Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 30 de novembre de 2012

Pastís de xocolata {farcit de melmelada de maduixes}


Els que em visiteu sabeu que al bloc hi tinc la pestanya on poso els llibres i les pel·lícules que he llegit i he vist relacionats amb la cuina. Quan la vaig crear, ho vaig fer pensant en poder compartir entre tots els nostres gustos. Ningú ho havia fet fins no fa gaire quan va aparèixer un missatge de l'Elisa recomanant La ventana de enfrente, pel·lícula italiana de l'any 2003. Ràpidament vaig posar la maquinària en dansa cercant-la. Al final la vaig trobar als grans magatzems. Realment és una història molt bonica, on la cuina hi és present de fons. Té poques escenes de menjar, però les tres o quatre que surten són molt tendres. Una d'elles és quan el protagonista fa uns pastissos meravellosos.
Resulta que aquest mes les nenes d'Els Fruits Saborosos ens convidaven a fer-ne un: aquí el teniu. He fet 2 cocs amb un motlle de 23 cm. Per cada un,

Necessitarem:
 - 3 ous
 - 1 tassa (llet) de sucre
 - 1 1/2 tassa (llet) de farina
 - 1 cullera (cafè) de llevat Royal (no ha de pujar gaire)
 - 100 g de xocolata fondant fosa al bany Maria un (l'altre amb 150 g)

per a la cobertura i farciment:
 - 1 cullerada sopera de mantega pomada (li donarà brillo al ganache)
 - 250 g de xocolata negre al 70%
 - 200 g de nata líquida
 - maduixes fresques
 - 1 pot de melmelada de maduixes

Farem:
En un bol barregem els ous batuts, la llet i el llevat.
Afegim el sucre i la farina, continuem remenant.
Per últim hi aboquem la xocolata fosa.
Ho posem al motlle i enfornem, abans l'haurem escalfat, a 180º entre 15 i 20 minuts, fins que clavant un escuradents ens surti sec.
Així farem els dos cocs i traiem per a deixar-los refredar.
Si cal, els retallarem per dalt per a que quedin ben plans.
Farcim amb la melmelada pel mig i per dalt.
Seguidament posem la nata a escalfar en cassó i quan comenci a bullir hi posem la xocolata trossejada, traiem del foc, continuem remenant i afegim la mantega, remenant molt bé fins que quedi cremós.
Deixem que es refredi una mica i guarnim el pastís tal com està a la foto, quan encara no s'hagi endurit.
Si volem el decorem amb maduixes fresques o qualsevol altre fruita que ens vingui de gust.

Una de les cançons que sona a la pel·lícula és Ma che freddo fa cantada per Nada, que encara recordo quan va estar de moda. Gràcies Elisa per la recomanació d'aquest film.

Sinopsi (copiada de la caràtula del DVD):
La Giovanna porta nou anys feliçment casada. Treballa en una granja de pollastres, cuina pastissos per a un cafè local i cuida els nens. Tot va bé fins que el seu marit porta a casa un home amnèsic que ha trobat al carrer. En l'intent d'ajudar-lo, Giovanna passa cada cop més temps amb ell i poc a poc va descobrint el seu passat misteriós: un número tatuat a l'avantbraç, la seva experiència en el món de la pastisseria, un nom: Simone...Cada cop més irritada amb la passivitat del seu marit, comença a fixar-se en el veí del davant, amb qui posa l'esperança d'alguna cosa nova i excitant a la seva vida...

27 comentaris:

  1. Caram! Un pastís de luxe per una causa solidària. Aquest pastís s'ha de posar bé per força!! ha ha ha. Tots ho farem possible, a recollir aliments per donar als qui tenim a prop de casa!! petonets!

    ResponElimina
  2. Jo també acabo de deixar la meva participació però més per plaer de cuinar amb melmeladas que per guanyar :o)
    M'encanta com t'inspira tot el que t'envolta, una imaginació és un dó preciòs, com aquest pastís farcit que crida que el mengin!!!
    Molta sort i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Qué bonica la historia de la peli, m'ha fet venir ganes de veure-la !!!!
    El pastís m'encanta i no sé si ha estat a proposit, però t'ha quedat (poder es efecte de la foto) com de dos tonalitats de xocolata fent-lo encara mès atractiu. La cobertura està dient "pasa-hi el dits...." i enfi... que mes dir d'un pastís de xocolata????? Ah...si les freses...quin color!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Per cert, que he revisat la teva participació al recapte amb la sopa de tomaquet i cada cop em crida mès...em sembla que me la farè ben aviat! Petons!

    ResponElimina
  4. Escolto la canço... es xula...em recorda a la Bambola, una de les meves favorites!!!!

    ResponElimina
  5. Mare meva! Te una pinta fantàstica!
    Petons

    ResponElimina
  6. Oh!!! Nani!!! Quina delíca!!! Tinc ganes de menjar... xocolataaaaaaaaaaaaaaaaa!!!! M'ha encantat aquest pastís, t'ha quedat molt maca la presentació, i segur que és riquíssim.
    Bon cap de setmana, guapa!

    ResponElimina
  7. Una entrada doble fantàstica, aquest pastís fantàstic endolceix una jornada tan maca i solidària com la d'avui!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. Impresiionant! T'ha quedat molt bé, sembla molt bo
    Marta

    ResponElimina
  9. Un pastís magnífic!! La guinda per celebrar un dia tan bonic com el d'avui!! Petonets!!

    ResponElimina
  10. Ohhh QUINA PRECIOSITAT NANI!!!
    Tan de bó aquest PASTIS i les tevas lletras apropin cap al sentiment, i ajudin a paliar la necessitat de tantes i tantes persones.
    BONS DIAS MACA, UNA FORTA ABRAÇADA :)

    ResponElimina
  11. Te una pinta preciosa el penso fe per festes. Gracias.

    ResponElimina
  12. T'ha quedat molt macu Nani!!
    M'has fet agafar ganes de veure la peli!
    ptns!!

    ResponElimina
  13. T'ha quedat sensacional, quina passada!! De vici total!
    No he vist la pel·lícula, així que jo també la buscaré ;)

    ResponElimina
  14. Muy sugerente la sinopsis de la película. Y el pastel es de esos de ponerse hasta arriba. Tiene muy buena pinta. Un besazo.

    ResponElimina
  15. Que bo... Es de menjar un tall... i despres un trosset... i un altre...Petons!

    ResponElimina
  16. Quin pastís!!! Veient la fotografia se m'han activat totes les glàndules salivals!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  17. Llàstima, m'ha passat això de la recepta per als recapte, vaig molt atabalada entre d'altres coses amb les meues filles, i fent-li un pastís a la Camèlia que no sé per què no ha quedat gaire bé. És un misteri de vegades això dels pastissos...El teu semble ben bo, bon profit.

    ResponElimina
  18. Quina pinta!!! Potser per les maduixes, que fa temps que no en menjo (no per la xocolata, que la tinc més a mà, je je je!) A veure si tens sort!

    Ptns

    ResponElimina
  19. Quina meravella de pastís Nani!! Ha de ser deliciós! Unes maduixes precioses!!
    Petons

    ResponElimina
  20. Nani gracias por las recomendaciones.... Sabes esta tarta me recuerda algo a la Sacher, con mermelada de fresa en lugar de albaricoque pero se me parece.Buenísima!!!!!!!!!!!!!!
    Besitos y feliz semana.

    ResponElimina
  21. Yo tambien he hecho mi donacion al gran recapte. una pequeña ayuda es muy valiosa!!
    Pasate por mi blog y participa en el sorteo de aniversario anda!!

    ResponElimina
  22. Crec que he de veure més pelis...
    La presentació som sempre, de luxe.
    Petons.

    ResponElimina
  23. Ostres, quin pastis més atractiu!!!...això es de gordus, eh?...jeje. Li has donat una bona presentació...tens recursos, paia....bona foto.

    ResponElimina
  24. mare meva Nani!! cóm m'he pogut perdre aquesta meravella??? quin tall. petonetes

    ResponElimina
  25. La pel·lícula pinta bé, però la crema de xocolata que vesteix el teu pastís... Això ja no té nom! :D

    ResponElimina
  26. mmmmm! quina pinta!! ja n'hi faria una queixalada!
    Fa tants dies que no mirava el bloc... ni el meu, ni cap... ja en tenia ganes! però es que vaig de bòlit!
    En fi, que com sempre, mirar el teu es un plaer... a banda de que sempre n'aprenc alguna cosa, les fotos son precioses... i les receptes no cal dir-ho! moltes, sorprenents... en fi, que aquesta pel·lícula, l'haurem de mirar. Petonets!

    ResponElimina