Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 29 de juny de 2012

Sardines de Tarragona {amb patates de Prades}

Fish'n'chips III

Com ja us he dit d'altres vegades la combinació de patates i peix m'agrada molt. I aprofito per a dir-vos que de l'1 al 17 d'aquest mes s'han celebrat les I Jornades gastronòmiques del Peix Blau de Tarragona, així que em poso a fer  fish & chips ben tarragoní. Avui us proposo: sardines de Tarragona i patates de Prades.

dilluns, 25 de juny de 2012

Núvol de mató, estrelles de mel {i pluja de maracujà}


Aquesta vegada he de dir que participar al Memòries d'una cuinera d'aquest mes m'ha reconciliat amb el el meu sifó de mousses. Feia un any que l'havia comprat i no acabava de sortir-me'n quan l'usava.
Després de diversos intents ja me'n surto i us presento el núvol de mató que ha quedat deliciós.

dijous, 21 de juny de 2012

Les móres d'esbarzer {sortim al camp}


Si durant el proper cap de setmana passegeu pel camp encara podreu veure les flors dels esbarzers que aviat es convertiran en móres i després en melmelada.

dilluns, 18 de juny de 2012

Verdures saltades {amb llagostins i crema de ceba}


La meva llibretera, l'Anna, coneix molt bé els meus gustos de lectura. No fa gaires dies em va recomanar un llibre que m'ha agradat molt: Sal de vainilla de l'Ada Parellada, publicat per l'Editorial Planeta. Només començar-lo vaig veure que seria distret. Trobant-me a la pàgina 14 em va fer molta gràcia veure com narrava una recepta com si res. Més endavant n'hi ha d'altres però aquesta vaig trobar que resultaria molt bona.

divendres, 15 de juny de 2012

Còctel de Chartreuse de Tarragona { i ginger ale}


Com cada mes ens trobem el 15 per a fer la proposta i aquesta vegada tindrem: còctels a dojo! 
Estem a les portes de l'estiu i això es nota a l'ambient, així que en farem un de ben refrescant, a més de preparar-lo amb un licor que a Tarragona, que com ja he dit d'altres vegades, és venerat i begut amb delit: el Chartreuse.

dimarts, 12 de juny de 2012

El camp avui... {bellesa natural}


L'albercoquer, la morera, el caquier i el garrofer.
Sense paraules ni comentaris. Així està el camp avui...

divendres, 8 de juny de 2012

Brandada de bacallà {amb textura}

Fish'n'chips II

Al Regne Unit tenen un plat típic que consisteix en menjar peix arrebossat amb patates fregides i que li diuen fish and chips. A mi m'agrada molt aquesta combinació de patates i peix, per això he decidit que dins de les meves receptes tindré un apartat per anar fent unes combinacions a la meva manera, i encara que no siguin massa ortodoxes, les batejaré amb aquest nom. La primera ja la vaig fer, avui us presento la segona: una brandada sense llet ni nata, només amb oli d'oliva i textura tal qual, no massa fina.

dilluns, 4 de juny de 2012

Pollastre Nora Walker {d'una sèrie de TV}


M'agraden les sèries americanes: The good wife (em distreu molt), Frasier (rèiem amb ganes), Friends (aire fresc i divertit i tinc gravat l'últim capítol que em va emocionar), Mujeres desesperadas (que s'acaba aquest dimecres), Sexo en Nueva York (amb glamour) i la tan esperada nova temporada de Mad Men (que em fascina). Però hi ha una, Cinco Hermanos, on una de les protagonistes era Nora (Sally Field), una mare que tenia una cuina que és el somni de qualsevol i ella s'hi passava moltes estones. En un capítol una de les seves filles, Kitty (Calista Flockhart), li deia que ningú feia el pollastre al forn com ella i explicava el secret: posar mantega fosa per sota de la pell del pollastre i al forn. Quedava cruixent. I així l'he fet i realment ha quedat cruixent per fora i tendre per dintre.

divendres, 1 de juny de 2012

Semifred de cireres {de La Riera}


Em declaro seguidora de La Riera. Sí, després de dinar m'agrada fer un descans i veure allò que ens prepara l'episodi del dia. També he de confessar que de vegades em quedo dormida, però l'endemà em torno a posar al dia. D'aquesta novel·la es va fer un llibre La Riera Orígens i secrets de la família - Les receptes del restaurant- editat per Cossetània Edicions, que la meva filla Zoe em va regalar quan va sortir.