Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 31 de març de 2012

Trifle de llimona amb coca {de Perafort}


A Perafort hi ha un forn, el Ribas, que fa unes coques boníssimes. En trobareu de dolces, de farcides de xocolata, de recapte amb ceba, amb espinacs, de vidre i d'altres. Tots els que som dels pobles del voltant les coneixem molt bé, perquè complementen qualsevol àpat, bé de casa bé d'amics. Es fan quasi obligatòries a les calçotades.
Fa uns dies va aparèixer darrere de la panera del pa un tros de coca dolça oblidada de feia uns dies. A casa no llencem res i tocava aprofitar-la. Us proposo un trifle de llimona, que normalment el faig amb melindros o bescuit, avui amb coca de Perafort. I a més l'hem guarnit amb physalis. Per a sis persones

Necessitarem:
 - 1 sobre de gelatina de llimona
 - 1 terrina de formatge tipus "Philadelphia"
 - 200 g de nata líquida per a cuinar
 - 4 cullerades soperes de sucre
 - trossos de coca dolça (o 1 paquet de melindros o bescuit)

Farem:
Desfarem la gelatina de llimona en aigua bullent (tal com indica el fabricant).
Barregem tots els ingredients -excepte la coca- amb la batedora.
Posarem la coca ben atapeïda en el fons d'un motlle i aboquem la barreja per sobre.
Deixem refredar i ho posem a la nevera.
No us amoïneu quan vegeu que la coca puja i sura, quan desemmotllem quedarà a sota.
Serà més bo si el preparem el dia abans.

Aquest tipus de pastís no necessita cocció, només la preparació de la gelatina.
El resultat és fantàstic i d'una gran vistositat.
Al Regne Unit el trifle, que es pot fer de diferents maneres, és típic del dia de Nadal.
També és ideal per acabar els àpats d'estiu.
Posem-hi una cançó de Anthony & The JohnsonsHope there's someone de la banda sonora del film d'Isabel Coixet La vida secreta de las palabras...

El repte d'aquest de Film& Food ens fa pensar en una recepta anglesa donant-nos unes pistes. Era un trifle?

27 comentaris:

  1. Tot postre que s'assembli a un puding, s'aprofiti restes de coca o pa de pessic o magdalenes me l'emporto! Aquest em sembla sublim i refrescant, ideal per combatre els migdies calorosos. Quina pinta Nani....

    ResponElimina
  2. Que buena pinta Nani,tengo casi de todo en la nevera y Lo haré pronto. Como es en frío cambiare el azucar por edulcorante. Saludos.

    ResponElimina
  3. No era un trifle sembla, però ha d'estar boníssim!! Jo m'enduc la teva proposta, i si a sobre és de reaprofitament millor que millor!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  4. Aiiixxx m'has fet venir ganes d'aquesta coca i això que ja he esmorzat!! Així amb el trifle, el contrast de cruixent que li deu quedar, deu ser un postre genial!

    Petonets!!

    ResponElimina
  5. Un blog precioso y unas recetas divinas!! Me quedo por aquí!!
    Besoss

    ResponElimina
  6. Que bo, Nani! Si vaig cap a Ribes i passo per Perafort l'intentaré buscar, aquesta coca, que per com en parles ha de ser boníssima! Tha quedat un muntatge de vici!! Petons

    ResponElimina
  7. refrescant i boníssim! les postres de llimona m'encanten totes!

    Irma xxx

    ResponElimina
  8. Jo tampoc ho he endivinat!! però bé que no quedi que hem parcipat, i ens hem cruspit unes bones postres. El teu de llimona, delicios!!! petons,

    ResponElimina
  9. Seguro que está buenísimo! El aspecto es delicioso!
    Besos

    ResponElimina
  10. El triffle es un postre que em te seduîda des que el vaig probar el pasat nadal a Chicago. Em va semblar fantàstic... i el tinc al cap per fer-lo en la primera ocasió que pugui. El teu te una pinta impresionant!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  11. Ja veig que com a mínim som dues que no em encertat! Pero nena, que bo aquest triffle!!! Petons

    ResponElimina
  12. M'encanta com aconsegueixes que unes postres d'aprofitament, fetes amb ingredients tan senzills i fins i tot "humils" tinguin aquesta pinta. Mare meva!
    Marta

    ResponElimina
  13. Sembla mentida que d'aprofitar un tros de coca surtin unes postres així. Jo vull un trossssssss.
    Petonets.

    ResponElimina
  14. Jajaja, me encanta tu sentido del humor. No has dado con la receta de F&F pero me has hecho pasar un rato estupendo leyéndote. Además, el dulce de limón que has publicado en su lugar bien merece un aplauso plas plas plas...

    Bss y feliz domingo :)

    ResponElimina
  15. Nani ,que bueno me ha salido con tu receta este Trifle...graciassss!!!!!

    ResponElimina
  16. Com pot quedar-te oblidada en un racó la coca de Perafort???? Nosaltres que no som dels pobles del c ostat també n'anem a buscar... i mai se'ns en oblida gens ni mica en cap racó!!!

    PTNTS des de la muntanya
    Dolça

    ResponElimina
  17. Nani, el trifle de limón te ha quedado sensacional, tiene un aspecto tan apetitoso......me apunto! un beso

    ResponElimina
  18. Un postre fantàstic, ara que ja estem a la primavera ve molt de gust acabar el dinar amb aquest trifle ben fresquet. Deliciós i refrescant.
    Petons

    ResponElimina
  19. Una bona proposta i per el que espliques senzill de fer.
    Ho provaré.
    Petons

    ResponElimina
  20. Madre mía!!! que pinta más espectacular. La presentación se ve muy cuidada, preciosa. Un besazo.

    ResponElimina
  21. Quina bona pinta!!
    Petons
    Recetas de Mon

    ResponElimina
  22. Jo tinc uns brioixets secs... ho haurem de provar!
    petonets

    ResponElimina
  23. Probaré de fer-la!! Em sembla lleugera i ideal per postres!! Quan poses melindros et refereixes els tous de pastiseria per exemple o bé al tipus galeta fontaneda allargada que se sol fer servir pels tiramisus?
    Susanna.

    ResponElimina
  24. Pues lo hayas acertado o no esta propuesta tuya me encanta, en casa no gustó demasido el pudding con toffe porque era muy dulce, pero bueno así probamos algo nuevo.
    Besitos querida, buen Semana Santa.

    ResponElimina
  25. Qué genial te ha quedado y lo sabroso que tiene que estar, totalmente tentador. Un saludo, Clara.

    ResponElimina
  26. uuuuuaaaauuuu! buscant buscant, la coca de perafort per internet, te descobert a tu! suposo que ets de per aquí al tarragonès... ja que coneixes la coca de Perafort? però en fi, a mi el que m'interessa es ser seguidora teva, tens un bloc genial, i les fotos fantàstiques... si vols pots passar pel meu... http://pelplaerdecuinar.blogspot.com.es
    En fi, jo continuo buscant la recepta de la coca, que per sant Joan es la que més ens agrada, i aquest any la volia fer jo! petons!

    ResponElimina