Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 25 de novembre de 2013

Pastís de castanyes i xocolata {de temporada}


Tenir aquest blog fa que aprengui a fer receptes que desconec. M'agrada participar en reptes d'altres blogs perquè ens fan propostes que moltes vegades no sé ni com començar. El d'avui és el de Tia Alia recetas i que es publica l'últim dilluns de mes. Així que avui toca. Aquest cop he agafat la proposta dolça i tot que em feia una mica de mandra (pelar castanyes costa), la teniu aquí tal qual està escrita, però he reduït les quantitats
i poso les que emprat,

Necessitarem:
 - 1/2 kg de castanyes
 - 1/4 l de llet
 - 100 g de xocolata esmicolada Creo
 - 1 copa de rom (jo hi he posat Chartreuse)
 - 3 cullerades soperes de sucre
 - 300 g de galetes o melindros
 - flors d'hibiscus en conserva

Farem:
Es bullen les castanyes, prèviament haurem fet un petit tall a la pell, durant una mitja hora i les pelem.
Les passem per un passapuré.
Posem la llet a escalfar juntament amb el sucre i quan estigui calenta hi aboquem el puré de castanyes, tot anant remenant fins que quedi com una crema espessa i suau.
Seguidament hi afegim la xocolata ratllada.
Folrem el motlle amb les galetes, o amb melindros, sucades amb Chartreuse i ho farcim amb la crema, cobrint la superfície amb més galetes.
El deixem un parell o tres hores en un lloc fresc i es treu quan estigui quallat.
Servim amb un rajolí de Chartreuse per sobre i unes flors d'hibiscus que li donaran un toc de color.

Llevar-nos diumenge al matí, tot un dia per endavant, i pensar què tindrem de postres ens fa agafar el dia molt bé. A la gramola sona Sunday morningMaroon 5.

35 comentaris:

  1. Una senyora chalota, t'ha quedat impressionant de maca. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  2. Elegantíssim!!!
    i segur que boníssim.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina

  3. Una preciosidad de Charlota Nani. Elegante como tu¡¡¡. Bss

    Virginia "sweet and sour"

    ResponElimina
  4. T'ha quedat super ben presentat i es veu riquísima!!
    petons

    ResponElimina
  5. una delicia ! y las fotos preciosas, bicos

    ResponElimina
  6. És la cosa que més m'agrada d'aquests reptes, preparar receptes que abans ni sabien que existien, oi?
    T'ha quedat preciosa i la textura crida que vagi a agafar una cullera per disfrutar :o)
    Petonets,
    Palmira

    ResponElimina
  7. Jo aquest mes no he pogut participar per falta de temps... La recepta es tota una delicia!! L'has adaptat de meravella. Un peto!!

    ResponElimina
  8. Bueno, qué presentación más bonita y qué apetitosa!! Estupenda =)
    Un peto!

    ResponElimina
  9. Estic d'acord amb tu, la segona foto és divina!!!!!!! M'encanta la teva charlota o pastís de castanyes!!!! Elegant, de sabor consistent i amb el chartreuse, deu tenir un toc d'aquells que agraden en els postres!!!!!
    Fantàstic Nani!

    ResponElimina
  10. Quina pintassa Nani!!! T'ha quedat un pastís espectacular, m'agrada molt la presentació i la combinació d'ingredients que has utilitzat.
    A mi també em fa molta mandra pelar les castanyes, per això en tinc tan poques receptes al blog, però la veritat és que m'encanten!
    Per cert, amb quin motlle has fet el pastís?? és que ha quedat tan bonic....

    Petonets!!

    ResponElimina
  11. T'ha quedat preciós! Quin pastís més bonic!

    ResponElimina
  12. És un pastís, o és un joia? Una presentació preciosa. Petons.

    ResponElimina
  13. Qué delicadeza!! Me encanta. Ha quedado precioso. Y lo de la flor de hibiscus coronando el postre ha quedado genial. Besitos.

    ResponElimina
  14. Es veu contindent però molt bo. El pastís i el tall és espectacular!
    Marta

    ResponElimina
  15. Les charlottes queden tant boniques!! A mi és una de les maneres que més m'agrada presentar els pastissos, i el cert és que aquest de castanya i xocolata em tempta moltíssim!!
    Artista!! Petonets Nani. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  16. Un pastís preciós Nani !! has preparat una versió maquísima i deliciosa... Petons,

    ResponElimina
  17. Madre mía que corte tan impresionante, es una maravilla, Nani estoy salivando. Ummm!!!!!
    Besos linda.

    ResponElimina
  18. Lo que hace el querer algo, ¿verdad? A pesar de saber que las castañas nos iban a dar trabajo, tú llegas, te lías la manta a la cabeza y a cocer y a pelar castañas. Pero la recompensa fue deliciosa, ¿verdad? Me encanta cómo te ha quedado. Con esos bizcochos tan bien alineados y que a pesar de ser más gruesos y duros que otros, se puede adivinar que te han quedado bien esponjosos.

    Muchas gracias por tu participación.

    Besos y feliz semana.

    ResponElimina
  19. Que rico!!! te ha quedado impresionante.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  20. Qué bonita, y qué corte tiene más delicioso. Bss.

    ResponElimina
  21. Dono fe, per diverses receptes, que la combinació xoco-castanyes és fantàstica! Has fet un pastís visualment preciós.

    ResponElimina
  22. Me encata tu presentación. A ver si aprendo...
    Un besito.

    ResponElimina
  23. Enhorabona !!!...bon treball Nani !!

    ResponElimina
  24. Ohh! Que maco t'ha quedat i de sabor és molt fàcil imaginar:Boníssimmmm
    Petons

    ResponElimina
  25. Aquest pastís té que ser tota una delícia!! petons

    ResponElimina
  26. Quan veig els teus pastissos i les teves fotografies penso......"ai, Olga, quant et queda per aprendre!!!!"!!!!!
    Un pastís de pastisseria de luxe!!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  27. Quina bona pinta té! M'ha encantat la recepta i em sembla molt original!
    petons

    ResponElimina
  28. Mai he provat un pastis de castanyes i aq té una pinta bonísima a part queda molt bonic amb els melindros.
    Ptns.
    Su.

    ResponElimina
  29. Querida Nani, como siempre que paso por aquí me quedo con la boca abierta. A las bellísimas imágenes con las que ilustras tus entradas se une una forma de escribir tan delicada como adivino es tu forma de cocinar.

    Me alegra que Yolanda te haya empujado a cocinar algo que normalmente no habrías hecho. En esto estamos igual, yo no lo habría probado de no haber sido por ella.

    Gracias por participar en el reto y hasta pronto!

    Bss

    ResponElimina