Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 12 de novembre de 2011

Bacallà confitat amb pèsols negres i melmelada de pebrot vermell escalivat


I aquí teniu uns dels ornaments de la Fundació Alícia: uns cuiners! La setmana passada varem visitar el Món Sant Benet. A la botiga que hi ha al recinte vaig comprar uns pèsols negres del Berguedà que mai havia cuinat i que feia temps que volia fer. Com que encara tenia melmelada de pebrot, de la que ja vaig posar la recepta, he comprat bacallà per a tastar com quedava la combinació i aquí la teniu.
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 4 talls de bacallà dessalat
 - oli d'oliva
 - melmelada de pebrot vermell escalivat
 - 1 fulla llorer
 - 1 tomacó
 - 1 all
 - 1 ceba petita
 - 50 g cansalada ibèrica
 - 400 g de pèsols negres del Berguedà cuits
 - 1 ceba mitjana pel sofregit
 - sal i pebre

Farem:
Triarem els pèsols i els posarem en remull el dia abans. 
L'endemà els courem amb la fulla de llorer, el tomacó, la ceba, l'all i la cansalada tallada a tires.
Jo els he cuit durant 1 hora a foc mig. 
Com que era la primera vegada que els feia m'ha fet respecte coure'ls amb l'olla de pressió, però crec que amb 20 minuts de cocció n'hi hauria prou.
Seguidament es fa un sofregit amb la ceba i s'hi aboquen els pèsols colats i les tires de la cansalada tallades a dauets.
Els ofeguem a foc lent mentre preparem el bacallà, que haurem assecat amb paper de cuina, en un cassó amb oli d'oliva -suficient per a cobrir els talls- que escalfarem a foc baix de manera que posant el dit estigui prou calent sense que ens cremem.
El tindrem entre 8 i 10 minuts.
Presentarem el plat fent un llit amb els pèsols, a sobre hi posarem el bacallà amb la melmelada per damunt. Us he de dir que era la primera vegada que menjàvem aquests pèsols i ens han agradat molt.

Podríem acompanyar-nos amb alguna cançó de Dulce Pontes, cantant de Portugal, país on el bacallà té un gran protagonisme. Per exemple m'agrada O mare e tu.

8 comentaris:

  1. muy buena esta combinación y casa estupendamente el bacalao con los pesols negra.Un plato divino
    Gracias por la visita,seguiremos viendonos seguro,tienes un buen blog.
    bon diumenge

    ResponElimina
  2. Una combinació fantástica, a més el bacallà ens encanta a casa ;o)
    Mai hem tastat aquests pèsols però ens agradarien molt, segur!
    Bon diumenge !
    Peto,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Delicioso, impresionante receta, y una combinación super original.

    Un abrazo,

    ResponElimina
  4. Esos guisantes no los conozco, tendre que buscarlos, porque el plato me ha encantado
    Un beso

    ResponElimina
  5. Quin bacallar mès bo... i aquests pèssols jo no els coneixia!!!! A mi el bacallà m'encanta... es a dir que aquest plat em crida poderosament!
    M'agrada molt la foto amb el llaurer fent de ploma!

    ResponElimina
  6. Mai havia vist aquestos pèsols però la combinació de bacallà amb la melmelada...mmm. Que bo Nani! Marta

    ResponElimina
  7. Pèsols negres?? Saps que no n'havia sentit mai a parlar? I tenen un gust molt diferent als verds??

    ResponElimina
  8. Acabo de publicar tu receta,nos gusto mucho.
    Gracias por compartir¡

    ResponElimina