Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 5 de febrer de 2013

Olhos de sogra {les sogres ho veuen tot}


20 minuts són els que es tarden en desfilar els quatre km del Sambòdrom. Un dels moments més emocionants de qualsevol que desfili en una escola de samba al Carnaval de Rio. Jo ho he fet amb la Beija- Flor i us puc dir que és una experiència inoblidable. Calces uns tacons que mai et posaries aquí, portes unes plomes com una corista del Paral·lel, cantes i balles amb una alegria indescriptible i quan t'adones ja s'ha acabat. Realment és un dels més grans espectacles del món.
Ara, dies abans del Carnaval us convido a preparar uns dolços brasilers que mai falten en cap celebració: ulls de sogra. Desconec l'origen del nom: potser perquè les sogres ho veuen tot, potser que perquè vigilen amb ulls grossos. La qüestió és que triomfen allà on estan. Per a fer uns 40 dolços,

Necessitarem:
 - 1 pot de llet condensada de 400 g
 - 400 g de prunes seques sense pinyol (unes 40)
 - 100 g de coco ratllat
 - 1 rovell d'ou
 - 1 cullerada sopera de mantega
 - 1 cullera d'essència de vainilla
Per guarnir:
 - 40 claus d'olor
 - sucre per a arrebossar els dolços

Farem:
Posarem les prunes en remull perquè s'estovin.
En una cassola courem la llet, el coco, el rovell, la mantega i la vainilla.
Ho farem a foc mig i remenarem fins que la barreja es desenganxi del fons de la paella.
Deixarem que es refredi i farem unes boletes.
Escorrem les prunes i fem un tall al mig.
Les farcirem amb les boles de coco, les arrebossem amb sucre i posem un clau d'olor que les perfumarà.
Una copeta de vi dolç de garnatxa blanca, Panses del Mas de la Caçadora d'Els Guiamets de DO Montsant, ens arrodonirà la festa.

Com cada any, el meu cor se'n va allà per aquestes dates. No ens queda més que posar-nos Elizeth Cardoso i deixar l'ànima en pau amb Manhã de Carnaval, tranquil·litat amb una música ja clàssica del Brasil...

29 comentaris:

  1. oh, que bons! M'encanta la idea de la llet de coco. No coneixia pas això dels ulls de sogra, fa com riure!! I la foto m'ha semblat espectacular, a la italiana, oi? Petons!

    ResponElimina
  2. Ostres Nani!! Prunes seques amb uns cocos!! Quina combinació!! El que més m'ha agradat....El nom!! jajaja. Les sogres..... (normalment la de relació fill-jove)sempre volen veure més del compte...per això els ulls tant oberts!! Jajaja
    Un petó ben fort. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  3. Unes altres postres típiques brasileres... bones, bones.
    Curios el nom!!! Potser si que les sogres sempre tenen els ulls molt oberts perque ho volen saber tot ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  4. Divines aquestes fotos!!!! (m'ho has d'explicar!!!!)
    La primera t'he de dir que em fa por i tot, però es preciosa!!!! i la segona es una bellessa amb els colors dels papers dels dolços! (les másqueres no m'entusiasmen però reconec la bellessa).
    Els dolços ja m'han entrat ganes de fer-los.... mmm...coco, sucre... estaràn deliciosos... I els probaré...ja t'ho dic ara!
    Petonets

    ResponElimina
  5. Nani, quina foto més maca la última, m'encanta!!!!!!!!!!!!!!!!! i les postres també han de ser ben bones!!!!
    A mi no m'ha agradat mai el Carnaval, potser perquè no he viscut el de Rio, jeje!
    petons, guapa!

    ResponElimina
  6. je je je... quin nom més divertit!
    Entre el coco i la llet codensada, han de quedar unes boletes molt llamineres, de vici total.

    ResponElimina
  7. Tienen que ser una delicia, unos ingredientes de lujo. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  8. Gràcies per les teves receptes brasileres i per tota l'explicació que ens fas!!! Aprenc moltes coses amb tu!!!
    El nom del dolç.......molt original!!! Les sogres...miren amb bons ulls????
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  9. Uns dolços amb un nom molt original. Pobres sogres, quina mala fama que tenen......o potser se l'han buscat ??? Je je je M'agradaría molt probar aquestos dolços. Quina fotografía mes maca que ens has fet.

    Una abraçada, Agustí Cangrejo Grande

    ResponElimina
  10. Quines postres més bones per a carnestoltes!!! Les fotografies com sempre impressionants!!!

    ResponElimina
  11. UN DOLÇ BEN FÁCIL I CARNAVALENC!!!
    Quina efecte m'ha fet la 1ª foto, jaja... BON ACUDIT!!!

    ResponElimina
  12. Aquests dolçs són una perdició. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  13. Han de quedar boníssims, segur però encara millor sería poder menjar-los desprès d'haver desfilat en aquest lloc tan màgic!!!
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  14. Nani,
    Que delicias esses olhos de sogra só voce para nos deixar com gostinho de brasil na boca!

    ResponElimina
  15. Oi Nani,
    Eu vi a Eliane que te deixou uma mensagem e tambem quero dizer que tudo que você faz é muito bacana, elegante e muito do Rio de Janeiro. Um beijo,
    Jandirinha

    ResponElimina
  16. he leido leche condenasada y coco y ya estoy con ganas de ponerme a hacer estos dulces brasileños! me encantaría ir a Rio y desfilarrrrrrrr!!!! besotes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Cuando quieras desfilar con la Beija-Flor me lo dices.

      Elimina
  17. m'encanta el títol!! i segur que deuen estar boníssims, i encara m'agrada més, és una recepta molt fàcil. Ho té tot!! Una màscara veneciana per presentar un plat brasileny....

    ResponElimina
  18. Aixó ha de ser la recompensa a tant "meneito" ;). Jo m'apunto a una desfilada d'aquestes :).

    ResponElimina
  19. Um excelente blog com receitas muito interessantes!

    ResponElimina
  20. quina sort, nosaltres tenim una foto al sambodrom diluviant! i sense gent, no era per carnestoles. segur que és una gran experiencia. Molts petonets guapa

    ResponElimina
  21. Hola Nani,
    Menuda pinta tienen estos dulces, una combinación y un aspectos delicioso.
    Besos

    ResponElimina
  22. Sin entrar en detalle con la receta, lo que si te digo es que me ha impresionado la foto. Qué atrevida. Ha quedado genial el cristal con el fondo negro. Me encanta

    ResponElimina
  23. Nena!!! Què has desfilat a Brasil pel Canaval??? Quina enveja!!!
    I els dolços, fantàstics!
    Petons

    ResponElimina
  24. m'estic posant al dia amb les receptes! m'encanta aquest nou de ulls de sogra, jajajjaa (sí que ho veuen tot!!). Quins dolços més bons. No en tinc cap dubte que el carnaval de Rio ha de ser una experiència inolvidable!

    ResponElimina
  25. Que bó Nani!!
    I quin nom tan curiós jaja

    O_O Has ballat pel Sambòdrom?! ets tota una capsa de sorpreses :)

    Un petó!

    ResponElimina
  26. Aquestes boletes se semblen molt a unes que fa la meua mare...però sense les prunes.
    Me l´apunte per a fer-la.

    ResponElimina
  27. M'encantaria tastar-los, semblen molt especials!
    Marta

    ResponElimina