Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 29 d’abril de 2013

Pastes de vi {el vi que sigui dolç}


El repte de Tia Alia recetas d'aquest mes m'ha atrapat a la proposta dolça.
El motiu és perquè tal com està escrita la recepta m'ha recordat la de la meva mare Empadinhas, una de les primeres receptes del bloc. Em fa molta gràcia perquè estan redactades de la mateixa manera: breu i fàcil. I tant una com l'altre fan servir la mateixa expressió: farinha quanto baste (portuguès) i la harina necesaria (espanyol).

La recepta de les pastes de la Tia Alia tal qual està escrita:
Para una jícara de buen aceite, dos de vino dulce y la harina necesaria. Se hace una pasta fina y se trabaja bien con el rodillo. Se corta muy delgadita en la forma que se desee i se cuecen al horno quedándolas doradas y cuidando que no se quemen. Se espolvorean con azúcar glasé.

La meva ajudant és la de sempre, la meva néta Violeta, i a ella li canta Caetano Veloso, Você é linda.

41 comentaris:

  1. Te han quedado preciosas¡¡¡¡ Mira que a mi estas recetas me traen de cabeza, como nunca las he probado no se lo que busco..... Pero esta creo qeu es la única receta de todo mi recetario en la que aparece "la harina que sea necesaria". Ja, ja, Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  2. quina bona pinta! una manera d'incorporar el vi a la cuina i no perdre la tradició, m'encanta. gràcies per compartir-ho

    ResponElimina
  3. Un post delicat i preciós, Nani. La Violeta serà una gran dona, segur, si segueix el teu exemple. De moment, ja va per molt bon camí, si li agrada el Caetano Veloso, gran artista... petons! Per cert les galetes de vi fan una pinta boníssima.

    ResponElimina
  4. Que bonitas te han quedado. Yo tambíen he participado en el reto dulce pero la verdad es que no me ha gustado el sabor, creo que son muy sosas, les falta dulzor, al menos para mi gusto. Besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, pues la verdad es que eché de menos un poco de azúcar. Las repetiré y si conviene rectificaré.
      Un abrazo,
      Nani

      Elimina
  5. Quinas galetones tant bonessss i quina decoració...... Ets un geni, gràcies per aquestas receptes.
    La teva botiga amiga MOBLES CAMBRILS

    ResponElimina
  6. que bo, Nani!!! i tu tampoc et quedes curta amb les fotografies, precioses!!!
    gràcies per passar pel bloc, m'agrada que hi deixeu empremta!

    ResponElimina
  7. oooo! quines galetes més bones, i una foto molt romàntica!

    ResponElimina
  8. Les pastes es veuen molt apetitoses... pero les fotos son precioses!!
    petons

    ResponElimina
  9. Quina preciositat de galetes i d'entrada que has preparat!! T'han quedat genial i segur que són tota una delícia!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  10. Me encanta como las has presentado! yo también he participado y las he customizado pero haciéndolas dobles. Me encanta el corazón. Besos

    ResponElimina
  11. Te quedaron preciosas,yo tambien las hice pero eche azúcar a la masa .besinos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Encarnita, deberia haber pueto azúcar, hubieran quedado más dulces. Pero respeté la receta inicial.
      Nani

      Elimina
  12. Que delicia de recetas y la foto del bracito de tu niña me encanta!!!
    Yo opté por la opción salada y también estaba divina.
    Nieves

    ResponElimina
  13. Quina forma més bonica que has triat per les galetes...deuen ser igual de bones.

    ResponElimina
  14. Que bones i que boniques!!! Són dolces i amoroses!!!

    ResponElimina
  15. Amb una "ajudanta" com la Violeta han de quedar perfectes!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  16. Amb aquesta ajudant només et podien sortir així de bé!!!! Petonsss,

    ResponElimina
  17. Hola!!!
    que maravilla de pastas, además de lo ricas que se ven son preciosas.
    Besos.

    ResponElimina
  18. Te han quedado geniales y lo deliciosas que tienen que estar. Muy bonitas las fotos. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  19. son precioses Nani!!!!!!! Semblen fins i tot unes galetes de nadal!!!! M'agraden molt...poder s'ha d'ajustar el toc de sucre, però pel demès han de ser boníssimes...!!!! Bon repte!

    ResponElimina
  20. Te han quedado perfectas y la puesta en escena es bien bonita. Una forma muy original de presentar estas pastas.

    Besitos,

    ResponElimina
  21. Golosa!!!!! Que presentación, pero esque tu no sabes hacer las cosas normales? Absolutamente extraordinarias.
    Besos linda.

    ResponElimina
  22. Quin trio!! La galeta, la model i la banda sonora. Just perfect ;-)

    ResponElimina
  23. M'encanta aquesta expressió que m'has fet conèixer, "farinha quanto baste". Les galetes, delicioses
    Marta

    ResponElimina
  24. QUE EIXERIDA I VOLUNTARIOSA ETS!!!
    La maneta de la VIOLETA es tan dolça com las galetes!!!
    Bon dia tinguis maca :)))))

    ResponElimina
  25. I que dolça la maneta de la Violeta!
    Les galetes extragrans!
    Com m'agradaria menjar-me'n una!
    Des d'on consulto el teu blog no puc escoltar la canço, però ara miraré d'arreglar-ho, perque segur que m'encanta! Sóc fan de la bossanova, Joao Gilberto, i del fado portugues, aixi que si és música brasilenya segur que m'embriaga!

    ResponElimina
  26. QUÉ preciosidad de fotos! me encantan! Besos

    ResponElimina
  27. Aquestes receptes antigues de vegades són les millors!

    ResponElimina
  28. Quina sort de tenir aquesta super assitent! Sempre són unes sorpreses aquestes receptes antigues, ben lluny de tots els detalls semi-professionals dels llibres de cuina d'avui,oi?
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  29. Quina preciositat de pastes!!! Son espectacular, ideals per al Nadal, a més tenen tota la pinta de ser exquisites.
    Les fotos m'han encantat.

    Petonets!!

    ResponElimina
  30. La primera foto es espectacular. ¡Como me gusta! Y encima me pones a Caetano Veloso!!! Qué heavy eres, Nani!!! Qué rabia no haber podido participar. Besitos.

    ResponElimina
  31. Quines pastes més bones i la presentació és especyacular!!!

    ResponElimina
  32. Aix!! feia temps que no passava per aquí!! quina de cosses m'he perdut!! :(...bona recepta, però la primera foto m'encanta!! és genial....petonets

    ResponElimina
  33. Quines galetes més precioses!!! ...i la maneta de la teva ajudant...dolça, dolça, dolça.
    Petons, Nani!!
    Olga

    ResponElimina
  34. ¡Qué fotos tan bonitas! Te han quedado de lo más amorosas y no yo por la forma en sí de las pastas, si no por el sentimentalismo que hay detrás de ellas y el acompañamiento de tu nieta. Y tengo que decirlo, pero aunque no te conozco, no te hacía yo con nietas.

    Saludos.

    ResponElimina
  35. Què maca la Violeta. Serà una cuinera increïble! Les fotos són maquissimes.
    Petons!

    ResponElimina
  36. Noia... jo un altre mes que no he arribat... snif... ultimament no tinc gaire temps. T'han quedat amb una pinta bonísima. Si porto el cafe em convides a una? Bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  37. Hola Nani, aquí me tienes una semana después de la publicación del reto y con muchas ganas de pasearme por los blogs participantes. He tenido a mis suegros instalados en casa desde el lunes y me han mantenido ocupada y alejada del ordenador. De ahí el retraso en visitarte :)
    No nos cuentas si os gustaron o no las pastas por lo que no podemos comentar sobre ello. Pero si podemos decir que las presentas con unas fotos espectaculares como suele ser costumbre en tu blog.

    A mi me resultaron unas pastas sosotas que no repetiré. No son para tirar cohetes aunque por ahí hay versiones muy ricas publicadas. Será cuestión de probarlas !!

    Gracias por tu participación y hasta pronto :)

    Bss

    ResponElimina