Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

divendres, 8 de novembre de 2013

Sal d'herbes {amb olor a bosc}


S'apropen les festes i haurem d'anar pensant en petits detalls, que sense ser un gran regal, farem amb amor i d'una manera econòmica. Només caldrà dedicar-hi una mica del nostre temps i usant uns ingredients que ens dóna la natura. Així que sortim al camp, tallem les herbes que ens vinguin de gust, comprem la sal que més ens agradi, uns pots de vidres que guarnirem amb etiquetes fetes i personalitzades pels més petits: el triomf està garantit.

Necessitarem:
 - la sal que més ens agradi
 - 4 brins de pi
 - 4 brins de xiprer
 - 1 branqueta d'espígol
 - 1 branqueta de romaní
 - 1 branqueta de farigola
 - o allò que més ens agradi: menta, alfàbrega, bolets deshidratats, pell de llimona, etc.
 - pots de vidres esterilitzats 
 - etiquetes adhesives
 - aigua

Farem:
Repelem les branques de les herbes en la quantitat que necessitem, segons la sal que vulguem fer.
Posem aigua a bullir i quan arrenqui el bull les hi tirem i apaguem el foc, deixant que reposin un
minut.
Escorrem i eixuguem sobre paper de cuina.
Les escampem sobre una llauna de forn.
Enfornem a 75º durant una hora o segons el forn, no deixem que se sequin massa.
Jo ho he fet a la nit i he apagat el forn deixant-ho a dins.
L'endemà ho posem a la Thermomix junt amb la sal i li donem un cop de turbo ràpid, que quedi en grans, no en pols. 
Ho posem en pots de vidre, etiquetem i deixem una setmana.
Embolcallem ben bonic i regalem amb una rialla.
Aquesta sal ens servirà tant per al peix com per la carn.
Ens quedarà el gust de la natura al paladar.
També servirà per a fer-nos un bany relaxant de peus o aromatitzar l'armari en bosses de roba, que haurem fet amb retallets.

Continuem sense fred, seguim amb l'estiuet de Sant Martí,  l'Indian Summer dels americans. Kay Kaser & Ginny Simms.

19 comentaris:

  1. Una recepta ben practica lo de fer-nos la sal ..i tenir sal acumulada ja saps, crec que es un bon auguri.
    A mi m'agraden força les sals aromatatizades i mes si hi poses les tevés herbes favorites.
    Bon cap de setmana!!!!!!

    ResponElimina
  2. Aquests detalls per les festes són els meus preferits, ja ho saps, fets amb amor i paciència :o)
    Nosaltres ja estem pensant en els regalets d'aquest any!
    I les sals aromatitzades sempre agraden molt i a tots!
    Petonets i molt bon cap de setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Nani. M' encanta aquestes sals especiadas. Però el que de debò m' agrada es la foto que has aconseguit. Quina maravella!!
    Petons

    ResponElimina
  4. És cert que és un bon regal per als altres o per a un mateix. És senzill de fer però quan fas servir una sal que has preparat tu mateixa, el plat brilla molt més. També ho he fet amb el sucre i dóna també molt bons resultats.
    A reveure!
    Marta

    ResponElimina
  5. M'encanta! he intentat vàries vegades i no m'acaba de quedar del tot bé, però.....i si no tenim Termomix?? :)

    ResponElimina
  6. Sempre va bé tenir bones idees per fer regals per Nadal.
    Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  7. Oh!! Quina xulada!! M'agrada molt com a regal i per suposat per quedar-me-la jo!!! Un peto i bon cap de setmana!

    ResponElimina
  8. Nani, quina idea tan original, regalar sal aromatitzada! Me l'apunto segur per aquestes festes. Petons.

    ResponElimina
  9. Bona idea, m'agrade molt aquests detalls per nadal!

    ResponElimina
  10. Un bon recurs per aromatitzar els menjars i adaptar-los al nostre gust. Una gran idea!

    ResponElimina
  11. Mmm! Que bona!
    Jo encara recordo l'amanida d'estiu que vas salar amb sal aromatitzada, i l'amanida era quelcom més... Elegant. Com tu.

    ResponElimina
  12. Una idea genial per a fer regals ben xulos i econòmics!! Un potet de vidre ben bonic guarnit amb una etiqueta personalitzada i segur que deixem a tothom amb la boca badada.
    Ets una artista!! Petonets guapa. bon cap de setmana. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  13. Una altra idea per a fer un regal "fet a casa"`
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  14. Aquests regalets fets a casa són els millors. M'agrada molt la idea.
    Petons!

    ResponElimina
  15. Nani, qué idea más buena. A mí me encantan esos regalitos caseros. También creo que no hace falta gastrse mucho dinero. Un besazo enorme.

    ResponElimina
  16. Un post de lo más práctico. Nos viene de perlas: a nosotras nos encanta hacer estos pequeños regalos a nuestros amigos cuando se acercan las fiestas navideñas.
    Tomamos nota...
    Un besito.

    ResponElimina
  17. Quina gràcia!! Has tingut una idea genial!
    És perfecte per personalitzar-se la sal, o fer potets i regalar sal personalitzada!
    Petonets

    ResponElimina
  18. Que original! Jo utilitzo la sal aquella que es diu Herbamare i també és una barreja de sal amb herbes. No està gens malament fer aquest preparat a casa amb herbes collides per un mateix. Gràcies per la idea, guapa!

    ResponElimina
  19. Quin preparat més original. Estic pensant en regalar-li al meu germà. Gràcies per aquesta idea nadalenca tan "dolça".
    Petons.

    ResponElimina