Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 28 de maig de 2012

Balas de doce de leite {anem al circ}


Imagineu que m'entrevisten i em pregunten:
- Nani, què és el que t'agradava més de quan eres petita?
Jo respondria sense pensar-m'ho: 
- O doce de leite! (el dolç de llet). 
Em delia per aquest dolç, sec o en pasta. Així que quan Film&Food ens van reptar a fer un petit caprici individual ho tenia clar, perquè aquesta llaminadura em continua agradant molt. 
Balas = Caramels

Necessitarem:
 - 3 litres de llet
 - 1 kg de sucre
 - 1 cullerada (cafè) de bicarbonat

Farem:
Aboquem tots el ingredients en una cassola alta i la posem a foc mig.
Anirem remenant amb una cullera de fusta, de tant en tant perquè no s'aferri, de dues a tres hores fins que es vagi tornant una crema pastosa. 
Traurem del foc i remenarem fins que el dolç es torni opac. 
Ho escamparem sobre una superfície llisa, humitejada amb aigua i deixarem refredar.
Tallem a quadrets.
Emboliquem amb paper de cel·lofana.
Són una delícia, no s'aferren a les dents.
Queden cruixents.

El circ. També m'agrada la màgia del circ, del circ de qualitat, sense feres. Per això us ho presento en aquest ambient. M'atabalo quan posen música de fons en un bloc, perquè acostumo escoltar la meva música mentre estic a l'ordinador, però avui us hauria posat de bon grat Pascal Comelade & Cobla Sant Jordi amb El rei de la màgia,  ho percebríeu d'una altra manera...

I per art de màgia, mentre li fèiem la fotografia a la intrèpida Balinha voadora estrella del trapezi, va aparèixer un borinot, ben bé no sé si ho era, que ens va fer companyia, com si volgués fer part de l'atrezzo. Al meu hort urbà hi passa de tot!

26 comentaris:

  1. Senzill, boníssim i amb una presentació preciosa. Si és que ho cumpleixes tot Nani! Que bo que és el dolç de llet....

    ResponElimina
  2. Que fàcils de fer, aquestes bales! No m'ho semblava... a mi encara ara són els que més m'agraden, de caramels. Els de dulce de leche!! o doce de leite, que m'agrada molt aquest nom. Petons

    ResponElimina
  3. Qué currada la presentació!!! T'ha quedat molt original ambientada en el circ, jeje. A mi el dolç de llet no m'agrada gens, el trobo massa dolçs casi casi que hasta empalagós, però segur que aquests caramels faran les delícies dels seus fans.

    Petonets!!!


    pd: ja vaig llegir allò del Pepito, molt curiós y graciós a la vegada jejejej

    ResponElimina
  4. Quina xulada Nani, els has presentat de manera espectacular!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  5. Deliciosos hija, me encantan estos caramelos!! Te han quedado geniales y muy bien presentados!!
    Besitosss

    ResponElimina
  6. Jo el trobo una mica massa dolç, però reconec que és una llaminadura que crea addicció ;)

    ResponElimina
  7. Quines fotos tan delicioses!!! i aixó es dulce de leche oi??? M'entusiasma!!! Está genial!

    ResponElimina
  8. Quina més bona proposta pel repte!! jo va poc que conec el dolç de llet, i reconec que es mooooolt bó.. en format caramel, una delicia.. les fotos precioses, amb companyia inclosa... petons,

    ResponElimina
  9. Una recepta bonísima!! No savia com es preparava el dolç de llet. Les fotos molt xules! Petons

    ResponElimina
  10. A sud-amèrica està molt estès el dolç de llet, no? Em creia que era típic en exclusiu d´Argentina...Crea una addicció tremenda.

    ResponElimina
  11. Podem certificar que és increïble!! bo, no és la paraula, és sublim!
    gràcies Nani

    ResponElimina
  12. Que faciles, buenos y bonita presentacion.. Bss

    ResponElimina
  13. una autèntica delícia....però amb aquesta presentació tan festiva és una llàstima menjar-se'ls!!!bé, de fet no és una llàstima...són una temptació massa gran!!! :)

    ResponElimina
  14. Fijate que me acabas dedescubir los caramelos que noshacía mi abuela y que nunca supe como convertía la leche condensada en aquella delicia. Se me habían olvidado totalmente y ahora tu me regalas hasta la receta. Mira que estan ricos!

    ResponElimina
  15. Qué ricos, Nani. Recuerdo que de pequeña comía unos caramelos parecidos, que se pegaban a las muelas y era imposible quitarlos hasta que los ibas deshaciendo. Te copio la receta para intentarlo. Un besito.

    ResponElimina
  16. Quina passada aquesta coseta volant pel teu hort!!!!
    Cada vegada que he probat de fer dolç de llet cassolà va ser un desastre perquè mai va acabar fent-se marró...
    Haurem de tornar a preparar-ne :o)
    Uns records molt bons i aquest sol quina envidia!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  17. A mi el dolç de llet el trobo una mica empalagós, però un carmel me'l menjaria encantada, perquè sóc molt i molt llaminera.

    Petonets

    ResponElimina
  18. Però que maco Nani!! Unes fotos precioses, a més, el dolç de llet m'encanta!!!
    Petons

    ResponElimina
  19. Qué fotos más bonitas, menudo colorido!!! preciosas. Besos

    ResponElimina
  20. Maravillosa tentación, el dulce de leche está buenísimo, yo solo lo he utilizado para rellenar tartas, pero así debe estar UUUMMMM!!!

    Por cierto preciosa foto con el colibrí revoloteando alrededor....

    Besitos linda.

    ResponElimina
  21. Només he fet una vegada dolç de llet però em va agradar molt.
    Quines presentacions tan xules que fas.
    Petons.

    ResponElimina
  22. Esto le encantaría a mi marido que es de Buenos Aires y se muere por el dulce de leche.... con merengues! Besos

    ResponElimina
  23. Que dulce tan bueno, me gusta! como todo lo que veo por tu blog queria quedarme como seguidora pero no encuentro donde, besitos.

    ResponElimina
  24. Hola Nani! doncs el proper dia que faci la coca t'aviso! ;) Ja vaig veure aquests caramelets que vas fer, boníssims!! i la presentació no és de 10, és de 100!! jeje últimament no tinc gaire temps per comentar però us vaig seguint igualment :) petons!

    ResponElimina
  25. Qué chulos Nani! A mi también me gusta mucho el dulce de leche y me recuerda mi infancia. La versión "dominicana" es menos cocinada, el dulce queda blanco...y de sabor más a leche que el rico y acaramelado toque de este que nos traes...
    Las fotos son también super chulas!

    ResponElimina
  26. Ay si tingués aquestes BOLETAS a tiro!!! :)
    QUINES FOTOS MES ORIGINALS Y BONIQUES !!!

    ResponElimina