Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 14 d’agost de 2012

Tallarines amb carabassó {i les seves flors}


Aquest mes la recepta del 15 que organitzen la Sandra, el Xavi i la Marina ens diuen de preparar plats amb carabassons. A casa en som consumidors d'aquesta hortalissa: truites, al vapor, a la planxa, cremes i mil maneres més surten a taula. Ja havíem preparat anteriorment uns espaguetis amb verdures al pesto de pipes, però avui l'hem cuinat al vapor i després l'hem afegit a la pasta. Una bona manera de menjar-lo i fer que la canalla en mengi sense adonar-se'n (per si no els agrada).
Per a quatre persones

Necessitarem:
 - 1 paquet de tallarines
 - 2 carabassons mitjans tallats a daus i cuits al vapor
 - 8 flors de carabassons
 - 6 anxoves
 - 4 fulles d'alfàbrega
 - 2 alls
 - sal i pebre
 - 4 cullerades soperes de mantega
 - parmesà ratllat

Farem:
Bullim la pasta segons les indicacions del fabricant, escorrem, reservant mitja tassa de l'aigua.
En un morter xafem els alls, l'alfàbrega i les anxoves.
En una paella on haurem posat dues cullerades de mantega hi afegirem la pasta obtinguda anteriorment.
Ho coem un parell de minuts i hi aboquem la pasta.
Si cal, hi posarem una cullerada més de mantega i una mica de l'aigua de la pasta.
Afegim les flors, que haurem rentat prèviament.
Ho remenem un parell de minuts perquè tot agafi el gust de les anxoves.
Salpebrem amb cura perquè les anxoves ja hi donen el seu punt.
Servim amb parmesà ratllat.

Vam anar a comprar fruita i verdura a Mas Capestany, ho tenim molt a prop, i en aquell moment estaven tallant les flors dels carabassons per a envasar-les: un espectacle sense paraules i amb molt de color.

Descansem, llegim i mentre sentim Eartha Kitt que ens diu C'est si bon... sí, sí, sí!

19 comentaris:

  1. Quian pinta Nani! a mi les flors, m'encanten arrebossades i amb mel, delicioses. Però l'altre dia en vaig provar unes farcides de peus de porc i gratinades que eren genials. Les teves no es queden enrere. petons!

    ResponElimina
  2. Hola Nani
    Excel.lent amanideta...i ja porto un temps amb moltes ganes de menjar flors de carbassó, tot i que les fotos d'avui (sent bona) no m'acaba de fer el pes, ja saps que no m'ho callo.
    Per cert, t'he donat el meu vot pels premis bloc Catalunya 2012 STIC. Veient a la resta de participants...guanyaràs de carrer !!!
    Molta sort !!!

    ResponElimina
  3. ...hauries d'afegir el logo d'STIC per demanar el vot als teus lectors, no?

    ResponElimina
  4. Hellou!!!!
    Quan lleguixis la meva entrada et riuràs per la meva "no pasió" del carbassó contra la teva pasió... he de dir, que les flors de carbassó m'encanten i aquestes fotos teves son fantàstiques!!!!
    Amb pasta poder es una opció que no hauria contemplat de fer els carbassons.....el plat te una pinta estupenda!
    Premi Bloc Catalunya 2012??? Ara vaig a cotillejar per votar-te. Petons i Bon dia!

    ResponElimina
  5. A mi el carabassó m'agrada molt amb truita o simplement a la planxa. Este plat ha d'estar molt gustós amb aquest pesto amb les anxoves! Marta

    ResponElimina
  6. Quina bona pinta. A les flors del carabassó se'n diu "badocs".

    ResponElimina
  7. No he provat mai les flors de carabassó...i diuen que son ben bones!!!
    A veure si les provo...
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Nani, una delicia de tallarines.
    Es poden fer tantes receptes amb carabassó, que es una de les meves
    verdures preferides, he fet i publicat varies receptes fetes amb aquesta verdura.
    No es fàcil de trovar flors de carabassó, ohi!......
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Mmmm, m'agrada el toc de les anxoves i l'alfàbrega. Jo no trobo enlloc flors de carbassó... una llàstima perquè queden ben decoratives.

    Bon profit i petons ;-)

    ResponElimina
  10. Quina pinta més bona! M'agrada molt la combinació d'ingredients, i amb les flors li has donat un toc molt bonic.

    Petons

    ResponElimina
  11. qquinq bonq pinta aquesta amanida Nani... i aquestes flors acabadetes de collir, quin espectacle!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. Molt bo i sanísim per a provar-ho i repetir!

    ResponElimina
  13. Quina pinta que té Nani, i nosaltres que hem tornat i tenim la nevera buida... jejejeje M'encanta! I les fotos precioses!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  14. Un veritable espectacle!!!! quines flors mes maques.. has preparat un plat de pasta deliciós... m´apunto la recepta!!!! petonsss,

    ResponElimina
  15. m'ha encantat la recepta amb les flors, diuen q son molt bones!
    enhorabona!

    ResponElimina
  16. Tenen una pinta!! jo vaig fer les flors masculines o badocs, haig de probar els carbassons petits amb la flor.
    Sussi

    ResponElimina
  17. Aquestes fotos de les flors dels carbassons són fantàstiques, tot com la recepta, pensava que s'havien de coure una mica més les flors però l'any que vé probaré preparar tallarines així!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  18. Quines fotos!! I com m'agraden les flors de carbassó, aquest any he estat agafant-li al meu pare moltes a l'hort, de vegades sense que se n'adonés, que no li agrada que li'n prengui moltes, però és que estan tan bones...

    ResponElimina