divendres, 21 d’octubre del 2011

Cuinant amb...Rosa Valhonrat {una esportista}


L'amistat amb la Rosa, que és una esportista 100x100, ens ve de lluny. Per uns anys vam compartir una nena. Va ser la monitora de gimnàstica artística de la meva filla Zoe i encara penso com s'avenien  totes dues. Es professaven admiració mútua.
I com que els tarragonins estem contents per la nominació dels XVIII Jocs Mediterranis 2017,  vaig demanar-li  que em preparés un plat senzill i que fos apropiat pel dia previ d'un entrenament o d'una competició. El que ha cuinat aporta hidrats de carboni i proteïna.

Necessitarem per a quatre persones:
 - fideus petits amb forat
 - 600 g de cloïsses (que no siguin petites)
 - 1 ceba
 - 2 alls
 - 2 o 3 tomàquets madurs
 - oli
 - sal
 - aigua calenta

Farem:
Sofregir la ceba que haurem tallats a trossos petits.
Quan estigui daurada afegirem els alls trossejats i els tomàquets tallats a quarts (quan estiguin fets els pelarem). De fet, cada casa té el seu costum: mai havia sofregit els tomàquets amb la pell i  resulta fàcil fer-ho d'aquesta manera.
Quant faci el xup-xup afegim les cloïsses.
Remenar fins que s'obrin...
Seguidament hi posem els fideus i remenem amb el sofregit fins que l'hagi absorbit.
Acte seguit aboquem l'aigua (l'equivalent a 1 sofregit, 1'5 parts d'aigua).
Tapem l'olla fins que bulli. 
Quan ho faci, destapem i deixem 8 minuts (màxim 10).
Tastem el punt de sal.
Deixem reposar un parell de minuts i servim.

Li demano quina música li agrada:
Honesty de Billy Joel.
Coincidim amb els gustos musicals.

1 comentari:

  1. Una recepta d'esportistes ideal per celebrar com cal aquesta nominació pels Jocs Mediterranis 2017. Felicitats!

    ResponElimina