Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 20 d’agost de 2012

Suflé de poma {de la pomera}


La pomera verda, l'anomeno així perquè les pomes són d'aquest color, n'està farcida i no donem abast de menjar-les. Els fills en prenen, en donem i encara en tenim, així que toca fer quelcom més. Estem de vacances i el temps condeix, fem un suflé!
Per a 4 persones

Necessitarem:
 - 1/2 kg de pomes pelades i trossejades
 - 1/2 l d'aigua
 - 100 g de sucre
 - 2 cullerades soperes de suc de llimona
 -1 cullerada sopera de ratlladura de llimona
 - 1 cullerada (cafè) canyella en pols
 - 2 cullerades (sopa) d'orujo de mel
 - 50 g de sucre en pols
 - 3 rovells d'ou
 - 3 clares d'ou
 - 1 motlle de suflé amb capacitat de litre i quart (el que he usat és molt antic)
 - mantega per a untar-lo
 - sucre en pols per a empolvorar

Farem:
Posem a bullir les pomes amb l'aigua i el sucre durant uns 25 minuts.
Un cop cuites les escorrem i en fem un puré, reservant uns quants trossos sencers per a posar al fons del motlle.
Al puré hi afegim la canyella, la ratlladura i el suc de la llimona.
Deixem que es refredi i hi barregem l'orujo, els rovells d'ou i el sucre, remenant ben bé.
Escalfem el forn a 180º.
Muntem les clares a punt de neu i ho barregem amb el puré que hem fet.
En el motlle, que haurem untat de mantega, hi posem els trossos de poma sencer al fons i hi aboquem la barreja preparada, ho enfornem durant uns 30/35 minuts, dependrà del forn.
Cal que no obrim el forn mentre es cou i ho vigilem per fora, ja que el canvi de temperatura fa que baixi de volum.
Un cop tret l'empolvorem amb sucre en pols per sobre i servim: deliciós!
De totes maneres us he de dir que l'he fet amb quantitat per a 4 persones, però n'érem dues i el que ha sobrat ens el menjat el dia següent, fred de frigorífic i m'assembla que encara era millor.

Coneixeu algú a qui no li agradi l'Elvis Presley? Jo no. Entro a la cuina agafo les dos mans de morter que tinc i l'acompanyo mentre canta Surrender...Si l'escolteu us assemblarà que sóc jo qui pica.

14 comentaris:

  1. Quina enveja, i quina gana em provoques! Petons!

    ResponElimina
  2. Aisss amiga meva... Quin pessic hi faría en aquesta maravella que ens deixes avui.
    UNA ABRAÇADA. Cuidat del calor!!! :)

    ResponElimina
  3. Si, si que et sento .. jejeje quin bon rotllo!
    Escolta...quina bona idea un souflé de postres!!!!! o d'entrant que aixó no ho tinc clar... el motllo es preciòs!
    Les fotos m'encanten!

    ResponElimina
  4. Quines pomes més precioses! I la recepta és molt chic!

    ResponElimina
  5. Saps que mai he fet cap sufflé? Ho provaré!
    Gràcies per compartir.

    ResponElimina
  6. No n'he fet mai de sufle, i te una pinta impressionant! Apuntat queda. Petons

    ResponElimina
  7. No sabia que et presentaves als premis! Que tinguis moltíssima sort! Petons!

    ResponElimina
  8. Una recepta que sembla boníssima. Cal atrevir-se amb els souflés i posar-s'hi. I a la meva Violeta li encanten les pomes, tot el dia en menjaria. L'apunto.

    ResponElimina
  9. que delicia de sufle y las fotos es que son tan bonitas e inspiradoras, me encanta! un beso

    ResponElimina
  10. La idea del soufle ja m'agrada, però es que fás unes fotos!!! són tota una delicia... sobretot la del cistell amb les pomes...

    ResponElimina
  11. Mira Nani, si no és perquè m'has dit que per l'Alt Camp i fa una calor impossible ara baixava a escurar el motllo!!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. Ostrés! Es un suflé gegant, no? O m'ho sembla a mi, per la quantitat de pomes que hi ha dins del motle. quina bona idea i quina pinta més bona que té. Ja m'agradaria poder tastar-lo ara mmmmmm.

    Petons

    ResponElimina
  13. L'olor està arribant fins a casa a través del temps... quina sort de tenir una pomera tan a prop :o)
    La recepta queda apuntada per quan arribin les primeres pomes ben bones... i a mi també m'encanten els soufflés freds... no són tan bonics però sembla que els sabors estiguin més combinats, oi?
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina