Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 24 de maig de 2013

Crema de faves amb pernil i menta {de temporada}


L'estiu està venint i la temperatura puja. Venen de gust amanides i menges fresques, però per la nit ens entra bé una crema calenta, tèbia o freda, a gust de cadascú. Jo sóc de sopes i cremes amb majúscules i no m'importa gens menjar-ne a qualsevol dia de l'any. Encara tinc faves fresques, les últimes, i m'animo a preparar una crema de Dani Muntaner que trobo al número 116 de la revista Cuina. Està plovent, mentre cuino escolto Captain&Tennille que canten Do that to me one more time. Poseu-vos música mentre cuineu, estareu a gust. La menta recent tallada de l'hort perfuma l'ambient...
Per a quatre persones,

Necessitarem:
 - 700 g de faves fresques
 - 2 porros
 - 200 g de patata
 - 100 g de pernil de gla
 - 800 ml de brou de verdura
 - 4 cullerades d'oli d'oliva verge extra
 - 2 branques de menta fresca
 - sal
 - pebre negre

Farem:
1 - Peleu les patates i trossegeu-los. Netegeu els porros traient-ne la primera capa, les arrels i les puntes verdes: talleu a rodanxes la part blanca i neta.
2 - Sofregiu a foc suau les rodanxes de porro sense que agafin color, afegiu-hi la patata, les faves, sal i pebre, i tireu-hi el brou calent. Feu-ho bullir 20 min. Tritureu-ho i passeu-ho pel colador xinès. Tasteu-ne el punt de sal i rectifiqueu-ho si és necessari.
3 - Serviu la crema calenta o freda, guarnida amb encenalls de pernil de gla, menta fresca picada i un raig d'oli verge.
Us proposem acompanyar-la amb vi blanc.
Que vagi de gust...

16 comentaris:

  1. Jo tambè sòc de cremes i supetes tardies, fin ben entrat l'estiu!!!! A vegades fa falta calentar, calmar, l'esperit i sentir una mica d'escalfor interna. I més aquests dies, que com dius, a les nits fa una mica de fresqueta.
    Bonísima aquesta recepta, amb el toc de la menta i el pernilet...mmmmmmmmmm

    ResponElimina
  2. Cremes , espeses ...o no tan, calentes... o no tan, cada cop m'agraden mes.
    Serà l' edat....
    Es un bon recurs per menjar tot tipus de verdures sense adonar ten..... i si ho presentem com tu ho fas... ja entre per els ulls!!!

    ResponElimina
  3. A casa també les cremes ens acompanyen tot l'any fredes o calentes i moltes vegades tèbies. Aquesta em sembla meravellosa, amb faves de l'hort i aquest puntet de menta que tant bé li va a la faba.
    Però de calor res, avui, acabo d'anar a ficar-me un jersey de llana perque fa fred, ben fred a més de la pluja. Així tindrem temps per pensar i amassar :o)
    Petonets i bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Ai, que no m'agraden les faves... però en crema... potser si, no? té molt bona pinta, Nani!
    Avui la temperatura ha caigut en picat, almenys aquí al nord ;)
    Petons, bonica, i molt bon cap de setmana!!

    ResponElimina
  5. mmm... quina crema més bona! Jo en faig una de molt semblant, però amb pèsols. Provaré aquesta versió amb faves!

    ResponElimina
  6. Jo també he fet una recepta amb faves, s'ha d'aprofitar la temporada, però jo no tinc tanta sort com tu de tenir faves pròpies!!! Això sí que és un luxe, jo m'haig de conformar amb comprar-les al mercat.
    Bon cap de setmana
    Conxita

    ResponElimina
  7. Aiiii aquestes cremetes que bones que son!!! i com venen de gust quan comença a venir el bon temps.
    Ptns.
    Su.

    ResponElimina
  8. Aquí en tens una de molt poc favera :-(, però amb pèsols, posant-hi menta, m'encanta!

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  9. Ummm el món de les cremes...no té fi.
    Ara aquesta amb faves no l'he tastada mai, quina pinta¡!

    Petó

    ResponElimina
  10. Com sempre, espectacular.
    Petonets

    ResponElimina
  11. Sempre vas una mica més enllà que la resta Nani....excel.lent presentació amb productes de primerísima qualitat.
    Bona feina...i un petó a la Violeta de part del Nil i la Vinyet !!! jeje.

    ResponElimina
  12. Una crema que tiene que estar riquísima, me encanta. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  13. Vaya pìntaza, qué rica por favor!

    ResponElimina
  14. Nani, yo nunca he sido de cremas, ni sopas ni purés. Es lo que consiguió el comedor de mi colegio. Pero con los años de distancia y, sobre todo, cuando mi hija tuvo que empezar a tomar purés de verduras, comencé a preparar unas mezclas estupendas. Una cucharadita para ella y otra para mí. Gracias a eso he recuperado el gusto por estas preparaciones, y te digo que tu crema de habas (sobre todo frescas) y con ese puntito de menta, debe de ser una delicia absoluta. Un besazo.

    ResponElimina