Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 7 d’octubre de 2011

Pizza de carpaccio {una bona proposta}


De tipus de pizzes n'hi ha molts i de diferents ingredients. La de carpaccio és una de les meves preferides, tant pel gust de la massa com pel carpaccio de vedella.
Per a fer aquesta per a dues persones i servida amb una bona amanida,
Necessitarem:
 Massa
 - 200 g de farina de força
 - 1 tassa (cafè) d'aigua
 - 2 cullerades (sopa) d'oli d'oliva
 - 1 cullerada (postres) de sucre
 - 1 cullerada (postres) de sal
 - 25 g de llevat fresc

Pizza
 - tomàquet fregit amb orenga al gust
 - mozzarella al gust
 - fulles d'alfàbrega
 - oli d'oliva
 - carpaccio de vedella al gust
 - orenga i pebre
 - uns llagostins passats per una paella amb oli d'oliva

Farem la massa de la pizza com acostumem a fer-la: en un bol gran hi barregem els ingredients.
També la faig a la thermomix.
El llevat el desfarem amb l'aigua i afegim la resta.
Un cop amassada la deixarem reposar un parell d'hores amb un drap humit al frigorífic.
Seguidament la treballarem un mica i l'aplanarem amb el corró, tot havent empolvorat amb farina la taula.
Mentre engegarem el gratinador del forn.
En una paella ben calenta i amb unes gotes d'oli hi posarem la massa.
A sobre el tomàquet i per damunt la mozzarella.
Controlarem que per sota es vagi fent (tal com en un forn de llenya) i quan estigui al punt
la posarem al forn a gratinar uns tres minuts.
La traiem i per sobre posarem el carpaccio en tres capes.
Si només en posem una capa de carn s'acaba fent i no queda crua.
Ho amanim tot amb oli d'oliva, orenga i pebre.
I per últim les fulles d'alfàbrega i els llagostins.

Pararem la taula ben bonica i ens posarem un bon vi del Priorat. 
De música ens podem posar Mon monde de l'Anna Roig i l'ombre de ton chien, que m'agrada molt i que avui han posat a La Riera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada