Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 21 de maig de 2012

Fideus negres amb sípia i gamba vermella {de Tarragona}


A la ciutat de Tarragona s'ha creat la marca Tarragona Gastronòmica que agrupa les tres associacions de restaurants de la ciutat: ARCS (El Serrallo), Tarracogust (Centre) i ARPA (Part Alta). I és que quan es tracta de menjar amb qualitat a Tarragona tenim una bona matèria primera. Si partim del peix blau o de la gamba vermella ho fem amb paraules majors...
Per a celebrar-ho hem fet uns fideus negres sense tinta de calamar (només l'hem emprat per a decorar el plat), partint d'una pasta negra que ja la porta. Per a quatre persones

Necessitarem:
 - 250 g de fideus de tinta de calamar
 - 1 litre de fumet de peix
 - 4 gambes vermelles de Tarragona cuites per a decorar
 - 8 gambes vermelles de Tarragona pelades (els caps serviran pel fumet)
 - 1 sípia mitjana neta
 - 1 ceba mitjana
 - 4 cullerades soperes de tomàquet triturat
 - 2 alls
 - oli d'oliva 
 - sal i pebre
 - allioli per a acompanyar

Farem:
En una paella posarem a enrossir amb oli d'oliva la ceba a foc mig.
Hi afegirem els alls esmicolats sense que es cremin i el tomàquet.
Tallarem la sípia a trossets i l'afegirem al sofregit.
Quan estigui tot cuit hi abocarem els fideus i les 8 gambes pelades i trossejades.
Salpebrem.
Ho remenem un parell de minuts i aboquem el fumet bullent.
Deixem coure fins que es beguin el suc.
Emplatem i ornem amb una gamba i un tros gros de sípia.
Una bona manera de menjar fideuada per a qui no li agradi la tinta de calamar.

Si no coneixeu Tarragona us convidem a visitar-la. Us agradarà poder passejar i gaudir d'esplèndids monuments, i com no de menjar en bons restaurants. De música avui us recomano Carmina Canere, el primer disc de música romana que ha fet el grup Thaleia, amb composicions, entre d'altres, de l'amic i company de feina Xavi Martin (a la foto de Nicolas Moulin).

26 comentaris:

  1. m'agraden molt més el fideus que l'arroç negre!!! i m'encanta com has decorat el plat!!!! felicitats!

    ResponElimina
  2. Hola compi, no se si ya lo has visto pero estamos juntas en Superstar. ¡Qué bien!
    Menuda foto has puesto. Hiper artística y muy bonita. Pero encima es que me encanta la receta. Enhorabuena. Te la copio. Tengo ya una carpeta de recetas pendientes de hacer tremenda. Y encima a régimen!! Besitos

    ResponElimina
  3. Quins fideus més bons, i així fets amb la pasta ja negra t'estalvies feina!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Madre mia que pinta!! Tiene que estar riquisimo!!

    ResponElimina
  5. Ahora mismo me iba a Tarragona, no la conozco y dicen que es preciosa, pero primero me iría directa a tu casa a tomarte una tapita de este plato tan exquisito!!! Te ha quedado genial, mmm, y la decoración del plato perfecta!!!
    Besitosss

    ResponElimina
  6. Apa quina pinta! La presentació maquíssima, però el sabor ja deu ser espectacular! A mi amb un plat així em robes el cor!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  7. Veient aquest plat és impossible no creure's el que dius, Nani! A Tarragona hi ha bon peix i marisc, seguríssim! M'agrada molt aquesta presentació. I prenc nota de la recomanació musical, a veure si la trobo.... petons

    ResponElimina
  8. Ostres Nani quina pinta tenen aquests fideus!!! Fa temps que no baixo per Tarragona. L'ultim cop va ser per disfrutar de Tarraco Viva fara un parell d'anys. Aixi que ja toca tornar-hi!!! Petons

    ResponElimina
  9. Ostres, és que com sempre la presentació és tan espectacular que deu ser una llàstima menjar-se el plat...clar que amb aquesta pinta...qui s'hi podria resistir???

    Petonets!!

    ResponElimina
  10. Se me hace la boca agua con solo vrlo. La presentación de lujo!

    ResponElimina
  11. hummm me encanta cómo has decorado el plato, queda precioso.. ayy pero que ricas cositas tenéis en Tarragona!!! Besitos

    ResponElimina
  12. M'agrada Tarragona i m'agrada anar a un restaurant que fan uns arrossos... ara no recordo el nom però ja te'l diré.
    Aquest plat fa molt bona pinta, i sobretot has aconseguit una presentació molt elegant!
    petonets

    ResponElimina
  13. No me funciona ahora mismo el traductor y no estoy segura de haberme enterado bien de la receta pero de lo que sí me he enterado es de la pinta tan exquisita que tiene tu plato. Y de la presentación...que es de matrícula de honor.

    Enhorabuena.

    Bss

    ResponElimina
  14. és clar que a Tarragona hi ha marisc i peix del millor :o)
    I com no pensar que aquests fideus negres no son una delicia del mar... M'encanta la presentació i ja m'agradaria poder tastar el plat.
    Aquí no es pot comprar peix, sembla que hagi viscut moltes vides abans d'arribar a la botiga, ens hem de conformar amb peix congelat...
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  15. nani!!! déu méu!! que és hora de dinar! i tinc una gana... i veig aquest plat...! wuau m'encanta!!!!

    molts petonets

    ResponElimina
  16. La unio fa la força!!!
    Aquesta presentacio es de professionals, molt guapa ha quedat la tinta amb el pinzell. Felicitats.

    ResponElimina
  17. Fantàstics! M'encanten aquests fideus, amb el teu permís els he compartit a la meva pàgina de facebook.
    Petons.
    Eduard.

    ResponElimina
  18. Amb aquest producte tant estupendo segur has aconseguit un plat de festa major. T´ha quedat una presentació de luxe!! petons,

    ResponElimina
  19. Una presentación de primera, me encanta como montas los platos... Creo que de muy pequeñita fui a Tarragona porque mi padre tenía hermanos allí y en Barcelona, pero no me acuerdo, será cuestión de volver, si tus nos lo aconsejas!!!!
    Besitos.

    ResponElimina
  20. Però quin plat de luxe Nani!! M'encanta l'emplatat, com sempre meravellós!!
    Petons

    ResponElimina
  21. Que bons aquests fideus!! Mai els he menjat així que m'enduc la recepta per probar-la, i les gambes de Tarragona....se'm fa la boca aigua.
    Per cert, si no aconsegueixo els fideus t'ho pregunto, que vivim aprop. ;)
    Petonets. MAR, de El que no mata engreixa

    ResponElimina
  22. Se'm fa la boca aigua!
    Té una pinta impresionant, amb aquesta presentació no hi ha qui es resisteixi :)

    ResponElimina
  23. Això sí que és un plat de gran celebració!
    Ha de ser gustós i molt bo.

    ResponElimina
  24. I.. ¿que es el que no té TARRAGONA?
    Quins fideus mes rebons!!!

    ResponElimina
  25. Amb cada nova recepta em sorprens....quina passada !

    ResponElimina