divendres, 1 de juny del 2012

Semifred de cireres {de La Riera}


Em declaro seguidora de La Riera. Sí, després de dinar m'agrada fer un descans i veure allò que ens prepara l'episodi del dia. També he de confessar que de vegades em quedo dormida, però l'endemà em torno a posar al dia. D'aquesta novel·la es va fer un llibre La Riera Orígens i secrets de la família - Les receptes del restaurant- editat per Cossetània Edicions, que la meva filla Zoe em va regalar quan va sortir.
Vaig fer les famoses Estrelles de La Riera i em van sortir molt bones. Però avui he cuinat el Semifred de cireres, ja que estem em plena temporada. Com que la Mireia i la Bet d'Els Fruits Saborosos em van convidar a collir-ne, les he aprofitat i aquí les teniu.

Necessitarem:
 - 150 ml de nata líquida
 - 50 g de mel
 - 50 g de sucre
 - 50 ml d'aigua
 - 300 g de cireres
 - 3 fulls de cola de peix
 - 100 ml d'aigua

Farem:
Bateu la nata fins que formi pics flonjos. Reserveu-la en fred.
En un cassó, barregeu-hi el sucre, la mel i 50 ml d'aigua.
Deixeu-ho coure a foc fluix fins que bulli.
Afegiu-hi 200 g de cireres, sense pinyol i triturades, i reserveu les altres per a decorar les postres.
Deixeu-ho bullir 2 minuts.
Tritureu amb la batedora.
Barregeu la nata amb les cireres cuites que heu preparat.
Remulleu durant 10 minuts les fulls de cola de peix.
Escorreu-los bé i deixeu-los fondre amb 100 ml d'aigua al foc, vigilant que no bullin, perquè amarguen.
Diluïu la gelatina amb la nata barrejada amb les cireres.
Remeneu-ho delicadament de sota a sobre, emmotlleu-ho i poseu-ho a congelar.
Traieu-lo del motlle, el poseu sobre una base (la mateixa que vaig posar sobre el pastís de mousse de xocolata, unes quantes galetes més perquè el motlle era més gran) i, per sobre, decoreu-ho amb cireres fresques picades i la salsa de cireres reservada.
Jo he decorat el pastís amb cireres senceres passades per la paella amb mel.
Que bo!

I com us ho podria dir: cullerada va, cullerada ve aquest semifred va desaparèixer ràpidament. El dia era lluminós, de plena primavera, i es delectàvem amb la música de The Mamas & The Papas, Dream a little dream of me, com si d'un somni és tractés...

30 comentaris:

  1. Mare meva les cireres que boniques arriban a ser... m'agraden molt les fotos a l'aire lliure, amb aquesta llum tan intensa.
    Tambè m'agrada La Riera... a més jo vinc de Sant Pol....així que m'agrada per moltres raons.
    El semifred ...mmm

    ResponElimina
  2. Que bo aquest semifred... me l'apunto que la temporada de cireres ja la tenim al damunt!

    ResponElimina
  3. Que delicia Nani!! Te ha quedado preciosa, esas cerezas se ven tremendas, ya quisiera unas así ahora mismo!! El postre te lo copio!! Ese libro es una joya!!
    Besitosss

    ResponElimina
  4. Quina passada Nani! la fotografia, el día assoleiat... però sobretot aquest delicat semifred que fa la boca aigua a primera vista!

    Un petonet! ;)

    ResponElimina
  5. Jo també sóc fan de la Riera, i veig que no tenia clixat aquest semifred. L'altre dia volia fer una recepta diferent amb cireres... i mira! M'has sorprès gratament! ÉS fanàstic, aquest semifred! I amb l'ajuda de la Mireia i la Bet segur que en vau collir un bon cistell per a repetir! Petonet i bon cap de setmana, guapa

    ResponElimina
  6. Aquí en tens una altra que sovint també s'adorm acompanyada de la Riera!!!
    Veig que al final vas aconseguir muntar-lo. De ben segur que boníssim!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. No tenia ni idea de que havien tret un llibre amb les receptes de la riera, he de reconèixer que, per primer cop, miro de tant en tant algun capítol del serial de torn de TV3, no se si será perque passa entre fogons, pero trobo que te mota més gràcia que els anteriors, jeje.
    Y el teu semifred mmm ha d'estar boníssim, aquest any encara no he tastat les cireres, si haurà de posar remei :P.

    Petonets!!!

    ResponElimina
  8. Que bo que ha de ser aquest semifred, em xiflen les cireres i en tinc forces, ara només falta trobar el temps!!
    petonets i bon capd e setmana

    ResponElimina
  9. Ets una artista...a la cuina i sobretot sobretot en fotografia....enhorabona !

    ResponElimina
  10. Ummm que bo, no tinc cap recepta semblant, la faré un cap de setmana. petonets i bon cds

    ResponElimina
  11. Molt bo i te una pinta fantàstica. Bon cds.

    ResponElimina
  12. Aquestes cireres semblen de mentira de tan maques, Aquest semifreddo em sembla fantàstic: quan fiques les cireres triturades amb la nata, han d'estar fredes?
    El aspecte final es perfecte, dona ganes de prendre una cullera ;o)
    Petonets i molt bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  13. que rico! lástima que por acá ya no estamos en época de cerezas... snif.
    ¡buen finde!

    ResponElimina
  14. Cireres....cuan començo a menjar ja no sé parar ..i també miro La Riera.

    ResponElimina
  15. jajaja jo sempre miro la Riera quan dino a casa la mare, i encara que faci dies que no la veig de seguida em poso al dia! Què dir del semifred? Té una pinta excepcional!! :D
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  16. Nani, qué bonita la segunda foto. Me encanta. Encima me pones una de mis canciones favoritas, de The Mamas and the Papas. Buenísima. ¡Qué gustito!

    ResponElimina
  17. Nani! Jo Tb el confesso que quan puc sempre em miro la riera! Escolta aquest semi-fred de cireres t'ha quedat de luxe! Però quina pinta.....mmmmm.....!!

    Feliç cap de setmana***

    ResponElimina
  18. Nani, vem anar al mercat de TGNA, i si si, seitons i sardines te'ls venen nets!!! Ja per això val la pena desplaçar-te!!!
    Ptnts i molt bo aquest semi-fred!!! En fan venir ganes!!!!

    ResponElimina
  19. Quan puc també miro la Riera, això que ja fa un parell de setmanes que no la veig...
    Aquest semifred t'ha quedat sensacional, uhmm quina delícia.
    Petons

    ResponElimina
  20. M'encanten els semifreds, sobretot amb la calor que fa aquests dies. I de cireres fantàstic, val la pena aprofitar la temporada!

    ResponElimina
  21. hummmmmmmmmmm que delicia, yo también me declaro seguidora! que maravilla, me dan ganas de hacerlo ya, te ha quedado espectacular! Besos

    ResponElimina
  22. Jo també em declaro fan de la Riera i d´aquest semi-fred si cal.

    ResponElimina
  23. Boniques fotos i el pastís déu estar deliciós. Cal tenir mà. Felicitats

    ResponElimina
  24. Niña...me llevare la receta que ya llego la temporada de cerezas....llevo varios dias comiendolas asi directas al paladar sin hacer ninguna receta...bueno no es cierto, me hice un soufle el otro dia buenisimo de un blog amigo...esta de miedo...luego te lo mostrare...de momento me llevo la receta que esta fresca...suave, dulce y mejor aun, para mi....lo mejor del verano...la fruta....cerezas, fresas, sandias y melones...melocotones, albaricoques...y podria seguir....!!!!

    ResponElimina
  25. Nani no me funciona el traductos pero más o menos he captado la receta, que rica, para el tiempo que nos acompaña es ideal, frequita y dulce qué más puedo pedir???
    Besos bonita.

    ResponElimina
  26. Jo no soc seguidora de la Riera, pero si totes les receptes del llibre son com aquesta, me'l compro ja! Petonets!

    ResponElimina
  27. Avui s'ha celebrat la III Fira de la cirera de Bràfim (és el meu poble)i n'he portat dos kilos, boníssimes! M'apunto el teu semifred. Moltes gràcies per la recepta i les fotos.

    ResponElimina
  28. Hola!!! con lo que me gustan las cerezas!!!! Una receta genial de temporada, me la apunto para probar sin duda. Una presentación muy bonita. Besos.

    ResponElimina
  29. Quin somni de pastís!! Com és que no l'havia vist?? Petonets!

    ResponElimina