Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 26 de desembre de 2011

Cuinant amb... Josep M. Tuset {un actor}


Els catalans que seguim la tradició tenim en aquestos dies de Nadal i Sant Esteve una obra de teatre que no ens podem perdre: Els Pastorets. Jo tinc un company de feina, teatrero a matar, que ja és tota una institució en aquesta obra: el Josep M. Tuset. I com que és de bona vida li vaig demanar que em preparés un plat que li surt molt bé i no em va fallar. Aquí tenim un bon pastís de carn, un pasti-sati, que per a fer-lo,

Necessitarem:
 - 1/2 quilo de carn picada (vedella i porc)
 - 50 cl de vi ranci o xerès
 - 3 ous
 - 1 bossa de formatge emmental ratllat
 - 1 bossa de formatge mozzarella ratllat
 - 200 cl de nata líquida 
 - 1 base de pasta de full
 - oli d'oliva
 - 1 tomàquet
 - 1 ceba
 - sal i pebre

Farem:
Prepararem un sofregit amb l'oli, la ceba i el tomàquet fins a deixar-lo ben daurat, incorporant-hi la carn picada i remenant fins que estigui ben feta. Salpebrem.
Mentre es cou, estendrem la base de pasta de full sobre una superfície enfarinada i li donarem la forma de la safata del forn o del receptacle que utilitzarem per a la presentació, que untarem amb oli.
Un cop a la safata, punxarem la pasta amb una forquilla, la cobrirem amb paper d'alumini i la posarem al forn, ja calent, a 180º durant 5 minuts.
Barregem els ous, el formatge i la nata amb la batedora fins a aconseguir una textura homogènia.
Estendrem la carn picada sobre la pasta  de full, procurant que quedi uniforme i la cobrirem amb la pasta anterior. 
Com que haurem mantingut el forns encès, tornarem a enfornar la safata fins que quedi daurada al gust.

En Josep Maria, que ha treballat en films i a més canta tangos, tria Cambalache per  l'uruguaià Julio Sosa. La lletra resulta totalment actual...
Un Satanàs com cal: del l'infern al Teatre Metropol amb la Companyia La Golfa.

6 comentaris:

  1. Nena, quin pastis de carn mes bo, encara que estigui fet pel dimoni escuat, heheh

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  2. Quan era petita sempre anàvem a veure els pastorets al teatre del barri! Quins temps...
    El pastís de carn té una pinta tremenda!!!

    Petonets i feliç 2012!!!
    Anna

    ResponElimina
  3. Fa anys que no vaig a veure els pastorets ;o)
    Quin pastís més bo i quina sort de tenir companys de feina amb una passió tan gran!!!
    Petonets i bon nadal,
    Palmira

    ResponElimina
  4. M'ENCANTAN els PASTISSOS de CARN,i aquest té una bona cara increíble!!!
    UISS QUINA POR!!! tenir un company tan DIMONIET...SALUTACIONS PER A TOTS DOS!!!

    ResponElimina
  5. Esta empanada me parece genial, guapísima te deseo una "Feliz Navidad", ten cuidado con los turrones que ya está aquí el veranito eh!!!!
    Besos.

    ResponElimina