Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 2 de juliol de 2012

Cuinant amb... Dona Glòria {recepta emocional}


Hi ha persones que et marquen molt a la vida i per a mi una d'elles és la Glòria, dona Glòria com li diuen al Brasil. Els meus records d'infància van units a ella i a tota la seva família. El primer dia d'escola, aprendre a llegir i escriure, ser la dama d'honor del seu casament, els Nadals i tantes altres celebracions em porten a pensar sempre en ella. Quan creixes lluny de la família, els que t'envolten són la teva família. I la meva família va ser la Glòria, la Maitena i els seus pares: dona Carmen i el seu Arturo.
Aprofitant que ha vingut a visitar-nos un cop més li he demanat que ens preparés alguna de les coses que fa tan bones i també he anotat unes quantes més que aniran sortint mica en mica. Ahir ens va preparar un Púding de melmelada i clares d'ou, i que tal com em va explicar, aquest dolç va guanyar un primer premi en una de les revistes més importants del Brasil  fa uns quants anys. Per a vuit persones

Necessitarem:
 - 6 clares d'ou
 - 18 cullerades rases (soperes) de sucre glas
 - 6 cullerades generoses (soperes) de melmelada de taronja amarga d'Els Fruits Saborosos
Per guarnir:
 - 500 ml de nata muntada
Per a fer el crocant:
 - 150 g d'avellanes torrades
 - 2 cullerades soperes de mantega
 - 300 g de sucre glas
 - oli de gira-sol per a untar

Farem:
Muntem les clares a punt fort i afegim el sucre que es barregi bé i també la melmelada.
Mentre haurem escalfat el forn a 200º amb una safata d'aigua que tingui aigua ben calenta.
Posarem la barreja en un motlle de púding (amb forat al mig) que haurem untat amb mantega.
Abaixarem la temperatura a 180º i ho deixarem al bany maria.
El mantindrem uns 40' amb el forn una mica obert (més o menys un dit).
Traiem i deixem refredar.
Desemmotllem en un plat i guarnim amb la nata i el crocant d'avellanes.
Per a fer el crocant posem la mantega que es desfaci lentament en una cassola i un cop desfeta afegirem el sucre.
Remenarem fins que quedi daurat i sense que s'arribi a cremar. 
Hi afegim les avellanes que haurem esmicolat amb el morter.
Aboquem la barreja en una safata untada amb oli de gira-sol i deixem que es refredi.
Ara ja el podem esmicolar per a posar-lo per sobre.
El crocant que sobri es pot guardar en un pot de vidre per altres vegades.
Servim amb la seguretat que dóna saber que ha quedat molt bo.
Resulta un púding molt esponjós i flonjo.

A casa ens agrada molt rebre la visita de la Glòria i se'ns fa llarg quan fa temps que no la veiem, així que quan ens agafa saudade l'anem a veure i ens fa molt feliços.
Preguntada per quina cançó li agrada em diu: Emoções de Roberto Carlos.
Torna aviat Glòria...

19 comentaris:

  1. Que delicia de postre, me encanta!! Me alegra que hayas tenido la visita de una persona tan importante para ti, se la ve súper dulce!!!
    El postre me lo llevo!!!
    Besotesss

    ResponElimina
  2. Aquest postre es indedcriptible per tots aquests records que et porta.
    I la seva textura deu ser fantàstica, legera, me l'he copiada per quan tinguim invitats a casa.
    Segur que han sigut uns dies molt feliços amb aquesta companyia :o)
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  3. Quina delícia!! la meua iaia fa un de semblant i a sobre li tira els rovells fet com unes natilles (el tinc preparat per pujar-lo algun dia). Esta s'ha de provar també!mmmmm!!

    ResponElimina
  4. Nani, que entrañable y que gusto que puedas disfrutar unos días con ella. El postre tiene una pinta estupenda, y tal y como cuentas no lo vamos a dejar escapar. Un besito.

    ResponElimina
  5. Molt maco Nani... es nota que es una persona molt estimada. I que bona cuinera! No hi ha qui es resiteixi a aquest puding. Petons!

    ResponElimina
  6. el próxim cop que us visiti ens avises!!! quina bona pinta. petonets

    ResponElimina
  7. Què bonic el que has escrit, es nota el molt que l'aprecies... i el puding té una pinta! l'haurem de probar!

    ResponElimina
  8. Quina pinta tan bona! segur que us ho vau pasar pipa preparant-lo!! petons

    ResponElimina
  9. Con estos postres tan ricos, aunque no conozca a Gloria, encantada de que os visite. Este lo tengo que probar, no me acabo de imaginar la textura y sobre todo que no se quede pegado al molde....

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  10. Si es tracta de púding i sent tant lleuger com aquest el provaré ben aviadet, creu-me! ;) Quina recepta tan bona i nova per mi, m'encanta Nani

    ResponElimina
  11. Se ve un postre espectacular y una historia fantástica. Besos.

    ResponElimina
  12. Sembla suau i deliciós, cadrà provar-lo!

    ResponElimina
  13. Quin moment més bonic devieu viure... i quines postres més dolcetes!!!

    PTNTS des de la biblioteca pública de Puigcerdà!!!

    Dolça

    ResponElimina
  14. Doncs molt bé per a la Gloria i les seves espectaculars postres!! Petons

    ResponElimina
  15. Mmmm quina delícia...i quina introducció més maca :)

    Petonets!!!

    ResponElimina
  16. Fa molt bona pinta, a veure si ens portes més receptes seves.
    Petons.

    ResponElimina
  17. Que be tenir aquets records tan bonics i encara poder mantenir la relació.... em sembla preciós... el pudding te una apariencia supergoloso!!!! i a mès amb premi!!!
    Espero amb impaciencia les properes exquisiteces brasileres!!!

    ResponElimina
  18. Una recepta genial per reviure uns records tan fantàstics. Té una pinta deliciosa.
    Petons

    ResponElimina
  19. S'hem ha posat la "pell de gallina" puc imaginar els teus records i l'estimació cap a aquesta família. Aquest DOLÇ deu tenir un sabor fantastic a jutjar per els ingredients. FELICITATS A TOTES DUES!!!

    ResponElimina