Etiquetes

12 mesos 12 pans acompanyament almívar amanides amb cervesa amb oove amb vi aperitius arquitectura arrossos art efímer aviram B/N bacallà barbacoa batuts begudes berenars blogs amics bolets bombons bunyols Caldos Aneto carabassa caramels carn celíacs cereals cerveses Chartreuse chutneys cítrics closca còctels colors conserves cremes creps croquetes cuina amb calçots cuina d'aprofitament cuina del món cuina per a mandrosos cuinant amb... de festa de fiambrera de la vida del nostre hort dolços el galliner el gran recapte embotits enoturisme entrants entrepans escabetxos escumes esdeveniments socials esmorzars espècies farina de garrofa fish'n'chips flams flors fondant formatge forn fruita fruits secs fumats galetes gelatina gelats gossos herbes hortalisses horts urbans infusions iogurt Karakia km0 Lékué licors llegums llet llibres magdalenes maionesa mel melmelades microones nata natura OleumFlumen olis recomanats olla de pressió Open Bloggers Food & Wine Tarragona 2014 ous panades pans pasta pastissos patates peix pel·lícules per a adults pícnic pizzes plats d'estiu plats per a nens porc postres premsa Priorat productes bio racó vegà receitas brasileiras receptes del 15 receptes emocionals receptes musicals refranys reptes revista Cuina saladets salses sandvitxos sense gluten sèries tv slowfood sopes sorbets suflés suquets Tarragona tempura Thermomix tòfones torrades torrons tradicions truites vegetariana verdures viatges vins recomanats Violeta wok xocolata Xocolates Creo

dissabte, 30 de novembre de 2013

Pa de pagès amb mill {fent una participació}


A la cuina experimento. Faig receptes que em surten bé, d'altres que no he fet mai i les cuino llegint la recepta intentant sortir-me'n airosa, i d'altres que em fan mandra perquè no hi tinc agafat el punt. Entre aquestes últimes està el pa. Però ara m'ha picat el cuquet. El passat octubre vaig ser convidada, junt a altres set blogs, per l'Orsolya Müller del blog Kuiristo, a participar en un repte de Cuina creativa amb cereals. L'objetiu era fer un pa i cada blog havia de triar un cereal. Jo, sense assessorar-me i sense tenir ni idea de com podria respondre el cereal escollit, vaig triar el mill.

dilluns, 25 de novembre de 2013

Pastís de castanyes i xocolata {de temporada}


Tenir aquest blog fa que aprengui a fer receptes que desconec. M'agrada participar en reptes d'altres blogs perquè ens fan propostes que moltes vegades no sé ni com començar. El d'avui és el de Tia Alia recetas i que es publica l'últim dilluns de mes. Així que avui toca. Aquest cop he agafat la proposta dolça i tot que em feia una mica de mandra (pelar castanyes costa), la teniu aquí tal qual està escrita, però he reduït les quantitats

divendres, 22 de novembre de 2013

Mutàbal o babaganuix {amb xips de verdures}


De la revista Cuina hi ha receptes que em criden l'atenció per les fotografíes, d'altres pels ingredients i d'altres pel nom. Avui n'he fet una per aquest motiu. Com podeu veure el títol el nom no és gens corrent i fins i tot t'has d'acostumar a dir babaganuix, un plat tradicional del Líban. Ens agrada la idea i ens proposem fer-la. És una recepta de Francesc Vera.

dimarts, 19 de novembre de 2013

Flam de xocolata blanca {l'heu de fer!}


De tant en tant, al correu electrònic anem rebent resums de receptes que no sabem d'on han sortit i d'altres sí, que vénen amb noms i cognoms. La d'avui és una de tantes que han entrat i ve d'un resum de la casa Nestlé. Entre elles n'hi ha una de flam de xocolata blanca i jo me l'agafo perquè aquest mes participem, com acostumem fer, a Memòries d'una cuinera que ens proposen fer-ne un.

divendres, 15 de novembre de 2013

Fesols cuits {per una causa}


M'estic imaginant la cara de molts en veure la recepta d'avui: fesols cuits? Segur que els sabeu fer. Però no és una recepta normal, és una recepta emocional. Com ja vàrem dir a l'últim post amb en Napi, els pròxims dies 29 i 30 de novembre hi haurà el Gran recapte del Banc dels Aliments. I nosaltres hi tornem a participar, com cada any, amb Blogs contra la fam que ens demanen de fer una recepta que porti un dels ingredients que es recomanen recaptar.

dimarts, 12 de novembre de 2013

Napi i el Gran recapte del Banc dels Aliments


Els propers dies 29 i 30 d'aquest mes de novembre es farà als mercats i supermercats de tot Catalunya el Gran recapte del Banc dels Aliments. Es necessita una gran quantitat de: llegums secs, oli, llet, llaunes de conserva de peix i aliments infantils. Aquests són aliments d'alt valor nutritiu, bàsics en l'alimentació de les persones.
Caldrà moure i remoure el que convingui per a aconseguir-ho: força voluntaris, una bona participació ciutadana i difondre la campanya com sigui.

divendres, 8 de novembre de 2013

Sal d'herbes {amb olor a bosc}


S'apropen les festes i haurem d'anar pensant en petits detalls, que sense ser un gran regal, farem amb amor i d'una manera econòmica. Només caldrà dedicar-hi una mica del nostre temps i usant uns ingredients que ens dóna la natura. Així que sortim al camp, tallem les herbes que ens vinguin de gust, comprem la sal que més ens agradi, uns pots de vidres que guarnirem amb etiquetes fetes i personalitzades pels més petits: el triomf està garantit.

dimarts, 5 de novembre de 2013

Orada a la sal {menjant bé}


Els que vivim a Tarragona som uns privilegiats: tenim peix fresc i bo tot l'any. Anar a comprar al Mercat Municipal és un plaer. Passejar entre les parades anima i tens dubtes a l'hora de triar. Avui ens hem decantat per una orada i la farem a la sal. Resulta una manera fàcil de fer-la i molt bona a la taula.