Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 7 de setembre de 2012

Verrines de feijão preto {receita brasileira}



Els verrines són els gots petits de vidre (petits verres en francès) on es serveixen aperitius, sopes, postres, etc. en petites porcions. Avui és el meu aniversari i m'he auto-regalat uns de vidre italià i que sortiran més d'una vegada. Resulta que avui també és festa al Brasil, perquè  celebran la seva independència de l'Imperi Portuguès. Així que estem de festa.
A casa ens agrada molt la Feijoada, el principal plat de la gastronomia brasilera i que ja vaig posar la recepta l'any passat. També és un bon plat la sopa que es fa amb els fesols negres (feijão preto). Es poden cuinar fent la feijoada i es trituren els fesols sols -sense la carn de preparació- per a fer una sopa/crema com la que he fet avui. O bé es poden bullir només amb aigua, sal, pebre i oli d'oliva (tal com es cuinen els fesols negres de Tolosa) i triturar-los fent un deliciós puré i servit així en verrines o en gots. Guarnim amb cibulet picat i apa, a triomfar.

Sobre el nom del país, Brasil, hi ha dues versions: una que ve del pau-brasil, un arbre de l'Amazones i que és de color vermell, de brasa i l'altre d'una illa anomenada Brasil que estava a prop d'Irlanda i que era com un paradís, tal com era Brasil quan el van descobrir. Jo us ensenyo un collaret fet amb fusta vermella de pau-brasil i que és d'un color preciós. De totes maneres, les dues versions del nom m'agraden molt, perquè vingui d'on vingui, us puc dir que Brasil és un país preciós de nord a sud, d'est a oest. Coneixeu Seu Jorge? És un cantant brasiler amb una veu que enamora. Escolteu en la seva veu la cançó de David Bowie: Life on Mars? Me la dedica, gràcies...

19 comentaris:

  1. Nani, ho portaves molt amagat això!! Moltíssimes felicitas, que sigui un gran dia! Molts petons!

    ResponElimina
  2. Moltes felicitatas Nani! Aquests gotets segur que t'inspiraran molt i amb auqesta primera recepta s'estrenene de meravella. No m'en recordava de la teva feijoada però l'he copiadad per ben aviat.
    Els dos origens del nom fan marxar lluny, com em vindria de gust ara mateix!
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Nani preciosa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PER MOLTS, MOLTS ANYS!!!!! m'agradaria fer-te una abraçada, però serveixi aquesta virtual!!!!
    La recepta genial... per quedar-te amb la gent en plan "antes" de entrar a matar. El collaret i la llegenda divins.
    Repeteixo ... FELICITATS!!!!!!!!

    ResponElimina
  4. MOLTES FELICITATS, també de part nostre!
    Pel que fa als gotets de com es diguin, jeje, t'has quedat amb mi. I el collaret és preciós. No vull pixar fora de test, però, vius o has viscut a Brasil, oi? Em sembla que ho he llegit alguna vegada en algun dels teus post però ara no n'estic segura. Sigui com sigui veig que és un país que t'enamora!
    Petons i per molts anys de nou!

    ResponElimina
  5. moltísssssssssimes felicitats guapa!! que gaudeixis d'un dia molt especial amb els teus!!! petonets

    ResponElimina
  6. Moltes feliçitats, encara que siguin una mica atraçades...
    La recepta molt original no n'havia sentit mai a parlar.
    Su.

    ResponElimina
  7. QUE EN COMPLEIXIS MOLTS MÉS NANI!!!
    Bonics el teus VERRINES, a gaudir d'ells amb moltes preparacions.
    Un BON DISSABTE Y DIUMENGE... M'en vaig a escoltar la canço...
    UNA ABRAÇADA DE CUMPLEANYS!!! _)

    ResponElimina
  8. felicitats Nani!

    Quin autoregal més maco t'has fet, i la recepta, original, com sempre!!!

    Ara que sembla que ja tornem a la normalitat hem de fer una trobada blocaire ganxeta-tarragonina!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. Ben a prop de l´11 de setembre, gairebé coincideix amb el dia! :)
    La presentació en gotets o verrines queda super més elegant.
    Per molts anys, t'has fet un regal preciós.

    ResponElimina
  10. Encara que tard, moltíssimes felicitats! Sens dubte la presentació en aquests gotets es espectacular, ha quedat un aperitiu molt bó i molt vistós.

    Petons

    ResponElimina
  11. Moltes felicitats Nani.
    Et desitjo que siguis molt feliç
    Petons

    ResponElimina
  12. Vaja jo els faig el 23!I no sé si sóc verge o balança!
    M'agraden les teves suggerències brasileres, és bonic conèixer la cuina d'altre països i sobretot quan és de primera mà. Gràcies i petons.

    ResponElimina
  13. Felicitats Nani!!! Que per molts anys ens segueixis deleitant amb les teves idees gastronòmiques, artístiques i culturals, que ens fan la vida més saborosa i feliç! :)

    ResponElimina
  14. Fas cada cosa...que em sorpren. Enhorabona noia !!!

    ResponElimina
  15. Felicitats! el meu és "l'endemà" (12). Aquesta recepta també li la comentaré a la Fernanda, la meva companya de feina brasilera"...aviam que em diu.

    ResponElimina
  16. Moltes Felicitats :)
    M'encanten aquestes receptes tan originals, ara tinc curiositat per saber quin gust té jaja
    La presentació i els gots i el collaret son maquísims.

    un petó!

    ResponElimina
  17. Moltes felicitats per l'aniversari. No he estat mai al Brasil, però està molt bé conéixer coses d'altres països i cultures. Les fotos són molt boniques. I el conill de l'entrada anterior té una pinta exquisita. Un beset.

    ResponElimina
  18. Moltes felicitats Nani!!! com sempre les fotos són magnífiques!!

    ResponElimina
  19. Muchas felicidades, la crema tiene que estar muy rica y en esos vasos queda perfecta. El conejo de abajo, qué rico!!

    ResponElimina