Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 9 de desembre de 2013

Brou depuratiu {fent salut}


Desembre, mes de festes, mes d'excessos. I també mes de regals. I perquè no començar per a fer-nos uns de ben sans i efectius per al nostre cos i per a la nostra ànima? Per a l'ànima: Antonio Vivaldi, Sposa son disprezzatta, interpretada per Cecilia Bartoli. I per al cos? Un fumejant brou depuratiu que ens deixarà en pau amb nosaltres mateixos, mentre escoltem música.
Sense una gran despesa ens premiarem abans, durant i després de les festes.

Necessitarem:
 - 2 fulles de col
 - 1 ceba
 - 1 pastanaga
 - 1 tros de carabassa
 - 1 branca d'api
 - 1 porro
 - 1 branca de julivert
 - 2 o 3 litres d'aigua mineral

Farem:
En una olla hi posem l'aigua i les verdures netes i tallades.
Deixem coure a foc mig uns 40 minuts.
Sense sal.
Colem i deixar refredar abans de posar-lo al frigorífic, on el podem tenir uns tres dies.
L'anirem escalfant a mesura que ens l'anem bevent.
Resulta diürètic i depuratiu.
Ja tenim un primer i valuós regal.

21 comentaris:

  1. Segur que ens farà falta. Gràcies, Nani. Un petó.

    ResponElimina
  2. Pues mira, no sabía que fos depuratiu, pro m' encantan els brous de verduras. Y tens raò, amd el fred i els excesos....que i ha millor que un brou com aquet? Apuntat queda.
    Petons

    ResponElimina
  3. Depuratiu potser però ben bo segur :o)
    I tens tota la raò, el millor regal que ens podem fer a nosaltres mateixos i als que estimen es prendre cura del cos per gaudir d'aquests moments compartits!
    Petonets i bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  4. Ens vindrà genial per al Nadal! Són dates de menjar massa... jaja
    petons

    ResponElimina
  5. Benvinguda i previsora.... ja em de començar a depurar pels excesos veniders... mare meva quina raò tens, però de tota manera jo intentarè entrar en els Nadals amb molta prudencia..que desprès costa molt de "depurar-se".
    M'agrada aquest caldito que calenta i no fa mal. I la tasa de Nadal.... moníssima!

    ResponElimina
  6. Vaja, aquesta me l´apunto. Moltíssimes vegades sopo i, només això, brou per depurar...aquesta variant a pendentíssims.

    ResponElimina
  7. Ja fas bé de posar aquesta recepta, segur que en un mes ja l'estem buscant tots! Una abraçada i molt bona setmana!

    ResponElimina
  8. Mite-la ella!!! Ja s'avança al que segur que tots necessitarem el gener ;-)

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  9. I tant que ens farà falta, perquè encara que et proposis no abusar del menjar... sempre acabes menjant més del compte!
    Petons

    ResponElimina
  10. M'encanta, como tots els teus plats, encara que he comentat cap entrada fin ara que sapigues que et segueixo desde fa molt temps.
    Un petonet! ;)

    ResponElimina
  11. Jo només de pensar amb tots els apats que ens esperen, ja estic embafada!!! La meva mare fa un brou depuratiu molt similar. Crec que en fare per tenir a ma i cuidar-me una mica. Petons!!!

    ResponElimina
  12. un bon caldet es el que necessito jo... petonets guapa!

    ResponElimina
  13. Una proposta molt bona i saludable per a aquestes festes!! Petonets!

    ResponElimina
  14. Más sano, imposible. Eso es regalo de bienestar. Estupendo.
    Y sobre todo porque estoy segura de de que los ingredientes habrán salido de esa huerta maravillosa.
    Un besazo.

    ResponElimina
  15. Que bó Nani!! Aquest any em penso que hauré de fer caldo depuratiu avans i després de Festes....
    Mengem massa!! I les mares i les avies mai ens veuen prou satisfets...i...: - Vinga va....un trocet més de rostit.....una mica més de turró i tortell.... Buffff Jajajaja
    petonets guapa. MAR, de EQNME

    ResponElimina
  16. Aquests brous són deliciosos, t'escalfen el cos i t'ajuden a pair. A casa hi afegim un raig d'oli pel damunt, potser no és tan depuratiu, però està tan bo! Petons.

    ResponElimina
  17. Que bueno!!! me parece un caldo genial para estos días de tanta comida, vendrá muy bien.
    besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  18. El desembre van bé aquests brous, sobretot després de festes. Anoto la recepta!

    ResponElimina
  19. Tienes toda la razón viene de maravilla, nos prepara para antes y después de los excesos navideños y con buena música la combinación perfecta... y a parte de todo esto lo ricos que están. Un abrazo, Clara.

    ResponElimina
  20. Jo em preparo un de semblant!!!!! El meu només porta api, ceba, llorer i farigola!!!! El proper que em faci serà el teu!!!!!
    Petonets, Nani!!!!
    Olga

    ResponElimina