Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 16 de desembre de 2011

Mini canalons per als mini de casa {amb els dits}


Aquest mes Memòries d'una cuinera ens convida a preparar uns canalons. Per part meva us convido a llegir un llibre que a mi em va agradar molt i que encara repasso de tant en tant: Història d'una cuinera (Memòries de Maria Badia). Un llibre força interessant escrit per Carme Martí i prologat per Carme Ruscalleda. Editorial Fonoll. Faré la recepta de la pàgina 59 Canalons, i que prepararé especialment per als petits, perquè crec que el menjar ha d'entrar per la vista i fets d'aquesta manera mini se'ls podran menjar amb els dits, i no trencats com els hi posariem.
La recepta del llibre és per a una safata de 40 unitats (normals), així que en podrem menjar petits i grans.

Necessitarem:
 - 500 g de magre de porc
 - 500 g de carn de vedella
 - 1 pollastre
 - 6 pedrers
 - 2 fetges de pollastre
 - 1 fulla de llorer
 - 1 got de llet
 - mantega
 - 1 cullerada de farina
 - formatge ratllat
 - 2 cebes
 - pebre negre
 - sal
Per a la beixamel
 - 1 litre i 1/4 de llet
 - 3 cullerades de farina
 - mantega
 - nou moscada
 - sal

Talleu tota la carn a trossos i salpebreu-la.
Poseu-la en una cassola amb oli d'oliva i quan estigui una mica rostida hi afegiu la ceba ratllada i ho sofregiu a poc a poc amb la fulla de llorer.
Un cop cuit, retireu un vaset d'oli del rostit.
Passeu la carn per la màquina de triturar i seguidament poseu la carn trinxada a la cassola junt amb un got de llet, una mica de mantega i una cullerada de farina.
Remeneu durant 5 minuts fins que la massa quedi ben lligada, rectifiqueu de sal i reserveu-la.
En una cassola poseu molta aigua, sal i un raig d'oli i quan arrenqui el bull hi tireu la pasta dels canelons. Un cop cuits (uns 12 minuts, podeu seguir les instruccions de la pasta) escorreu la pasta i la poseu en aigua freda.
Uns cinc minuts després esteneu-la sobre un drap de cuina, la farciu amb la carn, la caragoleu i col·loqueu els canelons en una safata per enfornar-los.
Per a la salsa beixamel
Poseu a bullir un litre de llet amb mantega i sal.
En un cassó a part, desfeu les tres cullerades de farina en llet freda.
Quan la llet arrenqui el bull, tireu-hi la llet freda amb la farina, la nou moscada i un vaset d'oli del rostit, si n'heu reservat.
Remeneu tota l'estona fins que es faci espessa i rectifiqueu de sal. 
Retireu quan arrenqui el bull.
Aboqueu la salsa beixamel sobre els canelons, empolvoreu-ho amb el formatge ratllat i poseu-hi daus de mantega.
Enformeu i gratineu.
La pasta que he fet servir és una de tubs petits i els he farcit amb una màniga pastissera.
Gratinats individualment. Fàcils de menjar!

Com que segurament acompanyarem els canalons amb cava posem la Momo Ballesteros & Sergi Albert cantant Per molts anys del disc de la Marató de TV3.
Un brindis per tots els Voluntaris!

6 comentaris:

  1. També m'agrada molt el plat, amb diferents espais per a cada cosa :)

    No tens algun truc màgic per a la betxamel? A mi no em surt mai bé :(

    ResponElimina
  2. Queden molt cucos així. A casa els canelons semrpe han estat una alternativa pels menuts (i per algun no tan menut) quan hi ha dinars de festes més elaborats que potser no són pels seus paladars. Si a sobre els poden menjar amb els dits l'èxit és assegurat!
    M'apunto la ressenya del llibre!!

    petonets

    ResponElimina
  3. És veritat que quan els servin els canalons als més petits tenen un aspecte terrible... Així, minis i gratinats individualment, tenen el èxit assegurat :o)
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. per als mini de casa i per als no tan mini!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Minis i deliciosos!!!! felicitats!!!

    Petonets!!

    ResponElimina
  6. Me gustan los "minis". Es una buena forma de hacer que los coman los peques. Me la apunto.
    Besos

    ResponElimina