Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 11 de desembre de 2012

Cuinant amb...Xavi Veciana {anem al Serrallo}


Dies enrere, un dissabte que teníem la Violeta amb nosaltres i que volíem fer una mica de festa amb ella, vam anar a dinar al Barri del Serrallo al restaurant del Xavi Veciana, el Balandra. Li varem demanar que ens preparés un arrosset (el plat preferit de la Violeta), encara que el peix el cuina com ningú. Ens el va fer d'espardenyes i no cal dir com n'estava de bo. Ell, que és un home afable em va deixar entrar a la cuina i em va explicar algun que altre truquillo. 
Per a fer-lo

Necessitarem:
 - arròs
 - ceba trossejada
 - pebrot verd
 - carxofes polides i tallades
 - varietat de bolets
 - espardenyes fresques
 - julivert picat
 - fumet de peix
 - sal i pebre
 - allioli negat
 - oli d'oliva

Farem:
En una cassola de ferro colat hi posarem oli d'oliva i farem el sofregit amb la ceba i el pebrot verd.
Quan estigui al punt hi posarem les carxofes i els bolets, que deixarem coure un parell de minuts i afegirem l'arròs, remenant un parell de minuts més.
Salpebrem i aboquem el fumet.
Mentre es cou hi posarem una mica d'allioli negat.
Minuts abans de que estigui al punt hi posem les espardenyes, que abans ha passat per una paella amb oli, i el julivert.
El traiem del foc i el deixem reposar uns tres minuts abans de servir.
B-o-n-í-s-s-i-m!

El vam acompanyar d'un vi blanc fresc i bo. En definitiva, vam dinar molt bé.
Preguntat per quina música es decantaria, va contestar com a bon tarragoní que Els Pets amb el seu Bon dia! que tant agrada als seus fills Marc i Marina.

25 comentaris:

  1. Quina meravella d'arròs Nani! I una experiència delicioso poder entrar a la seva cuina, ja podem veure la Violeta deisfrutant del seu arròs, ara mateix (i això que fa poc he esmorzat) en menjaria un bon plat!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  2. Arròs de luxe!!!! Amb el mestre Veviana!!! Al Serrallo i amb la Violeta!!! Fiuuu enveja de la sana! Ptnts

    ResponElimina
  3. Uauuuuu...una maravilla .¡¡¡

    Con lo que me gusta el arroz.
    Fantastico.

    Te mando mi saludo desde cerca de Barcelona ...

    ResponElimina
  4. Quina enveja d'arros nani!! Fa una pinta!! No coneixia aquest restaurant, i me l'apunto. Té una pinta genial, i si a sobre tu ens el recomanes, segur que val la pena.
    Petonets. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  5. Nani, si que feu enveja, quin arrós més bo!!! de luxe!!!
    Quin caparrunet surt en mig del collage!!! La Violeta és guapíssima!
    Moltes felicitats per tot!
    Una forta abraçada, guapa!

    ResponElimina
  6. Caram, Nani, quin arrosset més bo que us va fer el Xavi!! I amb espardenyes i tot! A Palamós en diem llongos i no són gens fàcils de trobar!!! No m'estranya que en Marc i la Marina també en quedessin encantats, perquè fa una pinta!! mmmm... petonets

    ResponElimina
  7. "Profesional....Muy profesional."
    Clar, així qualsevol. Es apasionant parlar i cuinar amb un profesional del tema, oi?...fot una pinta que deu ni do.
    Bones entrades Nani.
    ...i petons a la peque....que tot tiberi que s'endur.

    ResponElimina
  8. ¡¡¡¡¡¡BUENISIMOOOO NANI¡¡¡¡
    MENCANTAAAA y enhorabuena poe tusegunda nieta, Bsss

    ResponElimina
  9. Quin luxe haver pogut entrar a la cuina a gaudir de l'espectacle, que fer arròs per mi és una de les grans meravelles! I amb espardenyes i tan ben acompanyada per la Violeta!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  10. Quina sort!!!!! Poder entrar a la cuina d'un restaurant així i que el cuiner et faci una classe particular......
    Quin arròs més deliciós!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  11. A la cuina del Balandra!!!! Nivell!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. Quina bona pinta aquest arrosset, no m'estranya que sigui el plat preferit de la Violeta ;)
    Tinc moltes ganes d'anar a visitar Tarragona, només hi he estat una vegada!! I encara més la zona del Serrallo, que n'he sentit molt a parlar.
    Petons!!

    ResponElimina
  13. Que els professionals et deixin entrar a la seva cuina és una passada, aprens moltíssim veient com treballen!
    Ha d equedar un arròs deliciós.

    ResponElimina
  14. Quina sort la teva....a disfrutar-ho¡!

    Petó

    ResponElimina
  15. Quina sort haver pogut guadir d'una clase magistral en directe a la seva cuina!!!! Això es tenir molta sort....
    Les fotos fan venir una gana....que ara mateix hi aniria jo al restaurant aquest!!!!!
    Fantàstic compartir-lo!

    ResponElimina
  16. Quina bona pinta te aquest arròs!!! Una experiència fantàstica.
    Petons

    ResponElimina
  17. Això és un arròs amb majúscules!
    La Violeta tindrà un paladar molt sofisticat i exigent amb aquests menjars.
    Petons.

    ResponElimina
  18. Tiene muy buena pinta, pero la que está preciosa es Violeta.

    ResponElimina
  19. Quina sort no et perds res i ara tots ens podem apuntar aquests trucs.

    ResponElimina
  20. wowwwwwwwwwww vaya lujazo Nani, y que guapísima Violeta, qué es tu hija? un besazo

    ResponElimina
  21. Todo un lujo ver al cocinero en plena accion ysin duda un arroz exquisito

    ResponElimina
  22. quina pintassa aquest arrós Nani!!!! un gran cuiner. petonets

    ResponElimina
  23. és boníssim l'arròs amb esperdenyes, jo no l'he cuinat mai, però m'hauré d'animar a fer-ho amb aquesta super recepta!!

    petonets

    ResponElimina
  24. Felicitats per aquesta pàgina! és la primera vegada que entro i m'ha semblat molt original i molt ben explicat. Segur que m'animaré a fer alguna d'aquestes receptes. Gràcies

    ResponElimina