dilluns, 26 de desembre del 2011

Cuinant amb... Josep M. Tuset {un actor}


Els catalans que seguim la tradició tenim en aquestos dies de Nadal i Sant Esteve una obra de teatre que no ens podem perdre: Els Pastorets. Jo tinc un company de feina, teatrero a matar, que ja és tota una institució en aquesta obra: el Josep M. Tuset. I com que és de bona vida li vaig demanar que em preparés un plat que li surt molt bé i no em va fallar. Aquí tenim un bon pastís de carn, un pasti-sati, que per a fer-lo,

Necessitarem:
 - 1/2 quilo de carn picada (vedella i porc)
 - 50 cl de vi ranci o xerès
 - 3 ous
 - 1 bossa de formatge emmental ratllat
 - 1 bossa de formatge mozzarella ratllat
 - 200 cl de nata líquida 
 - 1 base de pasta de full
 - oli d'oliva
 - 1 tomàquet
 - 1 ceba
 - sal i pebre

Farem:
Prepararem un sofregit amb l'oli, la ceba i el tomàquet fins a deixar-lo ben daurat, incorporant-hi la carn picada i remenant fins que estigui ben feta. Salpebrem.
Mentre es cou, estendrem la base de pasta de full sobre una superfície enfarinada i li donarem la forma de la safata del forn o del receptacle que utilitzarem per a la presentació, que untarem amb oli.
Un cop a la safata, punxarem la pasta amb una forquilla, la cobrirem amb paper d'alumini i la posarem al forn, ja calent, a 180º durant 5 minuts.
Barregem els ous, el formatge i la nata amb la batedora fins a aconseguir una textura homogènia.
Estendrem la carn picada sobre la pasta  de full, procurant que quedi uniforme i la cobrirem amb la pasta anterior. 
Com que haurem mantingut el forns encès, tornarem a enfornar la safata fins que quedi daurada al gust.

En Josep Maria, que ha treballat en films i a més canta tangos, tria Cambalache per  l'uruguaià Julio Sosa. La lletra resulta totalment actual...
Un Satanàs com cal: del l'infern al Teatre Metropol amb la Companyia La Golfa.

6 comentaris:

  1. Nena, quin pastis de carn mes bo, encara que estigui fet pel dimoni escuat, heheh

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Quan era petita sempre anàvem a veure els pastorets al teatre del barri! Quins temps...
    El pastís de carn té una pinta tremenda!!!

    Petonets i feliç 2012!!!
    Anna

    ResponElimina
  3. Fa anys que no vaig a veure els pastorets ;o)
    Quin pastís més bo i quina sort de tenir companys de feina amb una passió tan gran!!!
    Petonets i bon nadal,
    Palmira

    ResponElimina
  4. M'ENCANTAN els PASTISSOS de CARN,i aquest té una bona cara increíble!!!
    UISS QUINA POR!!! tenir un company tan DIMONIET...SALUTACIONS PER A TOTS DOS!!!

    ResponElimina
  5. Esta empanada me parece genial, guapísima te deseo una "Feliz Navidad", ten cuidado con los turrones que ya está aquí el veranito eh!!!!
    Besos.

    ResponElimina