Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 8 de juny de 2012

Brandada de bacallà {amb textura}

Fish'n'chips II

Al Regne Unit tenen un plat típic que consisteix en menjar peix arrebossat amb patates fregides i que li diuen fish and chips. A mi m'agrada molt aquesta combinació de patates i peix, per això he decidit que dins de les meves receptes tindré un apartat per anar fent unes combinacions a la meva manera, i encara que no siguin massa ortodoxes, les batejaré amb aquest nom. La primera ja la vaig fer, avui us presento la segona: una brandada sense llet ni nata, només amb oli d'oliva i textura tal qual, no massa fina.
Per a dues persones

Necessitarem:
 - 4 patates mitjanes bullides
 - 2 talls de bacallà remullat i dessalat a punt de sal
 - oli d'oliva
 - sal i pebre

Farem:
Bullim les patates amb aigua i les escorrem, reservant l'aigua, on hi posarem el bacallà que es cogui dos minuts des de que torna a bullir.
En traiem la pell.
Ho aixafem, salpebrem, tenint en compte la sal del bacallà, i reguem amb força oli d'oliva.
Resulta una brandada diferent, o si li voleu dir: patata amb bacallà, però una bona combinació.
Emplatem bonic i cap a taula!

Un vi blanc fresc de la Terra Alta ens anirà de meravella. I de fons? Podem escoltar Georges Brassens amb La mauvaise réputation, perquè ens importarà ben poc el que pensin de nosaltres mentre ens mengem aquest plat deliciós. I que bé s'està quan s'està bé...

25 comentaris:

  1. Que bé aquesta secció perquè a mi aquesta cobinació també m'agrada!! la brandada és un èxit assegurat!!!

    petonets**

    ResponElimina
  2. Fantàstica recepta de bacallà, a Portugal n'hi diuen bacalhau daurat, o una cosa així. Jo per fer brandada també hi poso crema de llet i una mica de farina, perquè la faig en calent. Petonet i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  3. Brandada...mmm un dels meus plats favorits!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11 i sense crema de llet... molt menys caloric.....

    ResponElimina
  4. Hola,
    Això que no porti ni nata ni llet m'agrada molt! encara que la textura sigui una mica diferent, el sabor deu ser ... boníssim i més sa! Bon cap de setmana

    ResponElimina
  5. En casa sempre preparem la brandada tal i com l'has feta aquí, amb una textura no massa fina i un sabor increïble.
    M'encanta la teva idea d'anar visitant l'associació de peix i patata, perquè a nosaltres ens agrada molt.
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  6. Me encanta como te ha quedado!! Una presentación y fotografía espectacular!! Me llevo la receta que llevo tiempo queriendo probarla!!
    Besosss

    ResponElimina
  7. tu versión es mucho más sana que la original, me gusta!

    ResponElimina
  8. Fem intercanvi de plats de bacallà? Té una pinta tremenda, i m'agrada que l'hagis fet sense nata ni llet, amb tot el seu sabor i textura! Fantàstica!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  9. QUé bueno lo de traernos pescado y papas a tu manera. La brandada la tengo en pendientes, nunca la he probado y seguro que me encantará!
    Te dejo muchos besitos!

    ResponElimina
  10. Me encanta la presentación de esta brandada de bacalao que debe estar deliciosa!!! un besito

    ResponElimina
  11. I tant, se´m refot el que pensi un quan menjo deliciosament un plat com aquest que has preparat tant fantàsticament sense pràcticament greixos.

    ResponElimina
  12. Nani si ve mi hermana esta receta se muere, tu sabes lo que le gusta el bacalao, encima está embarazada, de antojo, así es que mejor no le enseño las fotos no sea que se lo tenga que preparar ahora mismo.
    Besos bonita.

    ResponElimina
  13. Em sembla una manera boníssima d'enfocar el fish'n'chips. Un plat ben bo i sa!!
    Petons!!

    ResponElimina
  14. Xiqueta, aquesta si que és com a mi m'agrada...xafadeta amb forquilla.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  15. Hola Nani!!!
    Como siempre un plato estupendo y riquísimo. Siempre sorprendes. Muchas gracias por tus comentarios en mi blog.
    Un beso grande.

    ResponElimina
  16. M'agrada aquesta brandada més... rústica?
    petonets

    ResponElimina
  17. Molt bona (i sana) aquesta adaptació de la brandada.
    Petons
    Mónica

    ResponElimina
  18. M'encanta la brandada. I aquesta sense nates ni llets, tant natural, em sembla fantàstica! La provaré!
    Petons.

    ResponElimina
  19. De fish & chips na de na. Ya quisieran los british un plato de bacalao como el que tu nos has traido.

    Que presentacion mas buena y que fotos mas estupendisimas¡¡¡¡¡¡

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  20. Jolines Nani, que bo... A mi m'agrada molt amb aquesta textura que es noti quan menjes una cosa o una altre. Pero vaja, jo no ho compararia amb el Fish and Chips britanic!!. Aquest es molt mes bo!! Petonets!

    ResponElimina
  21. M'ha agradat molt aquesta versió de la brandada, la textura és fantàstica, que sàpiguem el que mengem.
    Per cert...... l'entrada del Camp....quines fotos tant precioses i quina enveja els codonys!!
    Petonets. MAR, de El que no mata engreixa

    ResponElimina
  22. De ben segur que déu ser molt bona i lleugera. La provaré aquest estiu de serà un plat ben apropiat per a la calor. Em recorda la pasta per a bunyols de bacallà

    ResponElimina
  23. Doncs mira... ara mateix vaig a posar a desalar una bandeja de bacallá que tinc a la nevera; perque a BO y FÁCIL, a aquest plat pocs el guanyen
    UN PETONET MACA :)

    ResponElimina
  24. M'ha encantat aquesta recepta, avui l'he feta per dinar, aquest estiu crec que es repetirà sovint. La música també m'ha encantat, m'ha alegrat el matí.
    Una abraçada.

    ResponElimina