Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 27 de juliol de 2012

Xips d'albergínia amb gorgonzola {i melmelada}


És temps d'albergínies i ens hem d'empescar  les mil maneres de gastar-les com sigui: escalivades, fregides, melmelades, conserves. Només cal que hi posem imaginació i ganes. A més, com que les hem cultivat al nostre hort us ensenyo la flor de l'alberginiera com és: una autèntica meravella. Es pot veure d'on surt la tija des d'un principi. També us faig partícip de com em va visitar un petit insecte mentre fotografiava la flor. Per a fer l'aperitiu d'avui,

Necessitarem:
 - albergínies
 - oli d'oliva per a fregir
 - farina
 - gorgonzola en crema
 - melmelada d'albergínia o de qualsevol altre gust

Farem:
Tallem les albergínies en rodanxes molt fines.
En una bossa de plàstic hi posem farina i les rodanxes.
La sacsem i ens quedaran ben enfarinades.
Amb l'oli ben calent a la paella les fregim fins que quedin cruixents i les posem sobre paper de cuina.
Salem i servim amb la melmelada i el formatge.
Us garanteixo que és un bon aperitiu.

La cervesa fresca i la música suau: Fly me to the Moon per Djavan (un dels millors cantants brasilers), una molt bona i sensual versió.
No podem demanar res més...

22 comentaris:

  1. Les auberginies son lo más!!! A mi em tornen boiga en totes les seves varients i fant que miri el carbaço com el cusí pobre de la familia... és que no puc amb ell, i a la recepta del 15 van i el proposen!!!! jajaja, però quelcom farem.
    Tornant a l'auberginia...quina flor tan bonica!!!! Es que fins i tot la flor es sensual. M'encanten les fotos i m'agrada la combinació que proposes!!! mmm, i la música..."fly me to the moon" une de les meves favorites...en brasiler.....no sé com sona, però ho averiguo ara mateix.
    Petons i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Dos ingredients q m encanten, l'esbergínia i el gorgonzola! avui m'has ben encertat els gustos!
    Quines fotos més maques!
    petonets

    ResponElimina
  3. Dos ingredients q m encanten, l'esbergínia i el gorgonzola! avui m'has ben encertat els gustos!
    Quines fotos més maques!
    petonets

    ResponElimina
  4. Mola, Nani.
    Bona combinació d'ingredients...dolç salat...i el formatget.
    Bones idees.
    ...de les fotos ja no et dic res...se m'estàn acabant els calificatius !...ets la MESSI de la fotografía gastronòmica !!!

    ResponElimina
  5. Fantàstiques fotos, Nani! No cal que muntis bodegons, si tens aquesta meravella a l'hort de casa! Molt bona idea, la recepta. Aprofitament del tot: melmelada i xips! I el toc de gorgonzola, que sempre és deliciós amb les verdures... quina meravella de post! Bones vacances!

    ResponElimina
  6. Hola Nani,
    Que buena idea combinar el gorgonzola con la mermelada y lo rematas con verduritas, muy saludable. Se me hace la boca agua con esa pedazo de foto.
    Un beso

    ResponElimina
  7. M'encanten les esberginies i amb formatge fan un maridatge perfecte! M'apunto la idea. Bon cap de setmana guapa!!

    ResponElimina
  8. Bona pensada fer-ne xips! Ara ja em tornen a agradar les albergínies i aquesta proposta és molt encertada.
    Petons.

    ResponElimina
  9. Las berenjenas fritas son mi perdición y con el queso gorgonzola...que pica piica tan rico!!!!!! un besito, nos leemos en septiembre

    ResponElimina
  10. Mmmm, mira que ès facil per un bon aperitiu i jo sempre complicant-me la vida. Prenc nota.
    Petonets.

    ResponElimina
  11. Quin aperitiu més apetitós!!! I les fotografies de les flors i de l'animaló precioses! Que xulo tenir un hortet!!!

    ResponElimina
  12. M'encanten les alberginies!! i aquest aperitiu me l'apunto pq es molt original i a part deu estar bonissim!!
    Bon finde.
    Susanna.

    ResponElimina
  13. Nani, les fotos, com sempre magnífiques!! les flors amb aquest lila tant apropiat.

    el formatge i la melmelada d'albergínia és una convinació molt bona. Els Xips els haurem de provar de fer, tenen molt bona pinta!

    ResponElimina
  14. M'agraden aquests xips! mooooolt, mooolt i moooolt.
    Saps que no sé si mai m'havia fixat en la flor de l'alberginiera????
    Gràcies per ensenyar-nos-la

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  15. Nani, que bueno y que sencillo. Me encanta la idea de los chips de berenjena. Un besito.

    ResponElimina
  16. M'agrada molt aquest entrant.
    Conbinen molt bé els tres ingredients.
    Bon estiu!!!!!

    ResponElimina
  17. Quines flors tan boniques, no les havia vist abans (de ciutat que és una...). M'encanten les teves propostes amb les albergínies!
    Marta

    ResponElimina
  18. oh!! quines fotos més maques, i aquestes albergínies han d'estar delicioses! per cert, m'ha fet molta gràcia la teva manera d'enfarinar: ràpida i molt neta!

    petonets

    ResponElimina
  19. Quina combinació més bona!! Per començar a picar i no parar! Petons

    ResponElimina
  20. M'agrada molt la melmelada d'alberginia. Em quedo, amb el teu permis, la recepta...
    Petonets.

    ResponElimina
  21. Demà mateix ho faig, l'aubergínia m'encanta i la combinació ha de ser molt bona i a casa també som molt formatgers.

    ResponElimina
  22. Em sembla que la flor de l'alberginia és una de les meves favorites, és preciosa i tant delicada.
    I aquest aperitiu, la teva foto ho diu tot... "Menja'm!!!"
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina