Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 19 de juliol de 2013

Peres al vi {amb bona música}


Un cop de vent va fer caure totes les peres de cop. Seguint el ritme del temps hem de fer alguna cosa per aprofitar-les. L'altre dia va sobrar mitja ampolla de vi negre en un sopar d'amics i el vaig gastar fent aquestes delicioses postres que durant uns dies ens acompanyaran.

Necessitarem:
 - 1 kg de peres pelades i tallades per baix perquè puguin quedar dretes
 - 250 g de sucre
 - 1/2 l de vi negre
 - 1/4 d'aigua
 - 1 branca de canyella
 - 10 claus d'olor
 - el suc d'una llimona
 - la pela de la llimona

Farem:
Posarem l'aigua i el sucre en una cassola, deixarem que comenci a bullir i hi posarem les peres deixant passar un parell de minuts.
Seguidament hi aboquem el vi, les espècies, la pela de la llimona i el seu suc.
Deixem que bulli aproximadament uns 30 minuts a foc normal.
A l'hora de servir reduirem a foc fort el suc que ha quedat.
L'acompanyem d'una bola de gelat de vainilla.
Senzillament bones.
Ho podeu fer amb altres fruites, i si voleu, mireu com vàrem fer les figues, amb vi també.

M'agrada molt la música d'Erik Satie. Mentre ho preparava escoltava Trois morceaux en forme de poire. Un plaer per a l'esperit...

12 comentaris:

  1. Ooooooh! Que maques t'han quedat!!! No n'he fet mai. Són molt fortes de gust a vi?
    Bon cap de setmana, guapa!!!

    ResponElimina
  2. Quina meravella :o) És un dels meus postres preferits, i amb aquestes peres, perfecció absoluta!

    Bon cap de setmana i a gaudir del camp per nosaltres també!!!
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  3. Doncs sense saber-ho m'has portat un tendre record d'infancia... la mare en feia cada semana de peres en vi, i tantes n'he menjat que quasi les he aburrit. Però avui per avui, que fa molts anys que no en menjo, em vindrien de gust aquestes tevés, tan boniquetes amb el seu palet, i aquest suquet dolç que ha d'esser ben bò!!!!
    Em convindes doncs????
    Satie, satie...ets una romántica melangiosa!
    M'agrada molt la cistella!!!

    ResponElimina
  4. Una bona manera d'aprofitar les peres i el vi.
    Les fotos precioses, ets una artista!

    ResponElimina
  5. Caram Nani! Semblen caramel!
    Les imagino acompanyades d'un deliciós gelat de vainilla!

    ResponElimina
  6. Nani mira que a mi no me gustan las peras pero veo las fotos y me dan hasta ganas Dr darle un bocado de la pinta que tienen.
    Besos linda.

    ResponElimina
  7. Boníssimes i molt entranyables! A mi també em porten records d'infantesa... Petonets!

    ResponElimina
  8. Las peras al vino son un clásico familiar en Nochebuena. A mí me encantan. Me parecen el acompañamiento perfecto cuando hay carne. Un besito.

    ResponElimina
  9. Un postre muy tentador. Besos!

    Ana

    ResponElimina
  10. Molt bona idea! A natres se'ns va passar una vegada collir les blanquilles del peré de davant de casa i vam acabar fent suc de pera! Ara tindré en compte aquesta recepta per quan torni a estar per casa.
    Molt bon blog, un gran descobriment!
    Salutacions
    Ares
    Fuet-i-Mate

    ResponElimina
  11. acabo de fer-les però enlloc de llimona amb taronja ;)

    ResponElimina