sense coure'l, però amb aquesta vam arribar a l'excel·lència. 
Per a fer-la

Necessitem:
 - 2,5 kg de pebrots (escalivats queden en 1 kg)
 - 750 g de sucre

Farem:
Els pebrots escalivats i nets en un bol gran. 
Hi afegirem el sucre. 
Deixarem en repòs un parell d'hores.
Com que el pebrot deixa anar una mica del propi suc el sucre s'anirà confitant.
Ho posarem en una cassola i  courem a foc mig una mitja hora, remenant de tant en tant,
fins que agafi el punt.
Com que els pebrots van quedar molt fins no va caldre passar-hi la batedora.
Si la voleu molt fina ho podeu fer.
L'abocarem en pots esterilitzats, taparem i els posarem de cap per avall fins que es refredin.
Etiquetarem amb el nom i la data.

Servida amb formatge fresc està boníssima!

Us agrada Franco Battiato? A mi, molt!  Ritornerai.

1 comentari: