Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 22 d’octubre de 2011

Arroz doce especial {outra receita brasileira}


Entre el meus llibres de cuina guardo una llibreta de receptes que vaig començar a fer als deu anys. Copiava receptes de revistes o de les que tenia la meva mare. Al veure que Memòries d'una cuinera ens cridava a fer un arròs amb llet vaig recordar una d'especial. Es fa amb llet condensada que al Brasil es diu leite moça. Si recordeu els pots antics d'aquesta llet hi havia una noia que portava una lletera. Moça és la traducció de noia. 
Aquí us la presento tal qual la tinc.

Necessitarem per a 8 persones:
 - 1 litre d'aigua
 - 200 g d'arròs
 - 1 pot petit de llet condensada
 - pell de llimona
 - canyella en pols

Farem:
Posarem la pell de la llimona a l'aigua i quan bulli, abocarem l'arròs i el deixarem coure lentament durant 1/2 hora.
Retirarem del foc i afegirem la llet.
Deixem refredar.
Si el confiteu a la nevera d'un dia per l'altre serà més bo.
L'arròs es beu tot el líquid.
En el moment de servir empolvorem amb la canyella.

Com que és una recepta dolça ens delectarem amb una dolça cançó  de Mísia, una cantant de fados portuguesa filla de mare catalana. M'agrada molt una adaptació que en fa d'una de Jacques Brel, Velhos amantes. Dolça, dolça.
La fotografia de la recepta és de la meva llibreta de quan tenia onze anys.

13 comentaris:

  1. No havia vist mai aquesta versió, segur que està boníssim!! Avui també hem publicat la nostre versió d'arròs amb llet, visca el Memòries!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Per cert, m'agrada molt la nova imatge del bloc! :D

    ResponElimina
  3. Aquestes llibretes son verdaders tresors. Jo també en tinc una a on apuntava les receptes que copiava de tot arreu...
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Un arròs boníssim!!! i uns records entranyables!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  5. esta muy bien esta version y la leche condensada le aporta mas cremosidad y buena letra para 11 años
    gracias por la visita
    peto

    ResponElimina
  6. Amb la llet condensada deu quedar més cremós i dolç... Una recepta ben típica del Brasil o Argentina, que cuinen molt amb aquesta mena de llet.

    ResponElimina
  7. Yo también tengo mi libreta con anotaciones , bien guardada!!! este postre es ideal ;) un beso

    ResponElimina
  8. Que guapa la recepta... llàstima que a mi l'arròs amb llet... gens ni mica!!

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  9. quina il·lusió! és una recepta ideal pel Memòries!!! la tastaré amb llet condensada. Molts petonets, ah! i molt xula la nova imatge.

    ResponElimina
  10. Veig que vas fent canvis, queda molt xulo!
    Amb llet condensada no l'he tastat mai, ha de tenir un gust més dolç, no?
    És genial això de guardar les receptes que ens agraden.
    Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries.

    ResponElimina
  11. Com ja he dit l'arroç amb llet no m'entusiasma, però la llet condensada si!!! jajaja
    M'alegro que t'hagi agradat la recepta de les figues!!! el suquet queda molt bo.
    Salutacions

    ResponElimina
  12. Guau, aquesta recepta es un tresor!! I el resultat deu ser exquisit perque el toc de la llet condensada es sublim.

    ResponElimina
  13. Ummmmmmm que rico, el arroz con leche es uno de mis postres preferidos. La verdad es que nunca lo había hecho con leche condensada y tiene que estar delicioso.

    ResponElimina