Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 9 de novembre de 2011

Pa d'ahir amb melmelada de taronja {molt bona}


De les persones que passen per la meva vida sempre intento aprendre alguna cosa, les bones per a recordar i les dolentes per a no repetir-les. De la meva tia Margarida en vaig aprendre (entre d'altres) una de bona:  aprofitar el pa.
Un dia ens va preparar un sopar molt bo i en parar la taula ens vam adonar que no havia passat per la fleca. L'atzar ens va oferir una sorpresa: darrere la porta de la cuina penjava la bossa del pa i a dins hi havia una barra sencera de feia tres dies! Tot d'una va engegar el forn i va ruixar la barreta amb aigua. 
La va recuperar en un tres i no res. De l'oli del rostit no en va quedar gens ni mica.

Si tenim pa d'ahir, de fa uns dies o de molts, el podem aprofitar. 

Necessitarem:
 - llesques de pa d'ahir
 - mantega o margarina
 - melmelada de la que més ens agradi 
 - llet
 - rovells d'ou

Farem:
En una safata de forn hi posarem les llesques untades de mantega i a sobre la melmelada.
Hi abocarem llet on haurem batut, amb la batedora, un rovell d'ou. 
Sempre faig la proporció d'una tassa de llet per un rovell d'ou. 
Ha de que quedar per la meitat del pa, ja que es beurà la llet.
Ho enfornarem a 180º/190º uns 15 minuts aproximadament.
Controleu que no es cremin.
Aquesta és una bona manera de començar un diumenge pel matí: la casa fa una oloreta...

Jo sé que a la tieta Margarida li agrada molt Dyango i he triat Quan l'amor és tan gran.
Gràcies tieta per les vivències, et dedico una flor...

8 comentaris:

  1. Quina manera més curiosa d'aprofitar el pa d'ahir!!! i com que jo de melmelada de taronja en tinc...
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Ohh que bo!! jo el torro, però clar m´ho poses així i no et dic pas que no!!:))) petons

    ResponElimina
  3. Nyam!! Un bon aprofitament del pa, ha de ser molt bo! Jo l'altre dia en vaig fer sopa... nyam!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  4. La tieta Margarida s'ha emocionat molt!!!!! Li ha agradat la teva dedicatoria!!! T'envia un petó molt molt gran!!!!

    ResponElimina
  5. M'agrada molt aquesta manera d'aprofitar el pa, es fa al forn i això solament pot ser fantástic per
    l'oloreta.
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  6. Apa, apa, quina RECEPTA tan FANTÁSTICA per el fred que ens arriva.
    Me l'apunto maca.
    MOLTES GRACIES Y PETONETS:)

    ResponElimina
  7. Això del pa era desconegut per a mi. Jo aprofito croissants i ensaïmades (SECALLONES)per fer púding o simplements per mullar-los en el cafè amb llet o chocolata desfeta que resulten deliciosos...Quina recepta, noia! M´encanta.

    ResponElimina
  8. Quin esmorzar! ja se'm fa la boca aigua....

    petonets

    ResponElimina