diumenge, 18 de setembre del 2011

Pizza de xocolata i fruita {sí, de xocolata}


I aquí tenim a Bibi i la pizza de xocolata. La pizza d'avui és una d'aquelles propostes que no deixa indiferent a ningú. Xocolata i fruita una combinació perfecte per a berenar i fins i tot per unes bones postres.
Per a fer aquesta pizza

Necessitarem per a la massa:
 - 200 g de farina de força
 - 2 tasses (cafè) d'aigua tèbia
 - 2 cullerades (cafè) de sal
 - 2 cullerades (sopa) d'oli d'oliva
 - 2 cullerades (cafè) de sucre
 - 2 cullerades (cafè) llevat deshidratat de pastisseria

Guarniment:
 - Xocolata tipus nutella
 -  plàtan, maduixes i qualsevol altre fruita que ens agradi
 - ratlladura de coco
 - 1 cullerada sopera de mantega

Farem:
La massa la pastarem en un bol. Posarem la farina, el llevat dissolt en una tassa d'aigua tèbia i el sucre.
Ho barregem bé. Seguidament hi afegirem la resta dels ingredients i l'altre tassa d'aigua i continuarem amassant fins que aconseguim una massa elàstica. Si calgués, afegiríem una mica més de farina perquè es lligués. Un cop amassada  la posarem  en un altre bol que haurem untat d'oli i el taparem amb film transparent. Deixarem a la nevera fins que creixi el doble.

Per a fer la pizza us diré com l'estic fent últimament. Un dia vaig veure al Jamie Oliver que posava la massa damunt una taula enfarinada i li donava la forma desitjada amb un corró. Mentre havia posat al foc una paella a escalfar ben calenta. Hi tirava un rajolí d'oli d'oliva i posava la massa com si fos per a fregir. Anava posant els ingredients -ell la va fer salada: tomàquet fregit, mozzarella, orenga i més- del guarniment per sobre i abaixava el foc. La deixava fer-se mentre anava controlant que per sota anés quedant com si estigués feta en un forn de llenya. Després la posava al grill del forn uns cinc minuts perquè es fes per sobre.
En aquest cas he posat la xocolata i la fruita desitjada. Les maduixes i el plàtan els he passat abans per una paella amb una mica de mantega. No l'he passada pel grill perquè la xocolata ja s'ha desfet amb l'escalfor de la paella. Per sobre he posat ratlladura de coco. 
Estava per a llepar-se els dits!

I tot esperant que demà l'Albert Om torni amb el seu programa El convidat ens posarem a Dinah Washington, mentre ens llepem els dits, cantant What a diff'rence a day made
A la fotografia tenim uns nens venedors de fruita a la carretera de Maceiò, a Brasil.

2 comentaris:

  1. gracias por tu visita,y esta pizza dulce esta muy bien
    peto

    ResponElimina
  2. la pizza de Nutella no pot faltar en un bon receptari italià! encara que no l'he tastat mai, i no se per què!!!! ;) petonets

    ResponElimina