Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 29 de febrer de 2012

Fideus d'arròs amb verdures i llagostins {amb palillos}




Les tardes del diumenge eren nostres. Ens reuníem a casa: ens planxàvem els cabells, ens posàvem els texans, el rímel als ulls i cap a la disco. Teníem tota una tarda per a nosaltres i ella, la Dolors, ens comandava a totes les amigues ara cap aquí ara cap allà.
I ara que tornaria a ser àvia, se'n va anar sense saber que tindria un nét preciós i l'altre que està a punt d'arribar.  La recordo avui perquè un dels primers restaurants que vam començar anar quan érem jovenetes va ser un xinès.
Film & Food ens repta aquest mes amb una proposta oriental i que a més porti un producte de temporada. Com que parlen d'amor li vull dedicar aquesta entrada a una amiga que vaig estimar.
Per a 4 persones

Necessitarem:
 - 1 pebrot verd
 - 1 pastanaga (l'ingredient de temporada)
 - 1 ceba
 - una branca d'api
 - oli de sèsam
 - sal i pebre
 - gingebre en pols
 - salsa de soja al  gust
 - 100 g de xampinyons
 - 4 llagostins grans i nets i obert pel mig
 - 400 g de fideus d'arròs (dels que ja vénen cuits i envasats al buit)
 - 2 tasses (cafè) d'arròs

Farem:
Utilitzarem un wok, del que en sóc una fan.
El posarem a escalfar a foc fort i acte seguit hi abocarem una tassa (cafè) d'oli de sèsam.
Quan comenci a fumejar hi abocarem el pebrot, la pastanaga, l'api i la ceba (tots tallats en juliana).
Hi afegirem els xampinyons i els fideus d'arròs.
Salpebrerem.
I també posarem el gingebre i la salsa de soja.
Anirem saltejant a foc fort uns 3 minuts.
Mentre continuem movent el wok afegim els llagostins a l'últim minut.
I ja podem servir.
Ho acompanyarem d'arròs blanc fet al vapor.
Resulta un plat lleuger i que es paeix molt bé.
El fideus d'arròs són sucosos.
Prop de casa tinc un supermercat xinès i m'agrada entrar per a xafardejar una mica.
Sempre es troba alguna cosa diferent.

Brindarem per la Dolors amb un vi blanc ben fresquet.
Hi ha una cançó que em recorda quan anàvem a ballar: Satisfaction pels Rolling Stone.
Mare meva, d'això ja fa molt de temps...

62 comentaris:

  1. Segur que estaria ben contenta que li dediquessis aquesta entrada i uns fideus tan bons. M'agrada molt la foto.
    petonets

    ResponElimina
  2. Aquests fideus els vaig menjar varies vegades en un creuer i em van encantar però mai els he fet a casa, així que queda anotadíssima la recepta!

    Petons

    ResponElimina
  3. El plat m'agrada molt i també l'homenatge. Petons.

    ResponElimina
  4. Nani, la teva proposta oriental m'ha encantat. També sóc una fan del wok però ara se'm va escatxarrar i no l'utilitzo... que vagi molt bé el concurs de Film & Food! Petons

    ResponElimina
  5. Quin post més emotiu... Segur que estaria encantada amb aquests fideus tan bons.

    ResponElimina
  6. Pels que tenim ànsies de descobrir i experimentar nous sabors, la cuina oriental és una molt bona alternativa, a mi també m'encanta i aquests fideus causen impressió! un brindis especial per la Dolors, doncs!

    Un petonàs! :)

    ResponElimina
  7. Quin detall en record a la Dolors.
    I com sempre un plat esplèndid!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  8. M'encanten! ja m'han fet venir la gana... m'apunto aquesta recepta, vejam si la faig, que tenint un woc no el faig servir pràcticament mai per res, i els fideus em pirren!
    Marta

    ResponElimina
  9. m'encanta la vaporera, sempre n'he tingut ganes, de comprar-la, però al final sempre em freno per no tenir un trasto més a la cuina... potser amb aquesta recepta m'animo, té una pinta excel.lent!

    ResponElimina
  10. Bona recepta, gran dedicació...a ma mare (la Dolors), no li agradava cuinar, però sí menjar...hagués estat una comensal molt agraïda!!!!Gràcies per dedicar-li aquesta recepta i el brindis!!!

    ResponElimina
  11. Quina recepta més bona i que apetitosos que es veuen. Aixs com m'haguéssin agradat per dinar avui.... haig de comprar salsa de soja d'una vegada. Gràcies per la recepta ;)

    ResponElimina
  12. Mmm,que bons,me la guarde per a probarla.

    ResponElimina
  13. Que rico tiene que estar este plato de fideos con esa combinación de ingredientes!
    La presentación es muy bonita.
    Besos

    ResponElimina
  14. Un plato estupendo! me encantan los fideos de arroz, se ve muy pero que muy apetitoso! un beso

    ResponElimina
  15. Nyam Nani!! Aquests fideus han d'estar boníssims! Ideals per una tarda de disco amb el cabell ben planxat! jejeje
    Una subscripicó a la revista? creuaré els dits! :D
    Petonets guapa
    Sandra

    ResponElimina
  16. Una entrada muy bonita. La receta me gusta muchisimo.
    Un beso

    ResponElimina
  17. Queda una mica??? Quina gana!!!

    Petonets

    ResponElimina
  18. Ja veig que hem coincidit amb la recepta dels fideus d'arròs. Els teus es veuen molt bons.
    Hi ha un altra cosa en la que coincidim: jo també ballava Satisfaction dels Rolling Stone i és veritat fa molt, molt de temps.
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  19. A mi també m'encanta el wok!
    ...i cada cop m'estic animant més a cuinar...tant llegir-te está fent efecte! XD
    MartaL

    ResponElimina
  20. Nani, se m'ha posat la pell de gallina en llegir la dedicatòria. Però el record de cada dia i els somriures que et provoca encara són un homenatge millor! oi? :) Jo també sóc molt fan del wok!! i d'aquest tipus de fideus... M'ha agradat molt la combinació d'ingredients, a veure si m'hi animo. Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La Bet ens ha demanat no participar perquè ja és subscriptora de la revista i dóna oportunitat a la resta. Gràcies Bet!

      Elimina
  21. Molt maca la dedicatoria, arriba al cor. I els fideus, impresionants!! Tenen una pinta deliciosa...

    ResponElimina
  22. Una entrada muy linda,me hace recordar cuando cocino pensando en alguien que ya no está, la comida queda distinta con un toque algo nostálgico. Se ve muy rico.
    Gracias por la visita y por aqui me quedo.
    Un beso,
    Ximena.

    ResponElimina
  23. Parecen deliciosos!!! tendré que hacerlos!!!!

    ResponElimina
  24. Segur que la Dolors hauria estat molt contenta.
    A casa ens agraden molt els fideus orientals amb el que hi ha per casa.
    Petons.

    ResponElimina
  25. quina bona pinta aquests fideus!!!!! i la foto és molt maca. molts petonets Nani

    ResponElimina
  26. Molt bona recepta!! no sabia que havia fideus ja cuits. Fan molt de goig. Un plat fantàstic i casolà.. Unes fotos precioses. Petons i bon cap de setmana.

    ResponElimina
  27. Qué buena pintan tienen y las fotos son una pasada de bonitas.
    Me encantan.
    Besos

    ResponElimina
  28. nani! necessito un wok a la meva vida!!!!!!!! aquests fideus fan una pinta... i ser que queden molt millor amb el wok, i no en tinc!! hauré de fer un cop de cap seriosament!

    petonets
    bon cap de setmana

    ResponElimina
  29. Gràcies pels teus ànims. Quina bona pinta que té aquesta recepta i quines fotografies més magnífiques.
    Que tinguis un bon cap de setmana.
    Per cert, jo també sóc catalana.
    Mariall

    ResponElimina
  30. hummm que delicia de fideos.... me he quedado babeando... ya tengo un antojo para el finde! Besitos y feliz fin de semana!

    ResponElimina
  31. Me encanta ver la vaporera encima del cazo, una receta estupenda!!!
    Besotes

    ResponElimina
  32. me parece una receta estupenda , las fotografias son preciosas, besitos

    ResponElimina
  33. Aisss quin greu!!! Veure morir als AMICS es una de les coses més doloroses de la vida. Menys mal que miran el teu PRECIOS PLAT DE FIDEUS, s'hem ha aixecat la moral.
    UNA ABRAÇADA XATA, LA VIDA SEGUEIX :)

    ResponElimina