Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 6 d’agost de 2013

Alberginíes en tempura {i les seves flors}


La meva mare sempre em deia que em deixés de modernitats perquè la cuina tradicional no fallava mai. Ara riuria per sota el nas quan li digués que a aquella cobertura que feia amb cervesa li diem tempura, ella que era la reina dels arrebossats. El que millor li sortia era la de flors de carabassons. No en tinc cap recepta escrita que l'expliqui, però la farem com recordem.
És temps d'albergínies (de pas, mireu la bellesa de les seves flors) i també de carabassons. En farem uns bastonets. Apa som-hi!

Necessitarem:
 - 2 albergínies mitjanes
 - 2 carabassons mitjans
 - 1 rovell d'ou
 - la seva clara muntada a punt de neu
 - 1 got petit de cervesa
 - 100 g de farina
 - sal i pebre
 - oli per a fregir

Farem:
Rentem les hortalisses, en traiem les puntes i les tallem a bastonets.
Primer ho farem amb les albergínies, que les deixarem en remull en aigua, durant una hora i després les escorrem, això farà que li traguem l'amargor i perquè no absorbeixin tant d'oli al fregir-les.
Posem la farina en un bol i li afegim el rovell de l'ou i una cullerada d'oli d'oliva.
Remenem bé, salpebrem i hi aboquem la cervesa per a fer una pasta ben fina.
Seguidament ho barregem tot amb la clara.
Posem els bastonets d'albergínia i carabassó al bol.
Amb una forquilla els anirem agafant d'un en un, fregint-los a l'oli calent i deixant-los sobre un plat amb paper absorbent.
Salem al gust i servim com aperitiu o com acompanyament de peix o carn.
Aquest cop m'he apropat bastant a una bona tempura. Encara em queda perfeccionar-la.
Sé que li trobaré el punt, perquè hi posaré tot de mi, inspirant-me en Willie Nelson, All of me.
Ballem?

14 comentaris:

  1. Moltes gràcies per compartir aquesta recepta de la teva mare!!! Tenia molta raó.....la cuina tradicional no falla mai!!!!
    La meva sogra fa molt bones les flors de carabassera.....No les havia tastat mai fins que vaig anar a casa de Joan Salvador!!! Em van sorprendre moltíssim....
    Petons, Nani!!!
    Olga

    ResponElimina
  2. Quines fotos més maques!!! A mi no em solen agradar massa ela arrebossats i els fregits en general, però he de reconèixer que tenen una pinta impressionant.

    Petonets!!

    ResponElimina
  3. ...la teva mare sabia el que deia...Nani....
    Qué bones les flors en tempura, eh?...i muntes les clares i tot?...ummm...interesant.
    Una abraçada !!!

    ResponElimina
  4. Les flors d'albergínia són prercioses, i la recepta de l'arbossat sembla que quedi fina, cruixent i molt bona. Me l'apunto!
    Marta

    ResponElimina
  5. Bona idea per aprofitar el munt d'albergínies i carabassons que tenim a l'hort. He de provar aquest arrebossat.

    ResponElimina
  6. He sentit auberginies??? Com gosses, i a sobre no em convides????? definitivament...ja no es el que era...jejeje
    Precioses les fotos de les auberginies en flor, i marevellosa la recepta. La meva de mare tambè hi posaba cervessa...i mmm que bons son aquests arrebossats!!!!!

    ResponElimina
  7. Ha ha ha la meva mare també ens feia sovint albergínies arrebossades, ara en tempura ;-) és un d'aquells plats que sempre ens ha agradat, de fet l'acostumem a demanar fora i pots creure que encara no he provat de fer a casa? Haurem d'animar-nos amb aquesta recepta!

    ResponElimina
  8. Que bona aquesta tempura! jo també acostumo a utilitzar cervesa per arrebossar i li dóna un toc genial! hauré de passar per l'hort i copiar-te ;)

    ResponElimina
  9. Nani, que ricas berenjenas... La tempura con cerveza le da el toque, pero lo de montar las claras no se me había ocurrido.
    Besos linda.

    ResponElimina
  10. Viendo las fotos se me parecen más calabacines....

    ResponElimina
  11. A casa aquests tipus de plats ens encanten! Gràcies, bonica!

    ResponElimina
  12. M'encanten les aubergínies, sigui com sigui i ara cal aprofitar!

    ResponElimina
  13. Me encantan las berenjenas, son tan versátiles y en tempura, otra forma de degustarlas.

    Gracias pro compartir,
    Silvia

    ResponElimina
  14. Molta raó, la cuina tradicional no falla mai i mentre no la dominem no sabem fer coses modernes ben bones :o)
    Aquests carbassons i albergínies han de quedar perfecta, no soc capaç de fregir res (excepte potser la cuina i els meus dits!) però aquests abans de sortir a bailar amb una cervesa fresqueta, per desitjar que l'estiu duri sempre sempre... com aquestes flors als colors tan vius i vibrants!
    Petonets
    palmira

    ResponElimina