Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 18 de novembre de 2011

Bananes Foster {llegint i viatjant}


El cap de setmana es presenta plujós i amb una temperatura més fresqueta. Es podria donar el cas de que ens vingui més de gust llegir que cuinar. O veure una pel·lícula menjant crispetes al sofà de casa.
No sé si heu llegit algun llibre de la Kate Jacobs, però us puc dir que m'han fet passar una estona ben agradable i distreta. Com que aquesta setmana he comprat l'última novel·la m'ha vingut a la memòria un dels plats  que surten al llibre El club dels divendres. La Dakota, filla de la Georgia Walker, en vol menjar i jo li he preparat una versió personal i diferent que a casa ens agrada molt de les Bananes Foster.
Us dono els ingredients per una persona.

Necessitarem:
 - 2 bananes 
 - 1 cullerada (sopera) de mel
 - 1 cullerada (postre) de mantega
 - licor de crema catalana
 - gelat de vainilla
 - 2 barretes de Mikado de xocolata
 - canyella en pols

Farem:
Posarem la mantega i la mel en una paella calenta i les bananes pelades. 
A foc mig les anirem fent. 
Quan estiguin toves hi afegirem el licor i un polsim de canyella. 
Les servirem en una copa amb gelat de vainilla per sobre i guarnides amb les barretes de xocolata.

Fa uns anys es va posar de moda preparar les bananes Foster en una taula al costat de la del client. Són flamejades abans de servir-les. 
En algun restaurant encara les fan. Per sobre se li posa una salsa feta amb mantega, sucre morè (he posat mel) , canyella, rom negre (n'he prescindit) i licor de plàtan, que jo he substituït pel de crema catalana.

Divertit i distret és el llibre Amigues entre fogons de la mateixa autora, que parla de les relacions i el poder del menjar. 
I quina música podríem triar? No sé si heu escoltat  Bobby Darin. En el llibre El club dels divendres parlen d'ell.  
Posem la cançó Beyond the Sea, que és una versió de La mer de Charles Trenet. 
Que plogui...

I com que la novel·la transcorre a Nova York que és una ciutat que m'agrada molt, aquí en teniu una fotografia.

5 comentaris:

  1. Tu versión de las bananas foster es fantástica, la probaré! el libro lo acabo de comprar y ya estoy deseando leerlo! que tengas un buen fin de semana guapa, un beso

    ResponElimina
  2. Una versió boníssima d'aquesta recepta... a mi també em vindria de gust llegir ben calenteta però em dona que la petita voldrà sortir i còrrer i no ens deixarà estar tranquils jeje
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. La copa deliciosa, me gusta el cambio que le has hecho de la azúcar por la miel. Ultimamente solo leo temas de cocina y me apetece un montón cambiar, gracias por las recomentdaciones.
    Un beso y buen domingo

    ResponElimina
  4. Nani, ho té tot...vainilla, plàtan, crema catalana i...i MIKADOS. Fantàstic! No em cansaria mai de menjar-ne

    ResponElimina
  5. Un postre ideal per un dia de pluja, el probaré! Sandra

    ResponElimina