Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 27 d’octubre de 2012

Galetes de gingebre {i pebre rosa}


...yo soy aquel negrito, del África tropical, que cultivando cantaba la canción del Cola-Cao...
Qui no recorda la cançó de l'anunci? Una melodia i una imatge que formen part dels nostres records i encara avui dia de la nostra taula. Així que hem fet unes senzilles galetes de gingebre per acompanyar una tassa de llet ben calenta amb Cola-Cao, ara que baixen les temperatures.

Necessitarem:
 - 250 g de mantega pomada
 - 150 g de sucre en pols
 - 1 rovell d'ou
 - 300 g de farina
 - un xic de sal
 - 60 g de gingebre confitat trossejat
 - 1 cullerada sopera de mel líquida
 - pebre rosa i trossets de gingebre per a decorar

Farem:
La pasta d'aquestes galetes ja l'havia fet abans a mà, però aquesta vegada l'he fet amb la Kitchen Aid, i la veritat és que l'ha deixat molt fina i ben pastada.
Així que posarem la mantega i el sucre al bol de la màquina, barrejant bé.
Hi afegirem el rovell, la sal, el gingebre trossejat, la mel i la farina passada pel sedàs.
Ben pastat, fem un cilindre, l'emboliquem en film transparent i a la nevera una hora.
Jo l'he deixat d'un dia per l'altre.
Tallem a rodanxes o podem fer boles.
Decorem amb trossets de gingebre i pebre (m'agrada aquest punt picant i avui no hi ha nens).
Cap al forn, que haurem escalfat prèviament, en una safata i ben separades perquè no s'ajuntin,  a 180º uns 15 minuts, fins que es daurin.
Traiem i deixem que es refredin sobre una reixa.

Plou i fa fred. La taula parada amb l'esmorzar, la premsa del dia i de fons James Morrison amb You give me something, ah que bé s'està quan s'està bé...
Un bon esmorzar de dissabte, amb tranquil·litat.

Avui dedicat al repte de Memòries d'una cuinera.
Ens agrada fer galetes i aquí en teniu d'altres.

25 comentaris:

  1. Qué maca la foto amb la llauna desenfocada al fons!!!! M'encanta!!!! i les galetes amb jenjibre, quina bona idea... sabroses, energétiques i sanes! Genial!!!! han de ser bonísimes... El toc del pebre vermell, es ja un TOC NANI!!!!!
    Precioses!

    ResponElimina
  2. Aquesta llauna quants records porta!!! M'agrada molt la foto i aqueste galetes per a la fan absoluta de gingebre confitat és sencillament una meravella que em guardo per un berenar amb la rosseta :o)
    Petonets i bon cap de setmana,
    palmira

    ResponElimina
  3. Què bones! I quina bona idea prendre les galetes amb Cola-Cao calentet...!! La capsa vintage ja és el súmmum del post!!! :)

    ResponElimina
  4. Quins records la lletra de la cançó..... Fins fa uns anys era patinadora...i al canço del Cola-Cao va ser el meu primer ball :)
    Les galetes segur que són bonissimes i plenes de sabors ben potents!!
    Petons!! MAR, de EQNME

    ResponElimina
  5. ostres, ja m'imagino a casa teva, esmorzant les galetes amb el diari a la ma! ho expliques tant bé que m'he transportat! je, je... petonets!!!

    ResponElimina
  6. Galetes de gingebre, de gingebre amb canyella, però quest toc de pebre rosa ha de ser especial.

    Els qui recordem ...yo soy aquel negrito, del África tropical, que cultivando cantaba la canción del Cola-Cao... ja tenim una edat hehehe.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  7. Jo recordo la cançó, deuria tenir uns 5 anys i a l'escola la cantàvem amb els amics, la teníem ben enganxada!! :)
    Nani, quines galetes més bones i ideals pel fred que s'està acostant, ja m'agradaria un esmorzar així... Petons!!

    ResponElimina
  8. Jo ja no sóc generació Cola-Cao, jajaj, no és que no en begués, pero l'anunci ja era diferent, de fet no recordo cap anunci de Cola-Cao quan era petita, en veig molts més ara que abans.
    Les galetes tenen molt bona pinta, m'agrada el toc especiat, el gingebre m'encanta en tot, el pebre rosa també però tinc dubtes, no me l'acabo d'imaginar en una galeta, el veig més de xocolata :P.

    Petonets!!!

    ResponElimina
  9. Caram, quina combinacio mes sorprenent per unes galetes!! M'agraden!! Bon fi de cap de setmana!!

    ResponElimina
  10. No he vist mai el gingebre confitat. M' agradat molt la combinació amb el pebre rosa.M' hi apunto a un colacao!

    ResponElimina
  11. Superoriginales!, ahora que me ha dado por las galletas, estas me las llevo a pendientes.
    Un beso

    ResponElimina
  12. Diumenge a la nit, sofà, galetes i gotet de cola-cao calent...Mmmm ja puc començar la setmana amb energies!!

    Petonets!

    ResponElimina
  13. Quina cucada, Nani! el pebre rosa la fa preciosa, aquesta galeta. M'agrada!

    ResponElimina
  14. El gingebre té moltes propietats! Deuen picar un xic, no?

    ResponElimina
  15. M'encanta el pebre rosa! ha de donar un toc ben especial a les galetes. I la cançó del colacao em va viatjar a la infantesa, a casa teníem el disc!!

    petonets

    ResponElimina
  16. Nani, t'haurien de donar un premi per la poesia que fas!!

    ResponElimina
  17. Doncs de galetes picants no n'he tastat!
    Volia comprar la llauna i se'm va passar, ara ja no sé ni quina toca!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  18. Nani, que hago con tus recetas, tengo un repertorio pendiente que no te imaginas, cada vez que veo una nueva me gusta más que la anterior, este bote de cola-cao me trae recuerdos, que bonito.
    Feliz semana, bonita. Besos.

    ResponElimina
  19. Què curioses estes galetes! Només de llegir el post ja m'ha donat una tranquilitat...

    ResponElimina
  20. Genial, Nani. Además las has hecho con Thermomix, que es lo que me tengo que acostumbrar a utilizar. Y me ha alucinado lo del jenjibre confitado. Nunca lo he probado pero suena de muerte.

    ResponElimina
  21. fa temps que vull fer una recepta dolça amb pebre, però encara no m'he animat!!! moltes gràcies per participar!! petonets

    ResponElimina
  22. No només tenen bona pinta sinò que han d'estar boníssimes! m'encanta el gingebre a les galetes, els hi dóna un toc molt especial.
    Quina casualitat: llegeixo la teva entrada i veig que parles de la KitchenAid, just quan ahir vaig estar a punt de comprar-me-la!! Encara m'ho estic repensant (és tanta pasta que hauria de fer moooltes galetes per amortitzar-la ;-)

    Petons i gràcies per la recepta!

    ResponElimina
  23. Ostres, veig que me n'he perdut unes quantes!!! Aquestes galetes han de ser boníssimes!!! Jo que aquesta setmana buscava receptes de galetes de gingebre... Ja la vaig trobar i les vaig fer però veig que aquestes també les hauré de provar!
    Petonets!

    ResponElimina