Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dilluns, 30 de setembre de 2013

Fricandó amb olives {una altra recepta de familia}


Quan Carmen de Tía Alia recetas ens va proposar fer un fricandó no sabia que estava fent un repte amb un dels plats principals de la meva família, que amb la Sopa amb brossa formen el duet de les receptes més importants de la cuina de casa. Així que em vaig posar a fer-lo amb moltes ganes perquè era festa major i també és el plat que més repetim. Sempre ens va bé, a qualsevol època de l'any. Les olives, que li donen un gust diferent, es poden canviar per bolets.

dijous, 26 de setembre de 2013

Els colors de Tarragona III {visiteu-nos}


El nostre és un blog de gastronomia, però com sabeu també ens agrada parlar de la vida i d'una determinada manera de viure-la. I ara que s'han acabat les festes de Santa Tecla 2013, nosaltres volem participar en la iniciativa que Tarragona mereix rebre visites tot l'any i no només a l'estiu.
Som una ciutat castellera i tenim una història que continua viva a la memòria de tots.

diumenge, 22 de setembre de 2013

Magret d'ànec amb poma { i ceba caramel·litzada}

...
A la casa hi ha escalfor que fa olor de fusta de pi i resina, i quan entren a la cuina s'hi barreja l'olor més dolça d'una coca o un pastís. És una cuina enorme, tota d'alumini i de fusta blanca. A dins del forn s'hi veuen dues coques. A la taula, que travessa la cuina d'un cap a l'altre, hi seu un home de cabells blancs. Llegeix un llibre, amb les ulleres caigudes sobre el pont del nas.
   -Mmm. Fas coques de xocolata? Com és això? -diu en Lluc.
L'home aixeca els ulls i se'l mira per sobre de les ulleres.
   - Demà vénen les amigues de ta mare a berenar i m'ho ha demanat, a canvi de poder-me'n anar abans que arribin.

dimecres, 18 de setembre de 2013

El ginjoler {un dels meus arbres preferits}


L'entrada d'avui no estava prevista, però ahir sense voler vaig provocar curiositat en publicar a Instagram primer i Facebook després una fotografia d'uns gínjols. De sobte em preguntaren quin fruit era i quin gust tenia. Us puc dir que per a nosaltres és bastant comú veure ginjolers en molts horts i jardins. Té el gust similar a les pomes. Aquest arbre que veieu ens el van regalar en una branqueta i ara és harmoniós i elegant. Em té fascinada i quan fa vent m'agradaria poder compartir la bellesa de la seva dansa.

divendres, 13 de setembre de 2013

Cultivant l'hort urbà {ha nascut en Max}


L'Ester del Picaronablog ha creat un repte mensual per a blogaires d'horts urbans. El nostre és un blog gastronòmic, però en tenim un de petitó. Aquest mes convida a explicar com ha anat la temporada d'estiu. I jo li dic que he anat regant les maduixes, que han crescut moltíssim i encara estan productives, la menta, la farigola, el romaní, la sàlvia que torna a estar esplèndida i el llimoner que estic tractant perquè ha agafat pugó. I poca cosa més.

dimarts, 10 de setembre de 2013

Pernil cuit amb cervesa negra {i regalèssia}


Estem d'enhorabona: la revista Cuina ha arribat al número 150 i ens convida a celebrar-ho el dia 21 a Manlleu. Enguany tornen a organitzar el Concurs per a blogaires i ens demanen que preparem una recepta amb pernil cuit. L'any passat ja ens vàrem presentar amb el nostre Bescuit de cervesa negra, escuma de peta crispies xoco i llimona de macarons i vam estar entre els 25 escollits per anar-hi. Va ser una molt bona experiència. Com que tenim ganes de repetir, participem!

dijous, 5 de setembre de 2013

Molls de Tarragona al perfum de fonoll {i flors}


Fa uns dies us vaig dir que cuinaria alguna cosa amb fonoll. Al final l'he fet però amb les branques, ja en pensarem una altra més endavant amb les fulles. Resulta que vaig passar per Ribes Decoració a cercar una roba per a entapissar. Em vaig endur una sorpresa en veure una de molt bonica amb flors de fonoll. Tot d'una em van inspirar el plat que havia de fer amb uns molls. Aquí els teniu.