Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimecres, 18 d’abril de 2012

Tatin de pebrots amb formatge i tonyina {colors}


Dies enrere vaig llegir en una revista que els pebrots augmenten la vitalitat. Així que per posar-nos el cos al dia en aquesta primavera que ens deixa mig xafats havíem de fer alguna cosa. Pebrots! Això és el que necessitava per a fer aquesta recepta.
Per a quatre persones

Necessitarem: 
 - 1 paquet de pasta full
 - 3 pebrots de colors 
 - 1 paquet de formatge tipus Philadelphia
 - 1 llauna tonyina escorreguda, sense l'oli.

Farem:
Escalivem els pebrots de la manera que acostumem a fer-ho.
Un cop nets i polits els farcim amb la barreja que haurem fet amb el formatge i la tonyina.
Posem el forn a escalfar a 180º.
Tallem la pasta de full segons la mida de l'estri que utilitzem i tapem els pebrots.
Punxem quatre o cinc cops la pasta amb un ganivet perquè no s'unfli.
Enfornem durant uns 20', fins que estigui enrossida, cal que vigilem perquè els forns ja sabem que són diferents.
Traiem a taula amb una rialla. Com que fa dies que tinc la ballaruga al cos i em sento la reina de la meva cuina, ho faig amb la música d'Abba que em dediquen Dancing queen... i vinga, amb un vi fresc, ens l'empassem amb els ulls tancats.

Una última cosa : Ens agrada llegir i com que estem a pocs dies de Sant Jordi ens adherim a Què llegeixes? i us demanem un comentari de quin llibre us marcat amb la seva lectura. Ens agradarà saber-ho.
Jo us dic el meu, encara que guardo llibres de quan era petita, el llibre que més m'ha agradat: Mirall trencat de Mercè Rodoreda.

22 comentaris:

  1. ohh Nani ara ja hem vist què has fet!! que original aquesta tatin!! a menjar pebrot sigui dit que volem viure molts i molts anys!!
    petunikus

    ResponElimina
  2. Com m'agrada aquest tatín! Això del pebrotet farcit de formatge m'ha encantat. i si a més revitalitza... no vegis! El llibre que jo recomano és 'La mecànica del cor', de Mathias Malzieu. Petonet!

    ResponElimina
  3. Quina recepta més original! Una tatin de pebrots farcits... M'encanten les tatin salades, però mai n'he fet cap de tan original com aquesta.
    Se'm fa difícil triar un llibre concret, però recordo haver llegit "El tercer ull" com a mínim tres cops ;)

    ResponElimina
  4. Nani es veu preciosa aquesta tatín amb els trossos grossos dels pebrots. Una recepta sana i ben gustosa, els pebrots escalivats són una deliiiiicia i si em dius que donen vitalitat potser que me l'apunti ràpid la recepta...
    Per cert, una de les meves últimes lectures que m'han fascinat tot i que no he repetit (mai repeteixo lectures, és una mània) és "Berlín 1945, de Pierre Frei". Em va encantar. Petons!!

    ResponElimina
  5. Original això de posar els pebrots farcits!!!
    És veritat que revitalitzen???? N'hauré de menjar més que porto uns dies d'un "baixon" enorme!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  6. Molt bona la tatin. Ahir quan ens vas ensenyar "l'estri" vaig pensar en pebrots, però no vaig atrevir-me. A casa en teniem una igual. M'encanta l'escalivada!!!

    ResponElimina
  7. Una receta muy original, adoro el pimiento y aunque el queso no, seguro que puedo adaptarla, pero me gusta la idea!!
    Besoss

    ResponElimina
  8. Ufffff, quina delicia tan bona!! Fantàstica aquesta tatin!! :OOO

    ResponElimina
  9. A vosaltres el cap us funcioma millor que a mi, no?
    D'on treieu aquestes meravelles?
    M'en vaig que m'agafa gana...
    Petonets.

    ResponElimina
  10. Que bo Nani, l'escalibada m'encanta.
    Ja em tenies intrigada amb el que posaves al twitter, clar que algú ja va donar pistes...
    Petons.

    ResponElimina
  11. plas plas plas! quina recepta més xula! el que passa es que no tinc aquest aparell 8(. petonets

    ResponElimina
  12. Mmmm, que bo!!! Doncs jo demà tindré molta vitalitat perquè avui per sopar he fet una xamfaina per menjar pollastre i pa de pita, jeje, el nostre menú 'champions' d'avui.
    Mirall trencat em va agradar molt! El tinc des de l'institut, que va ser quan el vaig llegir. Estaria bé rellegir-lo, ara que ja tenim 'uns quants anys més', no? Segur que el rebré d'una altra manera. Jo, si busco llibres llegits durant aquella època, potser recomenaria Aloma, de Mercé Rodoreda.
    Una abraçada!!!

    ResponElimina
  13. Menudo tatin salado mas rico te nos has marcado. Oye y ese aparatejo tan precioso me encanta. Como se usa ¿en el fuego? ¿Sirve solo para escalivar los pimientos? Es que si además de bonito es practico quierooooooo unooooooo yaaaaa.

    Libro. Tengo unos cuantos que me han gustado en los ultimos tiempos, pero te diría que por el tema y por como lo narra, me ha gustado muchisimo "Ines y la Alegria" de Almudena Grandes.

    Es aquí donde hay que dejar el libro no????


    Cuantas preguntas compi.

    Bss

    Virginia

    ResponElimina
  14. Qué cosa más original de tatín. Me ha cautivado. Es para empzar a picar y no parar. Delicioso !!!

    ResponElimina
  15. Con lo que me gustan a mi los pimientos no me iba a gustar esta receta!!! me encanta!!! Yo me los como de todas formas, crudos, asados, fritos, rellenos... todo me está bien ;). Besos.

    ResponElimina
  16. ohhh a nosaltres ens encanten les tatin, tant dolces com les salades!!!mmmm quina gana només de veure aquesta!!!

    Petons!!

    ResponElimina
  17. Em trec el barret! Una delicia de tatin salada...M´agraden tots els ingredients. Genial!

    ResponElimina
  18. Nani, pero eres una artista, da igual que nos presentes el plato más sencillo del mundo que lo haces del todo especial, por la presentación y por la originalidad.... Magnífico.
    Besitos preciosa.

    ResponElimina
  19. Exquisit. Un plat fet amb molt bon gust, molt ben presentat i amb verdura com ens agrada a ESfruita, ens ha encantat!

    Nani, necessitaríem parlar amb tu per proposar-te quelcom. Seria possible que ens enviessis un correu a bloc@esfruita.com?

    Moltes gràcies
    ESfruita
    www.esfruita.com

    ResponElimina
  20. Esta tatin salada es ideal, y tan colorida que da gusto verla! un besito

    ResponElimina