Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar Alt Camp amanides amb cervesa amb licor amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà Baix Camp Baix Ebre barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio quiches racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Terra Alta Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 16 de desembre de 2013

Caramels de mandarina {fruita & xocolata}


Fa uns diumenges vaig llegir a la revista d'El País Semanal, a la secció 360 Grados, uns quants consells gastronòmics, per a un sopar gurmet a preu low cost, de part dels germans Roca, els del millor restaurant del món: El Celler de Can Roca. Tots eren prou originals i em va cridar l'atenció un de com fer uns caramels de mandarina. Nosaltres els hem fet i han resultat senzills i bons. Els hem acompanyat de xocolata desfeta Creo. Una combinació fantàstica: cítrics i xocolata. Una altra manera de donar fruita fresca als nens.

Necessitarem:
 - mandarines
 - sucre
 - 1 ou
 - 1 rajola de xocolata Creo
 - llet

Farem:
Pelem la mandarina i en separem els grills, deixant-los a la intempèrie una mitja hora.
Els passem per clara d'ou i arrebossem amb sucre.
Esperar que s'assequin.
Duren ferms 48 hores.
Una idea que també ens servirà per guarnir pastissos o acompanyar cremes dolces.
Per a fer xocolata a la tassa, ratllar la pastilla de 350 g i afegir-ho a un litro i mig de llet prèviament escalfada.
Remoure a poc a poc la xocolata durant uns instants fins que entri en ebullició i deixar-lo coure durant uns dos minuts.
Esperar que reposi i gaudir de l'excel·lent xocolata.

I com ens agrada l'Anna Roig i l'Ombre de Ton Chien. Digue'm que m'estimes.

21 comentaris:

  1. Quina manera més bona i original de portar fruita a taula per les festes.
    Nani desprès que s'assequin els guardem a la nevera o fora en un lloc temperat?
    Petonets i molt bona setmana,
    palmira

    ResponElimina
  2. Són boníssims... fa un parell d'anys els vaig veure al blog de la Gemma i quan els faig sempre sorprenc!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Boníssims i a més queden molt bonics!
    petons

    ResponElimina
  4. Doncs mira, m'animaré i les prepararé!!! Tenim un munt de mandarines a l'hort i...al jardí de casa!!! Quines cosetes tan bones que prepares....
    Petonets, Nani!!!
    Olga

    ResponElimina
  5. Jo encara et recordo ¿i tu??...
    Els afectes a voltes no es manifesten i resten adormits sense saber explicar perqué.
    Desitjo per a vosaltres unes Festes plenas de Benestar i Salut i molta LLUM per el 2014
    UNA ABRAÇADA NANI :)))

    ResponElimina
  6. Quina recepta més llaminera. Com bé dius no hi ha combinació més exquisida que els cítrics i la xoco.

    ResponElimina
  7. Ummm s'han de fer que a més amb la xocolata... són una combinació perfecte!

    ResponElimina
  8. Unes postres que a casa nostra no durarien cinc minuts. I la presentació és molt bonica, amb el contrast de colos de la xocolata I les mandarines. Petons.

    ResponElimina
  9. Tot una delicatessen, com la seva cuinera.

    ResponElimina
  10. Quina golosina tan fácil y tan agradable que deu ser!!!! m'ho apunto perque es ben fácil!!!!
    La foto es molt xula!

    ResponElimina
  11. Les mandarines m'encanten, així que en format caramel segur que les trobo delicioses!

    ResponElimina
  12. Però si són facilíssims de fer!! I queden molt xulos! Apuntada la recepta Roca ara mateix. Gràcies per compartir-la, Nani.

    ResponElimina
  13. segur que la Violeta no n'ha deixat ni un!!! petonets

    ResponElimina
  14. ¿Es poden fer 1 dia abans i on se guarden de mentres? en la nevera?gracies,han quedat preciosos.

    ResponElimina
  15. Quan era petita m'encantaven!! M'han portat bons records... Petonets!

    ResponElimina
  16. Jo els vaig fer ja fa temps, era una recepta del Jordi Roca a la revista CUINA. Ens van encantar, un caramel original i molt més sa que els de sucre.

    ResponElimina
  17. M'agraden molt les mandarinesi en forma de llepolia perfecte per aquests dies.
    Petonets.

    ResponElimina
  18. Molt bona idea i molt suculents amb la xocolata :).
    Ptns.
    Su.

    ResponElimina
  19. Nani, qué buena opción esta de los gajos de mandarina. Genial. Me lo apunto. Besitos y feliz 2014

    ResponElimina
  20. Aquests caramels són genials!!! I amb la xoco, ja no es pot demanar res més!

    ResponElimina