Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llaminadures llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dimarts, 15 d’octubre de 2013

Còctel de caqui i xips de moniato {amb vitamina C}


Ens agrada la cuina de temporada i la seguim sempre. La natura amb els seus colors ens indica què menjar en tot moment i no s'equivoca. Ara toca vitamina C per a poder passar l'hivern de la millor manera possible i ella ens ho proporciona: moniatos, taronges, mandarines, caquis... Com que el nostre caquier és generós i en mengem molts, diumenge vaig preparar un còctel que va sortir força bo. I si la canalla també en vol, només cal fer-lo sense alcohol i llestos. El vam acompanyar amb unes xips de moniato recent fetes i va quedar un aperitiu de luxe.
Per a dues persones,

Necessitarem:
 - 4 caquis
 - 30 cl de Chartreuse
 - 50 cl de rom
 - canyella en pols
 - gel esmicolat
 - moniato tallat ben fi
 - oli d'oliva o de gira-sol
 - sal

Farem:
Amb una cullera buidem els caquis.
En un got de batedora, o si teniu coctelera, hi poseu els caquis i els líquids.
Sacseu-ho ben bé.
Hi afegim el gel esmicolat o el posem directament a la copa, al gust.
Empolvorem amb canyella.
Fregim el moniato en oli ben calent, traiem i deixem sobre paper de cuina, per a treure l'excés d'oli i salem.
Podreu trobar una altra recepta amb caquis aquí.

Els rajos de sol ens escalfaven la cara. Teníem el diari a mà. Estàvem a gust. Un diumenge tranquil. De fons, jazz amb Toots Thielemans, Cocktails for two.

21 comentaris:

  1. Quin aperitiu més original!!! M'apunto les xips de moniato per ara que és temporada! Petonets

    ResponElimina
  2. Que macos aquests caquis...a mi sempre em recordaran a Lisboa lloc on els vaig (vam tota la familia) descubrir... ho trovaba deliciòs, tota aquella polpa taronja, aquella especie de gajos que a vegades et trobes, una dolçor aromatica molt i molt agradable. Així que m'agrada el teu cocktail perque em portarà al passat i em farà sentir be. Ho intueixo. A més, ho trobo una gran idea, per utilizar-lo en una veguda d'aperitiu.
    Els chips....fantàstics. Una foto molt taronja que sens dubte, ens fa mirar millor al dia.
    Petò

    ResponElimina
  3. La cuina taronja, t'hauries de dir avui, Nani, he he he... quins colors més preciosos, i quins productes més bons! Em sembla que els fruits de tardor són els que més m'agraden... petons

    ResponElimina
  4. caquis, altrament dits palo-santos... una fruita de tardor que ens encanta, i així amb el rajolinet de Chartreuse... un coctel tarragoní 100%

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  5. Jo també soc de les que aprofita la temporada per gaudir dels bons productes. Un coctel de luxe. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  6. Els caquis m'agraden de sabor i en canvi la textura no. Així en coctel crec que tinc el millor dels dos móns i ho hauré de tastar :)

    ResponElimina
  7. Això em sembla un diumenge perfecte, un cóctel i chips, tot de temporada i bona companyia :o)
    El que ens falta és escoltar totes aquestes senyals que ens envia la natura per cuidar-nos molt!!
    Petonets i molt bona setmana, amb nervis deixant la polyanna al menjador!!
    Palmira

    ResponElimina
  8. Ja tens raó, ja, un aperitiu de luxe i a més molt sa!
    Petons.

    ResponElimina
  9. mmm caquis m'encanten!! Quina enveja tenir el teu propi arbre jejeje, encara que jo faria mal, si en tingués no pararia xD.
    El còctel molt original i de tardor 100% i les fotos precioses!

    Petonets!!

    ResponElimina
  10. És el millor fer servir els productes que tenim de temporada, els trobem a més bon preu i ademès en el seu punt òptim. Molt bona proposta aquesta que ens portes! Perfecte per a sorprende :)

    ResponElimina
  11. A mi també m'agrada consumir productes de temporada, té molts avantatges i és un consum més sostenible. Els productes de tardor són els que més m'agraden: magranes, bolets, castanyes... i kakis, però quin luxe poder menjar-los del teu propi arbre o fer un coctel tan original com aquest.
    Petons
    Conxita

    ResponElimina
  12. Molt bons els xips de moniato, està bé menjar-ne de maneres diferents a com se solen cuinar sempre. I el còctel és una bona idea per aprofitar els caquis: a mi sols no m'agraden gaire, però disfressadets així, amb els licors i la canyella, segur que em passen millor. Petons.

    ResponElimina
  13. Molt bona recepta! Tinc uns tiets amb un caqui molt fructífer, i sempre me'n donen moltíssims.
    Ja sé què faré amb els que tinc a casa :)

    ResponElimina
  14. Uau! per mi són un fruit per descobrir! Moltes gràcies!

    ResponElimina
  15. Un còctel molt exotic! I quin goig les teves fruites! Petonets!

    ResponElimina
  16. Uffff!!! Nani como me gustan los caquis, es una de mis frutas favoritas!!! Que maravilla de cóctel.
    Besos linda.

    ResponElimina
  17. Ostres Nani, aquest cop només em quedo amb les fotos....els caquis no m'acaben de fer el pes...Ara, això si, 100% d'acord en fomentar la cuina de temporada. Petonets guapa. MAR de EQNME

    ResponElimina
  18. Apaaaa fa anys que no menjo caquis!! li han de donar un sabor especial a aquest còctel, i acompanyat d'aquestes xips tan naturals és genial!

    ResponElimina
  19. Qué cóctel tan logrado... Los caquis nos encantan como fruta fresca, así que este cóctel seguro que está riquísimo.
    Un abrazo.

    ResponElimina
  20. Quin coctel tan bo!!! I el color es molt de tardor. Un peto!

    ResponElimina
  21. Els caquis són dels que creen pasions!! o t'agraden molt o no t'agraden gens!!
    Aquestes xips les feiem a casa totes les tardors!!

    ResponElimina