Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

diumenge, 15 d’abril de 2012

Arròs al forn amb faves i pollastre {servit amb cava!}


En un principi volia fer un risotto, però després vaig pensar que aquesta manera de fer l'arròs està desbancant a d'altres, així que vaig recordar una recepta al forn de la meva mare i aquí la teniu.
Per a quatre persones

Necessitarem:
 - 4 tasses d'arròs fet que estigui ben solt
 - 1/2 pollastre rostit 
 - 200 g de faves 
 - 4 ous petits o 2  grans
 - 2 cullerades soperes de formatge parmesà ratllat
 - 2 cullerades soperes de mantega (per ofegar les faves)
 - uns dauets de mantega per a posar per sobre

Farem:
Posem l'arròs en un atuell que puguem portar al forn i que després vagi a taula.
Hi afegim el pollastre rostit desfilat i el seu suc.
Ofeguem les faves en una paella amb mantega.
Un cop cuites les barregem amb l'arròs.
Batem els ous i afegim el formatge ratllat.
Ho escampem sobre l'arròs i distribuïm la mantega tallada a dauets.
Enfornem uns 15 minuts, més o menys, a 180º.
L'oli del pollastre, l'ou i l mantega li confereixen una textura molt bona.
Una altra manera de menjar l'arròs.

Mentre el feia tenia posada la música de The Puppini Sisters. Ballava amb les seves cançons i quan han cantat In the mood, l'he tret a taula seguint el ritme... i hem brindat per la recepta del 15 amb un cava ben fresquet!

39 comentaris:

  1. Nani, venim a brindar amb tu per la Recepta del 15... i per poder degustar aquest arròs! Ha de ser fantàstic! Crec que al forn no n'he fet mai, hauré de posar remei aviat!
    Moltes gràcies per participar guapa!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. He vist receptes d'arròs al forn, però mai l'he provat! Té molt bona pinta i bona idea de posar-hi les faves, que jo només les faig ofegades o saltejades amb pernil, i així vario :-)

    Petons

    ResponElimina
  3. L'arròs al forn em té ben encuriosida, no l'he provat mai i sempre em diuen que és taaaaaaan i tan bo. M'agrada molt la teva proposta i no dubtis que la provaré!
    Petons i bon diumenge

    ResponElimina
  4. Em sembla una molt bona manera de començar a preparar un arrós al forn i sembla fàcil amb l´arros ja cuit per endavant... M´encanta la teva proposta. Petons, i bon diumenge.

    ResponElimina
  5. Molt bo! No he provat mai a fer arrós al forn. Te molt bona pinta... Petons!

    ResponElimina
  6. Oooh!! quina pinta que té!!!:) m'agrada, si si!
    espero la teva visitaaaa

    ResponElimina
  7. Em sembla un plat molt creatiu que a més pot ajudar a "usar" restes que ens hagin pogut quedar, com un arroç bullit, unes fabes i un pollastre al forn i convertir-lo en un plat 10. M'entusiasman aquets petits miracles que feien les nostres mares abans per reinventar plats amb una mica d'aqui i d'alla.
    Nani, jo també brindo, perque aquest plat te molt bona pinta... jo el probo en breu.

    ResponElimina
  8. Una receta de 10 y unas fotos espectaculares, me gustan todas, no sé con cual quedarme!! Tienen una luz y una nitidez perfecta!! Me encanta la de la vaina de guisantes!!
    Besoss

    ResponElimina
  9. Boníssim, quina pinta! amb el formatge ratllat i l'ou ha d'estar per sucar-hi pa..... M'encanten les fotos :-D
    Super original!

    Petonets

    ResponElimina
  10. Ala, quin plat!!!
    Jo quierooooo!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Unos ingredientes estupendos para un arroz que te ha quedado con un aspecto inmejorable, desde luego de 10. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  12. hummm este arrocito tiene un aspecto increible, tengo ganas de probarlo, con canción y todo, eh?? besitos

    ResponElimina
  13. Quina delícia!!! no havia vist mai un arròs fet d'aquesta manera, m'ha agradat molt. Jo també seguiria el ritme de la música amb aquest arròs a taula!
    Em guardo la recepta!!!
    Una abraçada, bonica!

    ResponElimina
  14. Nani, sembla deliciós! I molt ben explicat el pas-a-pas. Petons

    ResponElimina
  15. Eso tiene una pinta tremensa y mira que a mí el arroz con pollo es el que menos me agrada pero ese me encanta! Besos

    ResponElimina
  16. Qué pinta tan rica!! Y que blog tan maravilloso!! me quedo por aquí un ratito!

    Un beso

    ResponElimina
  17. Que bo l'arròs al forn. I fa tants d'anys que no en menjo. Ni t'imagines les ganes de tastar-lo que m'han vingut... Segur que estava boníssim. Ja no en queda un tupper per enviar, no? ;) Les fotos són precioses!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets!

    ResponElimina
  18. Molt bo, aquest arros amb crosta!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  19. Mmmmm, he dinat d'arròs però tornaria a menjar-ne per sopar amb aquesta recepta, amb cava inclòs!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  20. Mira que sempre em dic que no em puc passar per aquí quan tinc gana, que encara m'entra més!! Té una pinta increíble l'arrós, mai n'he fet al forn, així que hauré de provar-ho!! La foto de les faves a la vaina m'ha agradat moltíssim!! Podria ser perfectament un fons de pantalla, m'encanta!
    Petons!!

    ResponElimina
  21. No he fet mai un arròs així i sembla deliciós! Visca per a la teva mare!Petons

    ResponElimina
  22. Com envejo la teva tècnica en fotografia !!!...son fotos excel.lents....i bons plats, clar.

    ResponElimina
  23. El pollastre rostis ha de fer un arròs molt gustós, ho provaré ;)
    I fet al forn m'encanta!

    ResponElimina
  24. Qué buena pinta. Nunca he hecho arroz al horno. Tengo que probarlo.

    ResponElimina
  25. Qué rico!!! me encanta este tipo de arroz, tiene una pinta estupenda. Besos.

    ResponElimina
  26. nani!! que super bo aquesta versió d'arrós que ens presentes....!! i així gratinada segur que és deliciós!

    petunikus

    ResponElimina
  27. No he fet mai arros al forn i te una pinta tant bona...Quina delicia! Petons

    ResponElimina
  28. Això de l'arròs al forn sempre m'ha cridat l'atenció però no n'he fet mai, em guardo la teva recepta.
    Quina taula tan ben parada!
    Petons.

    ResponElimina
  29. ai, se'm fa la boca aigua, boníssim!
    Marta

    ResponElimina
  30. Que arroz mas rico Nani y que fotos mas inspiradoras, con que luz.

    Oye porque no me mandas un poquito de ese arroz, que a estas horas ya tengo el estomago un poco vacío y me grita, ¡¡¡quiero ese arroz!!!!

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  31. Nani, espectacular, me ha encantado esta receta, y las fotos!!!!!, pero si casi le pego un mordisco al ordenador pensando que tenía delante la fuente de arroz...
    Besitos y feliz semana.

    ResponElimina
  32. Al final, les receptes de tota la vida són les millors!!molt bona aquesta proposta!!

    Petonets!

    ResponElimina
  33. Ohhh QUIN ARROÇ MÉS BO NANI!!! Tot i que no l'he probat n'estic segura del bon resultat d'aquesta caçola.
    Jo que soc una entusiasta d'aquest cereal, disfrutaría moltissim menjant-lo, y a poc que pugui l'haig de preparar algún día.
    PETONS GUAPA, MOLTES GRACIES PER ELS TEUS CUIDADOS CAP A LA MEVA PERSONA.
    BONA NIT:)

    ResponElimina
  34. ¡que lindas fotos! ¿sabés que nunca hice arroz al horno? es toda una novedad para mí. lo he comido en guisos, risottos, postres... pero nunca al horno. esto es super original, ¡gracias por rescatar una receta de tus recuerdos!

    ResponElimina
  35. Jo tampoc havia passat a veure el teu arròs encara!! doncs sóc una altra que no l'ha tastat mai i aquesta manera de fer-lo m'ha despertat molta curiosistat, estic segura que queda boníssim! I amb els ingredients que hi has afegit encara més.
    No és com es diu la "churrasquera" en català! jejejeje a la meva mare li encanta, és la seva "aliada" a l'hora de fer escalivada. De totes maneres no és tan xula com la vostra, té bastants anys oi? la nostra en té uns 15... o una mica més! però fa temps que no en veig a les botigues.
    Molts petons!

    ResponElimina
  36. Me encantan las habas, y en un arroz están deliciosas.

    Un saludo

    ResponElimina
  37. Mmmmmm fa una pinta que enamora aquest arròs.
    Petons.
    Belén

    ResponElimina