Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 24 de juliol de 2012

Macedònia tèbia amb vi dolç {fruita & vi}


A casa sempre hem fet la macedònia amb vi dolç. La meva mare hi posava moscatell, sempre hi havia una garrafeta, i aprofitava aquelles fruites que anaven perdent lluïssor per a treure a taula unes postres que feien festa. Aquesta vegada Memòries d'una cuinera ens proposa fer-la. Jo no he volgut trencar la tradició familiar però li he donat un toc de wok. A més, he fet servir un vi dolç que us recomano que tasteu perquè veritablement és una petita joia: El vi del vent del celler Mas Vicenç de Cabra del Camp (nord de l'Alt Camp).
Per a quatre persones

Necessitarem:
 - 2 peres
 - 1 préssec
 - aranyons
 - 6 prunes
 - 4 pometes
 - 4 figues
 - un grapat de cireres
 - 1 cullerada sopera de mantega
 - vi dolç

Farem:
Netegem la fruita i la tallem a daus.
En un wok ben calent hi posem la mantega i la fruita.
A cops de canell amb el wok anirem fent que es dauri, no la remenem perquè es desfaria.
Un cop daurada la posem en bols i reguem amb un rajolí de vi dolç.
Si us ve de gust hi afegiu una bola de gelat. Unes postres delicioses que han arrodonit el dinar. De fons: Escolta-ho en el vent per Gerard Quintana i Jordi Batiste...

27 comentaris:

  1. A casa mons pares encara tenen tradició de fer la "macedònia" amb moscatell! Boníssima!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Quin postre tan golòs, pasat pel wok, amb la dolçor i l'alcohol del vi!!!! una molt bona revisió del clàssic... m'agrada força!!!!

    ResponElimina
  3. Avui m'agraden tots els ingredients que hi poses, nani. La fruita (una delícia), el vi dolç de l'Alt Camp (que intentaré buscar), l'escalfor dels fogons (que no he provat mai amb macedònia) i la música de Quintana i Batiste, que són una parella que m'agrada molt. Vaja, que tot és boníssim!! Petons

    ResponElimina
  4. Hola Nani,
    No hay nada más rico y refrescante en verano que una macedonia de postre. La seleción de frutas es fantástica.
    Un beso.

    ResponElimina
  5. Hola Nani! m'agrada molt la idea de passar la fruita pel wok! i amb el toc de vi segur que encara guanya més! moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  6. L'ampolla és molt maca!
    A casa tinc una ampolla de vi dolç que la mirem i remirem i no sabem què fer-ne, ara ja tinc una bona idea!;)
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'altre dia vam visitar el celler i haurieu de veure les etiquetes i els vins que tenen. Val la pena.

      Elimina
  7. Una macedònia deliciosa. el vi dolç amb la fruita tèbia una combinació fantàstica!

    Avui al bloc d'ESfruita, la botiga online de fruita i verdura de qualitat, us proposem també un plat lleuger, fresc i molt senzill, una truita d'escalivada. Esperem que us agradi! www.esfruita.com/assessorem/truita-descalivada

    ResponElimina
  8. MMMMM! Una proposta fantàstica! ja fa dies que no mirava el bloc, i has fet unes receptes...
    Per cert ja tens un vot al STIC premis 2012 de la blogosfera catalana! m'ha fet ilu veure't!

    ResponElimina
  9. A casa també moltes vegades la preparaven amb moscatell, el toc de wok per daurar-les em sembla una idea genial i tens tota la raó amb unes fruites una mica trsites fem l'alegria de tots a casa !!!
    Tens raò crec que estem telepatitzades perque el nostre moment lliure coincideix :o)
    Marxem de vacances demà però el dissabte arribant a andorra publico la recepta dolça pel teu aniversari i desprès ens desconectem !!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  10. Tu m'has donat una idéa per avui ! Es veritat que m'agrada molt, macedonia de fruita amb Muscatell.
    Mélina

    ResponElimina
  11. Una molt bona proposta de macedònia!

    ah, de passada dir-te que el teu bloc ha sigut el que he triat pels premis blocs catalunya 2012. A veure si hi ha sort!!

    ResponElimina
  12. Acabo de descubrir tu cocina por casualidad y aquí me quedo chafardeando un ratito, me gusta lo que encuentro. Besos!

    Ana de. 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  13. veig que t'ha agradat el vi, ho cel·lebro.
    M'ha retornat al Nadal, per la cocció i el vi, les fruites haurien de ser seques, i acompanyades d'un bon gall de pota blava.

    Una proposta perfecte, Nani.

    Molta sort!

    Bet

    ResponElimina
  14. uy, que buena idea. salvo las compotas nunca le puse alcohol a la macedonia, sólo la maceraba en jugo de naranjas.

    ResponElimina
  15. Molt bona proposta fer una macedònia tebia.... amb el rajolí de vi dolç, deliciós... m´encanta. Petons,

    ResponElimina
  16. Bona aquesta manera de fer la macedònia, un toc de wok!!! T´ho copiaré, jejej

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  17. Boníssima! Li faré al meu pare, el meu super pinxe, que li agrada molt la fruita amb vi dolç :)

    ResponElimina
  18. La fruita és el més important, i aquesta que has posat té una pinta! Mmmmmm!
    Marta

    ResponElimina
  19. Deliciosa proposta!! Aquest vi fa molt bona pinta... Petonets!

    ResponElimina
  20. Una macedonia deliciosa y las fotos como siempre preciosas nani.

    Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  21. quina sopresa!!! amb un toc de wok!! que original segur que queda boníssimmmmmmmm!

    petonets

    ResponElimina
  22. Fantàstic! i més amb aquesta música.

    ResponElimina
  23. Quina pintorra les figues i cireres!! Una macedònia ben original. I el vinet me l'apunto!
    petonets

    ResponElimina
  24. Així, amb vi dolç és, també, com la feiem a casa, però gairebé sempre la base eren les maduixes, i ens la menjàvem tant a gust...!
    Ara hem canviat el moscatell per taronjada o unes gotes de vinagre, pels nens, ja se sap.
    Aquesta teva n'és una versió més spofisticada i amb aqést vi que jo ja he provat i puc dir que és molt bo. Petons.

    ResponElimina
  25. Nani, perfecto el toque del wok. La verdad es que a mí me ha sorprendido lo buenas que están las frutas cocinadas. Un besito.

    ResponElimina
  26. Quines fotos, Dèu meu senyor !!!...s'em cau la baba.

    ResponElimina