Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 18 de juny de 2012

Verdures saltades {amb llagostins i crema de ceba}


La meva llibretera, l'Anna, coneix molt bé els meus gustos de lectura. No fa gaires dies em va recomanar un llibre que m'ha agradat molt: Sal de vainilla de l'Ada Parellada, publicat per l'Editorial Planeta. Només començar-lo vaig veure que seria distret. Trobant-me a la pàgina 14 em va fer molta gràcia veure com narrava una recepta com si res. Més endavant n'hi ha d'altres però aquesta vaig trobar que resultaria molt bona.
Aquí la teniu tal qual està al llibre, que a més us recomano. L'he llegit en dos caps de setmana.

...L'Òscar té trenta-cinc anys, quinze menys que l'Àlex, i gaudeix com un cavall cuinant amb ell. Per això l'amo de l'Antic Món sempre li du "renillem una mica?".
Avui cuinaran unes verdures saltades amb llagostins i crema de ceba. Tirabecs, pastanaga i espàrrecs, tot tallat ben prim. Un fil d'oli, la paella roent, les verdures sacsejades perquè tornin, uns quants cops de canell i a fer-les saltironar, perquè tornin a caure a la paella, torrades lleugerament per fora, cruixents i tendres per dins. Després toca el torn als llagostins, ben nets i, sobretot, sense intestí; només els cal un toc de calor i deixar que els sucs amb aroma de mar impregnin les verdures, que guanyen sabor amb un rajolí de soja. Finalment, la crema de ceba de Figueres. Ceba saltada amb brou de verdures i un punt de nata. Es deixa coure fins que s'intercanvien els sabors i es redueix perquè la nata perdi l'aigua i en quedi la textura cremosa. S'ha de triturar bé fins que en resulti una crema lleugera i perfumada.
Mengem plegats els saltat de verdures i l'Àlex s'acaba gairebé tot una ampolla de vi de la Terra Alta....

La música la trobo a la pàgina 9:
...Sona el telèfon. Just ara que està tan feliç cuinant i cantant L'estaca... 
                                                                                  

32 comentaris:

  1. Doncs jo ja l'he llegit, Nani! I em va agradar força, "Sal de vainilla". La recepta que n'has tret és deliciosa... i la cremeta de ceba m'ha encantat! Viscs l'Antic món... he he. Petoent!

    ResponElimina
  2. El tinc a la llista de pendents!
    I sabent que inclou receptes tan bones com aquesta, em sembla que serà el següent ;)

    ResponElimina
  3. Quina bona pinta!
    Em sembla tan genial que trobis la inspiració per receptes a llibres o series! Es super original :) No he pogut passar gaire aquests dies pero si que he estat xafardejant el que has fet i deu ni dó!
    Quin nivell de fotos noia, es nota l'efecte Superstar.
    un petó

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laia, de jove vaig estudiar fotografia i tenia laboratori a casa. Ho vaig deixar mentre les nenes eren petites i ara és quan estic agafant l'era digital, que espero dominar aviat.
      ptnts.

      Elimina
    2. Ostres es que estava alucinada!
      Ara em quadra més que facis aquestes fotos tan espectaculars jaja M'encanten de debó.
      Dona jo crec que ja ho tens super dominat el tema digital, em sembla més difícil l'analógic amb el revelat i tot el tinglat que suposa.
      un petonet!

      Elimina
  4. La sopa de ceba m'encanta, ara hauré de tastar-ne la crema.
    Petons.

    ResponElimina
  5. ostre Nani! aquest plat és digne d'un casament! ,P petonets

    ResponElimina
  6. Quina manera més bona de trobar inspiració en séries i novel.les, Aquesta la tinc a la llista de pendents de l'amazon, a veure si aviat m'animo per fer un encàrrec :o)
    Molt bona recepta, m'ha encantat.
    No sabia que vas estudiar fotografia, quina il.lusió deu ser per ti tornar a fotografiar (és veritat que amb els nens petits vas deixant cosetes...).
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  7. ooohhhhh!!! no em podies fer més feliç! Primer donant-me la confiança llegint la novel·la i després fent la recepta!
    Aquestes verdures les fem a Semproniana, però la crema la faig una mica diferent. Faré un post al meu bloc i la contrastem! Per cert, la teva (meva a mitges) crema fa una pinta espectacular!!
    Una molt gran abraçada,
    Ada Parellada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Ada. La veritat és que la teva crema ha quedat molt bona. Contrastarem!
      Nani

      Elimina
    2. I és que jo l'he fet posant imaginació!

      Elimina
  8. Gràcies per a la recomenació i la recepta! és un plat mol complet i a mi m'encantaria! PEtons

    ResponElimina
  9. Com m'ha agradat que parlis d'aquest llibre, perque sempre vaig buscant llibres nous, i els acabo agafant a l'atzar. M'apunto aquest. El plat segur que estava d'alló més bo, en té tot l'aspecte!!
    Petons

    ResponElimina
  10. Nos gusta tu receta. Sencilla, sabrosa y muy simpática. La calificamos de muy mediterránea?. Creo que no tardaremos en ponerla en fogones.
    Saludos desde Waterbridge.

    -Andy-

    PD: Nosotros somos incondicionales de las segundas oportunidades.

    ResponElimina
  11. Que mona t'ha quedat, casi conjuntada amb la portada del llibre!!!!
    Nina, lo de Viena, si em toca la loteria hi anem!!!! jejeje
    Petons

    ResponElimina
  12. També estic llegint el llibre i la veritat és que es llegeix amb molt de gust. Com aquest plat. T'ha quedat de festa!
    Marta

    ResponElimina
  13. segur que ha de ser molt divertit aquest llibre.... i aquesta recepta boníssima!!!

    Nani, no has rebut res??????

    ResponElimina
  14. Una receta riquísima, que voy a hacer pronto, la crema de cebolla qué estupenda. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  15. Que casualidad, estoy leyendo este libro!!!!!! me queda tan solo una tercera parte uy estoy bien enganchada!
    Tu plato estupendo con esa base de crema de cebolla ! un besito

    ResponElimina
  16. No sabía lo mucho que me gustaba la sopa de cebolla hasta que la probé eso fue hace un par de años, igual me pasa lo mismo con la crema, porque tampoco la he comido nunca.
    Gracias por esta magnífica receta.
    Besitos.

    ResponElimina
  17. Quina gràcia, jo també estic llegint Sal de vainilla!!!i em va cridar molt l'atenció aquesta recepta!!!t'ha quedat genial!!!

    Molts petonets!

    ResponElimina
  18. No és pas la primera vegada que sento a parlar d'aquest llibre. I sempre coses bones. L'hauré de llegir. La recepta ha de ser deliciosa; té una pinta excel·lent.

    Una abraçada!

    ResponElimina
  19. UN plat ben SA y ESPECIAL
    Salutacións maca!!!

    ResponElimina
  20. oohhh aquesta crema ha de ser.......m'hauries de donar classes de fotografia...que les notes em posen que necessito millorar!!! jsja la crema te la copio!!peronss

    ResponElimina
  21. Una interpretació brillant d'un escrit en el que sols la imaginació i una bona matèria primera han fet que sigui tant espectacular.
    Tot i que no sóc massa de lectura, me l'apunto :)
    Petons.MAR, de EQNME

    ResponElimina
  22. Es de luxe aquest plat!! Bonisim... estic a dieta i he sopat poc i m'has fet venir una gana... ains... Petonets!

    ResponElimina
  23. Precioso tu post de hoy, Nani. No he leído la novela pero tiene buena pinta. En cuanto a la receta, me ha encantado la crema de cebolla. La combinación con las verduras y los langostinos es perfecta. Un BeZito.

    ResponElimina
  24. Molta classe !!!...un plat d'etiqueta.

    ResponElimina
  25. hola a tothom!
    quina alegria veure que hi ha tants lectors entre els teus seguidors. Tots aficionats a la gastronomia! ostres, quina il·lusió!
    moltes gràcies a tots!
    I ara vaig a escriure el post de les verdures!
    Ada Parellad

    ResponElimina
  26. Caramba quin nivel!! La recepte boníssima aquesta la tinc pendent.
    Sobre el llibre demà mateix el compro soc una fan de Ada i la Sanprollana i estat varies vagades.Ho recomano .

    ResponElimina