Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 31 d’octubre de 2011

Ceba confitada {recordant Joan Miró}


Amb aquest plat d'avui faig el meu homenatge particular a Miró. Avui tenim la ceba confitada. Amb un ingredient tan senzill com la ceba i amb temps, podem aconseguir un complement que queda molt bo.
Per a fer-la

Necessitarem:
 - 1 ceba gran trossejada
 - 1 tassa (cafè) de vi blanc
 - 2 cullerades (soperes) d'oli d'oliva
 - 6 claus d'olor
 - 6 granets de pebre rosa
 - 2 cullerades (soperes) de sucre morè

Farem:
En una paella hi posarem l'oli, la ceba, el vi, les espècies i el sucre. 
A foc lent i durant una hora i mitja i amb la paella tapada, l'anirem confitant.

La podrem fer servir per acompanyar un  tall de carn. 
En una llesca de pa torrat i a sobre un tall de formatge de cabra amb 2 minuts de gratinat queda excel·lent. 
Els més atrevits hi poden afegir kètxup. 
També el vinagre de Mòdena li dona un gust diferent.
I per a tot allò que ens vingui de gust.

Amb aquesta fotografia li faig un petit homenatge a aquest gran pintor, perquè haver viscut a Mont-roig del Camp, el poble del meu pare, fa que la figura de Joan Miró ens sigui ben familiar. 

Aprofito per a recomanar-vos l'exposició que actualment hi ha a la Fundació Miró de Barcelona L'escala de l'evasió que estarà fins el 18 de març de l'any vinent, amb més de 50 obres del pintor.
A la fotografia el pintor en un homenatge que li va retre el poble  l'any 1982.

5 comentaris:

  1. Hola!!! gràcies per passar-te pel blog!!! m´agrada el teu quadre de Miró. Per mi la cuina també pot ser art!:) Petons

    ResponElimina
  2. Un fons de ceba confitada sempre va be de tenir, enriqueix qualsevol salsa en un moment. I aquesta ha de quedar molt aromatica!

    ResponElimina
  3. Gracias por tu visita! Me he quedado loca con esa foto... que pasada! Besos

    ResponElimina
  4. quin homenatge més maco Nani!!!! petonets

    ResponElimina
  5. Preciosa foto!!! Demà tinc un dinar, probaré segurament les llesquetes de pa amb la ceba i el formatge de cabra!!!!

    ResponElimina